Melkein totta -sarjassa näyttelevät Heli Sutela ja Hannele Lauri
Melkein totta -sarjassa näyttelevät Heli Sutela ja Hannele Lauri.
Viihde

Melkein totta, Aikuiset, Kohtuuttomuuksia, M/S Romantic… listasimme hulvattomat suomalaiset komediasarjat, jotka kannattaa nyt ehdottomasti katsoa

Pikimustaa huumoria, riemastuttavaa dialogia ja hulvattomia juonenkäänteitä. Oletko jo bongannut nämä suomalaiset komediasarjat Yle Areenasta ja muista suoratoistopalveluista?
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: YLE, Nelonen

Suomalainen draamakomedia kukoistaa jälleen. Oletko jo bongannut nämä uudet ja vanhemmat komediahelmet suoratoistopalveluista?

Melkein totta – Heli Sutelan ja Hannele Laurin konkarinäyte

Melkein totta -sarjassa näyttelevät Heli Sutela (kuvassa.), Hannele Lauri ja Emilia Sinisalo. Komedian käsikirjoittana toimii Kumman kaa -sarjastakin tuttu Heli Sutela, sekä Heikki Syrjä ja Riku Suokas.

Melkein totta -sarjassa näyttelevät Heli Sutela (kuvassa.), Hannele Lauri ja Emilia Sinisalo.

Melkein totta päästää meidät kurkistamaan riemastuttavasti teatterin ja sen takahuoneiden maailmaan. Tarina sijoittuu löperösti johdettuun laitosteatteriin, jossa jokseenkin muutosvastaiset, omaan arkeensa ja sen tuomiin etuuksiin tottuneet näyttelijät elävät leppoisaa arkea.

Avausjaksossa Eeva (Heli Sutela) kuitenkin erehtyy luulemaan uutta talousjohtajaa Olavia (Ville Tiihonen) näyttelijäkollegaksi, ja paljastaa tälle talonväen kaikki vetkuttelut, omat edut ja välistävedot. Ja siitä se soppa syntyy…

Sarjan parasta antia on sen kokonaisvaltainen naisnergia, Hannele Laurin esittämän konkarinäyttelijän lakoniset letkautukset sekä takahuoneen hillittömät porinat.

Yle Areena & lauantaisin klo 21.15 TV1. Kahdeksan osaa.

Aikuiset – ihanan ihmeelliset milleniaalit

Aikuiset Yle Areenassa

Taidenäyttelyssä Oona päättää erota poikaystävänsä Kuisman kanssa, koska he olivat eri mieltä siitä, oliko seinällä oleva teos hyvä vai huono. Aikuiset-sarjassa Oonaa näyttelee Anna Airola.

Anna Dahlmanin ohjaama ja Anna Brotkinin käsikirjoittama Aikuiset-komediasarja kertoo nuorista teini-iän ja aikuisuuden välimaastossa seilaavista kaupunkilaisista, jotka painiskelevat eksistentiaalisten kriisiensä kanssa, ollako vaiko eikö olla -kysymyksiä jatkuvasti pohtien, munakoiso-emojeita viesteissään käyttäen.

Aikuiset on riemastuttavan dialogirikas, aikuiseen makuun hieman hämmentävä, hieman raskas katselupaketti – jos olet Yle Kioskin hassutteluvideoiden ystävä, tästä sinulle tuhti annos vitsiä vitsin perään. Toki ohjelma antaa myös luvan nauraa vapaasti kaikelle, mikä aikuisia milleniaaleissa ärsyttää.

Parasta antia ovat Oonan (Anna Airola) ilmeet, ylisöpö Kuisma (Mikko Kauppila) ja se hetki, kun Oonan isä (Ville Myllyrinne) ja Oonan paras ystävä Arttu (Elias Salonen) katsovat Game of Thronesia putkeen.

Yle Areena & maanantaisin klo 21 TV2.

Kohtuuttomuuksia – mustaa huumoria

Kohtuuttomuuksia

Kohtuuttomuuksia-sarjan ensimmäisessä jaksossa Kirsi (Lotta Kaihua) haluaa tehdä vaikutuksen golfia harrastavaan pomoonsa.

Tiina Lymin kirjoittama musta komediasarja parodioi nykyajan ilmiöitä: se kertoo tarinoita ihmisten pyristelyistä mahdottomissa tilanteissa. Millaista on olla ihastunut työpaikan komeaan pomoon, elää kaikkensa antavana jääkiekkovaimona tai lähteä viettämään juhannusta uuden tyttöystävän rikkaan suvun kanssa?

Tiina Lymin kirjoittamat mustaa huumoria tihkuvat jaksot ovat erillisiä tarinoita, jotka risteävät keskenään aika ajoin. Loppuratkaisuista ei löydy lainkaan armoa.

Eri rooleissa nähdään Tiina Lymin lisäksi loistava ”haluun kaljaa” –Elina Knihtilä, Lotta Kaihua, HP Björkman ja viileä Ville Tiihonen.

Yle Areena.

