Viihde 24.12.2016

Älä missaa näitä sarjoja! Netflixin, Yle Areenan ja HBO:n parhaat sarjat juuri nyt

Teksti: Hilppa Alanko Kuvat: iStock
Toisinaan on ihanaa käpertyä sohvannurkkaan nauttimaan laadukkaasta tv-sarjamaratonista. Kokosimme tämän hetken kiinnostavimmat helmet suoratoistopalveluiden tarjonnasta.

Sekä maksullisista että ilmaisista suoratoistopalveluista löytyy laadukkaita tv-sarjoja. Parasta on, että voit kerralla katsoa sarjan jaksoja vaikka koko kauden putkeen.

Netflix – puhutuimmat ulkomaiset sarjat ja kotimainen vahvistus

1. Black Mirror

Emmy-palkittu brittiläinen draamaa ja scifiä yhdistelevä Black Mirror on kenties vuoden puhutuin tv-sarja. Sarjan jokainen jakso on oma kokonaisuutensa. Jaksoissa käsitellään kuitenkin samaa teemaa: teknologiaa ja sosiaalista mediaa sekä sitä, miten ne vaikuttavat ihmisten elämään. Koukuttava ja ajatuksia herättävä!

2. The Crown

Kuninkaallisfanit ja politiikasta kiinnostuneet, huomio! Brittihoviin kurkistava historiallinen draamasarja The Crown seuraa Britannian kuninkaallisen perheen elämää kuningatar Elisabetin nuoruusvuosina. Vaikka kyseessä on draamasarja, ei kyse ole pelkästä saippuaoopperasta. Sarjan keskiössä on myös politiikka. Taattua laatua.

3. Gilmoren tytöt

Gilmoren tytöt eli Gilmore Girls on amerikkalainen komediallinen draamasarja, jossa seurataan yksinhuoltajaäidin ja hänen tyttärensä elämää kuvitteellisessa pikkukaupungissa Connecticutissa. Jos populaarikulttuuri kiinnostaa sinua, sarjaan tutustuminen kannattaa.

4. Raja

Riikka Pulkkisen Raja-romaaniin perustuvassa kotimaisessa, kolmiosaisessa tv-sarja Rajassa neljä eri-ikäistä ja hyvin erilaista ihmistä pohtii elämän suuria kysymyksiä. Ajatuksia herättävät muun muassa rakkaus, himo, vastuu, laki ja oikeudenmukaisuus.

HBO Nordic – ulkomaalaisia laatusarjoja ja suomalaisia näyttelijöitä

1. The Affair

Kaipaatko joulun harmoniaan kutkuttavia suhdekuvioita? Amerikkalaisessa hittidraamasarja The Affairissa pohditaan avioliiton ulkopuolisen suhteen psykologisia ja emotionaalisia vaikutuksia. Sarjassa on myös kiinnostava rakenne: tapahtumia seurataan eri ihmisten näkökulmista. Mitä lopulta oikeasti tapahtui?

2. Game of Thrones

Jos et ole vielä katsonut huippusuosion saavuttamaa fantasiadraamasarja Game of Thronesia, tee se oitis! Juonta on mahdotonta arvata ennalta ja uusia yllätyksiä riittää jatkuvasti. Vaikka et normaalisti tykkäisi fantasiasta, saattaa sarja silti koukuttaa: hahmojen kautta käsitellään myös isoja aiheita, kuten uskontoa, sotaa, parisuhteita, lojaaliutta ja oikeudenmukaisuutta.

3. Vikings

Voihan Peter Franzén ja Jasper Pääkkönen! Jo heidän näyttelijänsuorituksensa ovat loistava syy tutustua Viikingit- eli Vikings-sarjaan. Suomalaisnäyttelijät nähdään kanadalais-irlantilaisen, historiallisen draamasarjan neljännellä kaudella.

4. Westworld

Amerikkalainen scifiä ja länkkäriä yhdistelevä Westworld on ollut yksi vuoden odotetuimpia sarjauutuuksia. Sarjan ensimmäinen jakso oli Amerikassa HBO:n ensi-illoista katsotuin kolmeen vuoteen.

Yle Areena – suomalaista komediaa, draamaa ja suuria tunteita

1. Luottomies

Kaipaatko kevyttä katsottavaa ja takuuvarmoja nauruja? Kotimaisessa Luottomies-komediasarjassa on kahdeksan kymmenen minuutin jaksoa. Katso kaikki putkeen! Antti Luusuaniemen ja Kari Ketosen tähdittämää sarjaa on on verrattu jopa ruotsalaiseen hittisarjaan Solsidaniin.

2. Downshiftaajat

Downshiftaajat-draamasarjassa pariskunnat kärvistelevät rahavaikeuksien kanssa ja yrittävät esittää ulospäin, että heidän taloutensa on loistavassa kunnossa. Neljä Venla-ehdokkuutta saanut kotimainen sarja sisältää paljon mustaa huumoria, mutta saa myös syvällisemmät ajatukset liikkeelle.

3. Syke

Syke-sarjan uusi kausi alkaa 1. tammikuuta 2017. Siksi välipäivinä kannattaakin kerrata ainakin sairaaladraaman viimeisimmät käänteet.

4. SuomiLOVE

Haluatko hempeillä läpi joulun? SuomiLOVE hoitaa homman! Jokaisen kauden aikana kerrotaan sata tarinaa rakkaudesta. Jokaiseen näistä sadasta tarinasta liittyy laulu, joka esitetään ohjelmassa.

MTV Katsomo – motivaatiota liikkumiseen

1. Fitnesspäiväkirjat

Oletko päättänyt, että uudenvuoden jälkeen alkaa kuntokuuri? Jos kaipaat lisämotivaatiota, kokeile tosi-tv-sarja Fitnesspäiväkirjojen katsomista.

Ruutu – kun Vain elämää -ikävä yllättää

1. Vain elämää

Vaikka olisit joulun pyhinä kuullut jo kyllästymiseen asti erilaisia versioita suosituimmista joululauluista, Vain elämää -ohjelman cover-biisit ja artistien herkistelyt jaksavat edelleen lämmittää mieltä. Viidennen kauden lisäksi myös neljännen kauden jaksot ovat katsottavissa kokonaan.

Testaa ja lue myös:

Oletko kuin Sillan Saga tai Hercule Poirot? Testaa, kuka elokuvista tai tv:stä tuttu sankari olet!

Kuka Downton Abbey -sarjan nainen olet? Tee testi!

Älä missaa! Brittihoviin kurkistava The Crown on historian kallein Netflix-sarja

Vain elämää -ohjelman viides tuotantokausi vie tunteiden vuoristoradalle

Syke-sarjan tähdet ennen ja nyt – Katso kuvat!

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi