Viihde

Eränkävijät-sarjan Aki Huhtanen rakastui naapuriinsa ja sai lapsen: ”Äijä saa kouluttaa pojasta erämiehen”

Eränkävijät-sarjan tähti Aki Huhtasen elämän keskiössä on parina viime vuonna ollut perhe. Aiempi ystävyys puhkesi rakkaudeksi.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Aki Huhtasen Kotialbumi

Eränkävijät Äijä, poika ja Aki Huhtanen.

Eränkävijät-sarjan tähti Aki Huhtasen elämän keskiössä on parina viime vuonna ollut perhe. Aiempi ystävyys puhkesi rakkaudeksi.

Eränkävijöiden tähti Aki Huhtanen, 45, ei ole mukana Ylen huippusuositun sarjan parhaillaan esitettävällä 7. tuotantokaudella. Miehellä on siihen hyvä syy: vuoden 2020 kesäkuussa syntynyt poika ja perheen hyvinvointi.

Ystävyys syventyi rakkaudeksi

Aki erosi vuonna 2019 Eränkävijät-sarjasta tutusta Emilia Laitisesta.

Rakkaus nykyiseen kumppaniin sai alkunsa pian eron jälkeen Kilpisjärvellä, jossa Aki asuu yhä tänäkin päivänä yhdessä perheensä kanssa.

– Tunsimme nykyisen puolisoni kanssa toisemme jo ennestään. Hän asui oikeastaan naapurissani. Siitäpä se tapailu sitten kahvittelun merkeissä lähti luonnollisesti käyntiin, Aki kertoo.

Nopeasti kaksikko huomasi olevansa samalla aaltopituudella.

– Sitten päätettiin ruveta vakavammin kahvittelemaan, Aki sanoo.

Rakkaansa parhaiksi puoliksi Aki sanoo elämänarvot.

– Hän tykkää yksinkertaisista asioista, pohjoisen luonnosta ja kiireettömästä arjesta. Hän on vähään tyytyväinen niin kuin meikäläinenkin.

Vuonna 2020 parin onni täydentyi pienokaisella

Ei mennyt kauaa, kun pariskunta jo odotti perheenlisäystä. Vuoden 2020 kesäkuussa syntyi parin silmäterä: energinen poikavauva.

– On ihan mahtavaa nähdä, miten pieni kaveri varttuu. Tietysti meistä tulee parhaita kavereita ja kalakavereita, Aki sanoo.

Akilla on ennestään aikuinen tytär. Akin kumppanille poika on esikoinen.

Ihmisten lisäksi Akin perheen tärkeä perheenjäsen on Eränkävijöistäkin tuttu 8-vuotias suomenlapinkoira Äijä. Se on ottanut pienimmän tulokkaan vastaan ilman ongelmia.

– Äijä saa kouluttaa pojasta erämiehen. Hän vahtii poikaa kovasti. Kun käymme yhdessä lenkeillä, Äijä seurailee tilannetta aina tarkasti.

Poika on vilkas, ja välillä Äijä kaipaa omaa rauhaa.

– Silloin hän menee mielellään kuistille pötköttelemään omalle patjalleen.

Aki kertoo, että jo pienestä pitäen pojan vallitseva luonteenpiirre on ollut juuri vilkkaus.

– Jos pitäisi veikata, mikä hänestä tulee isona, sanoisin, että kymmenottelija-urheilija-kalastaja. Hän on niin valtavan energinen ja kova touhuamaan ja juoksemaan.

Poika lähti kävelemäänkin varsin aikaisin – kuten Akikin aikanaan.

– Äitini muisteli, että minä lähdin kävelemään 8–9 kuukauden vanhana. Niin poikakin lähti kävelemään yhdeksän kuukauden ikäisenä.

Vilskettä on siis riittänyt. Motorinen kehitys oli vauvavuonna niin huimaa, että se veloitti yöunia.

Vauvavuonna Aki Huhtanen jättäytyi Eränkävijät-sarjasta

– Kyllähän vauvavuosi oli myös todella rankka, Aki toteaa.

Aki ymmärsi tuolloin, että nyt häntä tarvitaan kotona.

– Päätin, että haluan antaa enemmän aikaa perheelle. Yhden kauden kuvaaminen vaatii äkkiä kuitenkin 20–30 päivää vuodessa. Jostain oli pakko ottaa lomaa. Se oli ihan hyvä päätös, Aki summaa.

Aki ei ennen tätä päivää ole julkisesti valottanut syitään välivuosipäätöksen takana.

– Olemme päättäneet viettää hiljaiseloa ja pitää tietyt asiat edelleen yksityisinä, Aki sanoo.

Sen takia tässäkään jutussa jo kaksi vuotta täyttäneestä pojasta tai Akin kumppanista ei puhuta nimillä. Myöskään Akin somesta ei heidän naamojaan tai nimiään pysty bongaamaan.

Poika on jo pilkkinyt ensimmäisen kalansa

Nykyään poika nukkuu jo paremmin ja perhe-elämä on sen ansiosta kevyempää. Koko perhe nauttii yhdessä Suomen luonnosta ja siellä liikkumisesta.

– Nykyään poika tykkää tehdä pitkiäkin kävelylenkkejä. Olemme käyneet porukalla lähitunturissa ja tunninkin kävelyretkillä. Siellä hän harppoo menemään reippaasti. Lisäksi olemme käyneet muun muassa kalastamassa ja melomassa.

Ensimmäisen kalansa poika on jo kalastanut.

– Hän sai jo viime keväänä harjusta pilkillä. Ei ole huonosti lähtenyt pilkkimiehen ura. Hyvä kalakaveri hänestä on kasvamassa.

– Mutta täytyy kyllä tuohon kalastukseen lisätä, että täytyy olla hyvä kalapaikka, että poika malttaa keskittyä. Jos minuuttia kauemmin menee, että saa kalan, niin aletaan kyllä jotain muuta touhuta.

Aki Huhtanen palaa ensi syksynä Eränkävijät-sarjaan

Tällä hetkellä menossa ovat Eränkävijät-sarjan 8. tuotantokauden kuvaukset, joissa myös Aki on mukana. Ensi syksynä hänet voi taas siis nähdä sarjassa.

Kumppaninsa ja poikansa hän on päättänyt pitää poissa julkisuudesta niin kuin tähänkin asti.

– Äijän kanssa touhuillaan, Aki tiivistää kuvausten sisällön.

Lue myös: Tiina, 38, repäisi ja muutti etelästä Lappiin – unelmaa varten lapsille annettiin erityinen lupaus

X