M/S Romantic – tällaista on oikeastikin Ruotsin-risteilyllä

Antti Luusuaniemen näyttelemä Kaide saapuu risteilylle yhdessä työkaverinsa Empun (Antti Tuomas Heikkinen) kanssa.

Antti Luusuaniemen näyttelemä Kaide saapuu risteilylle yhdessä työkaverinsa Empun (Antti Tuomas Heikkinen) kanssa. Vastassa on Hannu-Pekka Björkmanin näyttelemä risteilyisäntä.

Jos et ole vielä katsonut tätä helmeä, tee se jo oitis! Jani Volasen ja Tommi Korpelan käsikirjoittama neliosainen M/S Romantic kertoo aimo annoksen myötähäpeää tihkuvia tarinoita onnesta ja onnettomuudesta Ruotsin-risteilyllä.

Hannu-Pekka Björkmanin esittämä työlleen omistautunut, pikkutarkka risteilyisäntä Jokke ja Antti Luusuaniemen esittämä risteilykonkari ja ikuinen sinkkumies Kaide nousivat ryminällä koko kansan suosikeiksi. Myös Santeri Kinnusen ja Petteri Pennilän mainiot roolisuoritukset humalaisina risteilijöinä aiheuttavat katsojassa aikamoista tunnekuohuntaa. Touhu näyttää erittäin tutulta.

Yle Areena.

Suosittelemme myös:

Kumman kaa -sarjassa Minna esitti kouluterveydenhoitaja Ellua ja Heli Sutela ruotsinopettaja Annea.

Kumman kaa (kaudet 1–2)

Iltojen pelastus! 2000-luvun Kumman kaa -komediasarjan uusinnat ovat täällä! Nyt pääsemme jälleen seuraamaan ruotsinopettaja Annen (Heli Sutela) ja kouluterveydenhoitaja Ellun (Minna Koskela) kosteaa yksityiselämää. ”Kumman kaa olisit mieluummin” -pohdintoja häiritsee Annen veli Vesa (Ilkka Merivaara), joka ei vaan tajuu.

Nelonen ja Ruutu.

Ex-Onnelliset

Riemastuttava Ex-onnelliset on Johanna Vuoksenmaan ohjaama komediallinen draamasarja, joka kertoo perheistä, jotka muuttavat taloyhtiöön, joka on rakennettu eronneiden lapsiperheiden tarpeita ajatellen. Sarjassa näyttelevät muun muassa Miia Nuutila, Mikko Nousiainen, Jarkko Pajunen ja Essi Hellén.

C More ja MTV-palvelu.

Suden hetki

Suden hetki on Juha Lankisen ohjaama draamasarja, joka kertoo sydänsuruista, erikoisista eroista ja kadonneen miehen metsästyksestä. Suden hetki -eroterapia on miehille suunnattua toimintapohjaista ryhmäterapiaa, jonka jäseniä ovat eri taustoista tulevat ja erilaisia eroja käsittelevät miehet. Eron rampauttamia miehiä ja mieliä – siinäpä mustan huumorin ainekset. Näyttelijöitä nähdään muun muassa Sampo SarkolaMalla Malmivaara, Marc Gassot ja Eero Milonoff.

Yle Areena ja keskiviikkoisin TV2.

Modernit miehet

Ronskia ja herkkää komediaa suomalaisista miehistä, ai että! Modernit miehet kertoo neljästä miehestä, jotka kohtaavat ongelmia, ennakkoluuloja ja epävarmuuksia tässä modernissa maailmassa. Eikö olisikin maailmanloppu, jos nainen ei ajaisi säärikarvojaan? Pääosissa näyttelevät Eero Milonoff, Iikka Forss, Jarkko Niemi ja Tommi Rantamäki.

Yle Areena.

Onnela (kausi 2)

Onnela perustuu ruotsalaiseen Onnea onkimassa (ruots. Solsidan) -sarjaan.  Hammaslääkärinä työskentelevä Antti (Eero Ritala) ja hänen raskaana oleva näyttelijäpuolisonsa Saara (Elena Leeve) muuttavat Antin lapsuudenkotiin Porvooseen asettuakseen aloilleen. Antti ajattelee omakotitaloelämän mahdollistavan itsenäisen ja onnellisen perhe-elämän, mutta havahtuu nopeasti elävänsä keskellä keskiluokkaista ”unelmaa”.

C More ja MTV-palvelu.

Kolmistaan

Kolmistaan on komedia kolmekymppisistä kriiseilevistä helsinkiläisistä, joiden elämän yksi yö mullistaa. Vilma, Seve ja Markus (Pamela Tola, Eero Ritala ja Lauri Tilkanen) viettävät nuorten aikuisten juhlimisarkea.  Erään baari-illan jälkeen kolmikko päätyy vällyjen väliin kolmistaan.

Elisa Viihde ja C More.

Katso myös: Mitä katsoa Netflixistä? Listasimme Netflixin, HBO:n ja Yle Areenan kiinnostavimmat sarjat – löydä itsellesi uusi suosikki

X