Chakrojen on sanottu olevan eräänlaisia voimakeskuksia.
Chakrojen on sanottu olevan eräänlaisia voimakeskuksia.
Viihde

Värimagia ja chakrat – mitä värivalintasi kertovat sinusta?

Inhoatko vai rakastatko keltaista? Mitä värejä käytät eniten pukeutumisessasi tai kotisi sisustuksessa? Tietokirjailija Sinikka Piippo kertoo Kasvien maaginen maailma -teoksessaan eri värien merkityksistä. Ota selvää, mitä erilaiset värit edustavat chakroissa.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: iStock

Väreillä on erittäin suuri merkitys elämässämme. Näin toteaa professori ja tietokirjailija Sinikka Piippo Kasvien maaginen maailma -teoksessaan. Hänen mukaansa värit vahvistavat energioita ja ne liittyvät olennaisesti magiaan ja rituaaleihin.

Entä mitä chakrat kertovat? Värit liittyvät nimittäin myös ihmisen energiakeskuksiin eli chakroihin. Näitä keskuksia voi voimistaa eri väreillä. Esimerkiksi vaatteiden, korujen ja sisustuksen värimaailmasta voi päätellä paljon – värit voivat voimistaa henkilön omia värejä tai tuoda puuttuvaa energiaa elämään.

Mitä värejä sinä käytät tai kaipaat elämääsi? Mitkä värit tuntuvat sinulle aivan vierailta? Ota selvää, mitä eri värien energiat edustavat.

Chakrat – energian vastaanottamisen ja muuntamisen keskuspisteet

Chakrat

1. chakra: punainen karkottaa pahaa

Punainen liittyy juurichakraan eli kehon ensimmäiseen chakraan, joka sijaitsee selkärangan tyvessä. Se liittyy eloonjäämiseen, fyysiseen voimaan ja turvaan. Punaisen puute kertoo henkilön elävän pilvilinnoissa sekä kärsivän arkuudesta, hitaudesta ja voimattomuudesta, kenties myös seksiongelmista. Liiallisena punainen väri aurassa kertoo materialistisuudesta, liiallisesta seksikeskeisyydestä, aggressiivisuudesta ja kiukusta.

Punaisen avainsanoja: elinvoima, fyysinen energia, halu, intohimo, johtajuus, kunnianhimo, lisääntyminen, maskuliinisuus, nauru, rohkeus, seksuaalinen rakkaus, temperamentti, terveys, toiminta, uudistuminen, viha, voima.

2. chakra: oranssi auttaa haasteiden voittamisessa

Oranssi tuo myös uusia tilaisuuksia eteen ja auttaa poistamaan hylätyksi tulemisen tunteita.

Oranssi on kakkoschakran eli tunnekeskuksen väri, joka sijaitsee sukuelinten kohdalla. Liian vähäinen oranssi aurassa kertoo tunnevammoista ja tunteiden kieltämisestä, kenties syömisongelmista ja sukupuolisesta kylmyydestä tai kiihottumisongelmista. Liiallisena värinä oranssi kuvastaa, että henkilöllä on liian monta rautaa tulessa, hän on ylitunteellinen, kenties pakkomielteisesti urheileva.

Oranssin avainsanoja: elämänhalu, fyysinen elinvoima, ilo, luovuus, onni, raha, rohkeus, ruokahalu, sopeutuvaisuus, sosiaalisuus, tunne-elämä, viehätysvoima, ylellisyys, ylpeys.

3. chakra: keltainen poistaa huonoa onnea

Keltainen liittyy kolmanteen chakraan, joka sijaitsee keskellä vatsaa. Kolmas chakra, solar plexus, liittyy tahdonvoimaan, itsekunnioitukseen ja omaan voimaan. Heikko keltainen tai keltaisen inho tarkoittavat itseinhoa tai huonoa itsetuntoa. Liiallisena se aiheuttaa egon pullistelua.

Keltaisen avainsanoja: charmi, ilo, intuitio, itsearvostus, kauneus, luottamus, luovuus, nöyryys, oppiminen, optimismi, parantaminen, positiivisuus, rakkaus, totuus, vauraus, ystävällisyys, äly.

4. chakra: vihreä liittyy myötätuntoon

Vihreä on sydänchakran väri. Neljäs chakra liittyy rakkauteen, anteeksiantoon ja myötätuntoon. Heikko vihreä – samoin kuin heikosti toimiva tai sulkeutunut sydänchakra – ilmenee rakkauden pelkona. Liiallisena värinä se tekee pahimmillaan henkilöstä kontrolloivan marttyyrin.

Vaaleanvihreä tuo sopeutuvuutta. Likaisen vihreä kateutta ja mustasukkaisuutta.

Vihreän avainsanoja: harmonia, hedelmällisyys, ihmissuhteet, kasvu, luontoyhteys, onni, parantaminen, rakkaus, runsaus, toivo, työllisyys, vauraus, ystävyys.

5. chakra: sininen poistaa sekaannusta

Sininen liittyy kurkkuchakraan, eli kommunikointikykyihin ja ääneen. Liiallinen sininen aurassa ilmenee torjuntana, yliälyllisyytenä ja passiivisuutena sekä aiheuttaa masennusta ja impulsiivisuutta. Heikkona värinä sininen tuo kaaosta.

