Viihde

Ihan ilmaiseksi! 22 sarjaa maksuttomissa suoratoistopalveluissa – löydä uusi huippudraama, dokumentti tai tosi-tv-ilmiö

Kävimme läpi ilmaiset sarjat ja poimimme niistä 22 mainiota tv-ohjelmaa, joita voi katsoa suoratoistopalveluista ilman laskuja.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
Istock, Yle, Mtv, Nelonen Media

Muodin huipulla -sarjaa voi seurata Katsomosta, Exit-sarjaa Areenasta.

Kävimme läpi ilmaiset sarjat ja poimimme niistä 22 mainiota tv-ohjelmaa, joita voi katsoa suoratoistopalveluista ilman laskuja.

Loistavia tv-sarjoja löytyy muualtakin kuin maksullisista suoratoistopalveluista. Annan toimitus listasi parhaat ilmaiset sarjat, joissa on sekä uutuuksia että klassikoita, jotka katsoo ilolla aina uudelleen.

Näitä sarjoja suosittelemme Yle Areenasta:

Yle Areena on sarjojen aarreaitta. Ovatko seuraavat 11 sarjaa sinulle jo tuttuja?

1. Exit

ilmaiset sarjat: exit
Exit on pohjoismaista draamaa parhaimmillaan.

Norjalaisessa Exit-sarjassa seurataan neljää oslolaista finanssihaita, joiden röyhkeä ja ökyilevä elämäntyyli tekee oikein pahaa. Jotain todella koukuttavaa sarjassa silti on!

Uusi tuotantokausi nähtävissä Areenassa 2.3. alkaen.

2. Halt and Catch Fire

Sekä kriitikoiden että yleisön rakastama amerikkalainen draamasarja, joka on jäänyt kuitenkin hieman pimentoon Suomessa.

Sarja kuvaa startup-pöhinää ja ihmissuhteita 1980–90-luvun tietokonebisneksessä. Sarjan henkilöhahmot ovat mahtavia.

3. Kaikenkarvaiset ystäväni

Sarjassa kuvataan nuoren eläinlääkärin elämää Englannin maaseudulla. Sarjan parasta antia ovat rakastettavat henkilöhahmot, hassut sattumukset ja englantilaisen pikkukylän tunnelma.

4. Syyttäjä Imma Tataranni

Italian kielen ja kulttuurin ystäville.
Italian kielen ja kulttuurin ystäville.

Etelä-Italiaan sijoittuvan sarjan päähenkilö Imma on topakka lakinainen, joka käy suoraan asiaan. Koukuttavan sarja, joka on sekä henkilökohtaisen elämän että yhteiskunnan kuvaus.

5. Maailman mahtavimmat joet

Oletko luontodokumenttien ystävä tai kaipaatko rauhoittumista? Maailman mahtavimmat joet -sarja on todella rentouttava ja ajoittain hämmästyttävä. Sarja tarjoaa hienoa luontokuvausta kuuden jakson verran.

6. Smother (Tukahduttava rakkaus)

Smother-sarjan kakkoskausi on koukuttavaa psykodraamaa parhaimmillaan. Trillerimäisen jännittävä tarina kertoo irlantilaisperheen matriarkasta ja hänen jälkikasvustaan. Kaikilla on vaarallisia salaisuuksia, eivätkä ykköskauden dramaattisten tapahtumien luomat aallot ole laantuneet, vaan päinvastoin.

Näyttelijät ovat upeita, etenkin äitiä näyttelevä Dervla Kirwan, ja hahmot kiehtovan ristiriitaisia.

7. Kullannuput

Kullannuppujen 20-minuuttiset jaksot ovat mukavaa ajanvietettä.

Suomalainen komediasarja äidistä, tyttärestä ja heidän elämänsä sattumuksista. Täydellinen sarja rentoutumiseen! Toinen tuotantokausi ilmestyi alkuvuodesta 2023.

8. Puutarhakausi

Ruotsalainen tosi-tv-sarja kevään ja kesän fiilistelyyn. Vaikka sarja on vahvasti käsikirjoitettu – siitä välittyy se, että puutarhassa kaikki ei mene kuin Strömsössä. Edes Ruotsissa. 

Uusi kahdeksas kausi ilmestyi juuri Areenassa.

9. Jade

Kilpaileminen miesten sarjassa on tarkoittanut Jadelle isoja valintoja.

Dokumenttisarjassa seurataan kolminkertaisen korkeushypyn Suomen-mestari Jade Nyströmin elämää aikuistumisen kynnyksellä.

Kiinnostavaa on sarjassa on muun muassa se, kuinka nopeasti suhde bilettämiseen ja kauneuteen voi muuttua puolessa vuodessa.

10. Chippendalesin kirous

Viihdyttävä sarjadokumentti paljastaa, mitä vähäpukeisten nuorten miesten Chippendales-tanssiryhmän kulisseissa todella tapahtui. Mukana on paljon oikeaa videomateriaalia 80-luvulta.

11. Syvään päätyyn

Ina Mikkolan Syvään päätyyn -dokumenttisarja on pakko ahmia yhdeltä istumalta. Salaliittoteoriat on ajankohtainen, paljon puhuttava aihe,  ja on virkistävää, että sarjassa aihetta käsitellään salaliittoteorioista eri mieltä olevien ystävysten kautta.

Parhaat ilmaiset sarjat MTV Katsomosta:

MTV Katsomosta löytyy paljon katsottavaa erityisesti tosi-tv:n ystäville.