Sinisen avainsanoja: hiljaisuus, ikuisuus, järki, kommunikointi, kärsivällisyys, loogisuus, luovuus, mietiskely, rauha, sisäänpäin kääntyneisyys, suojelu, tiede, totuus, uskollisuus, vakavuus, äly.

6. chakra: indigo luo paremman yhteyden unimaailmaan

Indigo ilmentää viisautta, taiteellisuutta, alitajuntaa, intuitiota, kuudetta aistia ja rauhaa. Indigo on kuudennen chakran eli otsakeskuksen väri.

Indigon avainsanoja: intuitio, mielikuvitus, selvänäkökyky. 

7.  chakra: violetti poistaa negatiivista energiaa

Violetti liittyy kruunuchakraan, joka sijaitsee päälaella. Seitsemäs chakra edustaa yhteyttä kaikkeuteen ja kommunikointia jumaluuden kanssa.

Liiallinen violetti aurassa aiheuttaa ”pää pilvissä” -tilan, väsymystä ja epäsosiaalisuutta. Liian heikkona värinä se aiheuttaa stressiä ja materialistisuutta.

Violetin avainsanoja: anteeksianto, intuitio, henkisyys, herkkyys, luovuus, oivallus, oikeus, puhdistus, rauha, sallivuus, totuus,  universaali tietoisuus, vaatimattomuus, vastuu toisista, äly.

Chakrat ja muiden värien merkitykset

Värien merkitykset

Chakrat ja eri värit liittyvät vahvasti toisiinsa.

Turkoosi tuo sosiaalisuutta, avomielisyyttä, avoimuutta, puheliaisuutta. Se myös liittyy kurkkuchakraan.

Valkoinen ja sininen yhdessä suojelevat.

Vaaleansininen tuo terveyttä, kärsivällisyyttä, rauhaa, ymmärrystä ja onnellisuutta.

Tummansininen lisää psyykkisiä kykyjä, edistää terveyttä ja tuo yhteyden alitajuntaan sekä muutosta elämään.

Vaaleanpunainen liittyy epäitsekkääseen rakkauteen, yleismaailmalliseen rakkauteen, ystävyyteen, harmoniaan, kunniaan ja moraalisuuteen. Negatiivisena se ilmenee muiden dominointina. Vaaleanpunainen liittyy myös sydänchakraan eli neljänteen chakraan.

Kulta ilmentää harmoniaa, rajattomia mahdollisuuksia, korkeampaa viisautta, täydellisyyttä, muodonmuutosta. Kullalla on yhteys seitsemänteen chakraan.

Valkoinen torjuu muiden energiaa. Valkoiseen liittyy kruunuchakra. Valkoinen edustaa puhtautta, viattomuutta, vilpittömyyttä, rauhaa, totuutta, selibaattia, henkisyyttä, taidetta, hyvää tahtoa, rakkautta, mielenterveyttä, inspiraatiota, universaalista tietoisuutta, uskontoa.

Musta vapauttaa jonkun tai jonkin otteesta, imee ja tuhoaa negatiivista energiaa ja palauttaa energian lähettäjälleen. Musta edustaa ennustamista, suojelua, suojautumista, salaisuuksia, feminiinisyyttä, lepoa, uudelleensyntymistä, auktoriteettia, mutta myös pimeyttä, kaaosta, pessimismiä, negatiivisuutta, menetystä ja epäsopua. Musta kuitenkin imee kaiken energian ympäriltään, myös kielteisen.

Hopea kuvaa tähti- ja kuumagiaa. Hopea kuvastaa korkeaa energiaa, psyykkisyyttä, vapautta, tasapainoa, kestävyyttä, meditaatiota, rauhaa, valaistumista, sopeutuvaisuutta, tasapainotusta ja idealistisuutta.

Pronssi ilmentää anteliaisuutta ja humaaniutta.

Purppura helpottaa henkioppaan tai suojelusenkelin kanssa kommunikointia. Purppura liittyy henkisyyteen, meditointiin, valtaan, kunnianhimoon, anteliaisuuteen, oikeuteen ja jännitykseen.

Laventeli rauhoittaa. Laventeli edustaa rauhaa, tyyneyttä ja unimagiaa.

Harmaa tasapainottaa epätasapainoa henkilössä tai tilanteessa. Se voi kertoa myös alhaisesta energiasta, masennuksesta, kriittisyydestä, tuomitsevuudesta, harkinnasta, neutraaliudesta.

Ruskea lievittää tunnemyrskyjä ja tuo turvallisuutta. Ruskea kuvastaa eläinmagiaa, luontomagiaa, ystävyyttä, neutraaliutta, epäilyä, epävarmuutta, itsekkyyttä, saituutta.

Lähde: Kasvien maaginen maailma (Sinikka Piippo)

Lue myös:

Tunnista eriväriset persoonallisuustyypit – näin heidän kanssaan kannattaa toimia

Väriterapia: lue, mitkä värit sopivat elämäntilanteeseesi parhaiten juuri nyt

Tiedätkö, minkä värinen aura sinulla on ja mitä se kertoo sinusta? Testaa!

X