12. Harjunpää

ilmaiset sarjat: Harjunpää
Harjunpää on suomalaisista tv-dekkareista uusimpia ja alkoi vuonna 2022.

Harjunpää-dekkareihin perustuva suomalainen sarja sopii rikossarjojen ystäville. Sarja kuvaa paitsi kurjia ihmiskohtaloita myös nyky-yhteiskunnan tilaa. Päärooleissa uskottavat suoritukset tekevät Olli Rahkonen ja Olga Temonen.

13. Suurmestari

Suurmestari on viihdeohjelma, jossa tunnetut tyypit kilpailevat älyä, taitoa ja oivalluskykyä vaativissa tehtävissä. Hauska sarja koko perheen kanssa yhdessä katsottavaksi! Suomi-version lisäksi Katsomosta löytyvät myös ruotsalais- ja brittiversiot.

Uusi kausi alkaa 18.3. 

14. Laulu rakkaudelle

Marja Hintikka (oik.) oli myös Laulu rakkaudelle -sarjan verrokin SuomiLoven alkuperäinen juontaja.

Tätä musiikkiohjelmaa on vaikea katsoa liikuttumatta. Jos tykkäsit SuomiLovesta, katso myös tämä! Tässä sarjassa musiikkiyllätyksiä saavat julkkikset, joita on todella paljastavaa nähdä syvästi liikuttuneina.

Ohjelmasta on parhaillaan käynnissä uusi tuotantokausi.

15. Grand designs Sverige

Ruotsalainen versio sarjasta, jossa seurataan ihmisten ainutlaatuisia rakennusprojekteja. Budjetit paukkuvat ja aikataulut ylittyvät, mutta lopputulokset ovat upeita.

Paitsi että unelmien toteutumista on kiinnostavaa seurata, sarja myös sivistää, sillä jokaisessa jaksossa kerrotaan tietoa arkkitehtuurista.

16. Muodin huipulle

Kilpailevat muotisuunnittelijat pistävät parastaan, mutta myös tuomarien vaatteet viihdyttävät.
Kilpailevat muotisuunnittelijat pistävät parastaan, mutta myös tuomarien vaatteet viihdyttävät.

Sarjassa 10 muotisuunnittelijaa kilpailevat ohjelman voitosta suorittaen haastavia tehtäviä. Muodin huipulle on täynnä mahtavia persoonia, ja se on täydellistä viihdettä iltoihin.

Sarjan kolmas tuotantokausi on parhaillaan käynnissä.

17. Bachelor Suomi

Deittisarjojen ystävälle! Uusi kausi on parhaillaan käynnissä, ja luvassa on jälleen sekä draamaa että romantiikkaa.

18. MasterChef Suomi

MasterChefissä on jotain kiehtovaa ja koukuttavaa. Amatöörikokkien luomukset antavat inspiraatiota myös omaan kokkailuun. Tuomareina parhaillaan käynnissä olevalla tuotantokaudella ovat Kape Aihinen, Henri Alén ja Helena Puolakka.

Lue myös: Raskaus uran huipulla yllätti huippukokki Helena Puolakan – panttasi tietoa jopa mieheltään

Nämä mainiot ilmaiset sarjat löytyvät Ruudusta:

Ruudussa on sekä tilauksen vaativaa sisältöä että ilmaiseksi katsottavia ohjelmia. Löytyisikö seuraavista sarjoista sinun suosikkisi?

19. Koskinen

Koskisen miljöönä on virkistävästi Tampere.

Suomalainen draamasarja Koskinen sopii rikossarjojen ystäville. Juoni koukuttaa eikä ole ennalta arvattava. Sarjassa seurataan komisario Sakari Koskista ja hänen tiimiään Sisä-Suomen poliisin väkivaltaisten rikosten yksikössä.

Näyttelijä Eero Ahon näyttelemällä Koskisella on poliisisarjoille tyypilliseen tapaan omat vaikeutensa siviilielämässä.

20. Syke

Jos suosittu, viihteellinen sairaalasarja on vielä katsomatta, Ruudusta löytyy katsottavaa pitkäksi aikaa. Täydellistä aivot narikkaan -viihdettä. Sarja on katsottavissa viidenneltä tuotantokaudelta alkaen ja 13. kausi on parhaillaan käynnissä.

Iina Kuustonen
Iina Kuustonen teki paluun Syke-sarjaan.

21. Temptation Island USA

Suomen Temppareiden Amerikan-serkku Temptation Island USA alkaa maaliskuun alussa Ruudussa. Juoni on tuttu: neljä pariskuntaa lähtee unelmalomalle tropiikkiin, heidät erotetaan toisistaan, ja kuvioon astuu sinkkuja. Suositus Tempparit-faneille!

22. Remppa vai muutto Suomi

Kiinteistövälittäjän ja sisustussuunnittelijan keskinäinen kilpailu on kivikovaa ja siksi riemukasta.

Jos et ole vielä katsonut Remppa vai muutto -ohjelmaa ja koti- ja sisutus-ohjelman kiinnostavat, lämmin suositus tälle!

Sisustusarkkitehti Marko Paanasen ja kiinteistönvälittäjä Anne Ramsayn henkilökemiat pelaavat hyvin yhteen ja heidän juttunsa ovat hulvattomia.

Lue myös Kotilieden artikkeli: Kotilieden lukijat vinkkaavat 15 sarjaa, jotka kannattaa katsoa juuri nyt – oletko jo nähnyt nämä helmet?

X