Mikä tv-sarja on salainen paheesi?
Viihde

Mitä katsoa seuraavaksi Netflixistä? Näitä hittisarjoja ihmiset rakastavat katsoa – vaikka kyseisten sarjojen seuraaminen hävettääkin

Aina sarjat eivät nouse hiteiksi laadukkaan tuotannon, mahtavan juonen tai lahjakkaiden näyttelijäsuoritusten takia. Joskus sarjan toteutus voi olla niin huono, että se koukuttaa. Oletko jo kuullut Netflixin rakastettavista mutta samalla niin nolostuttavista hittisarjoista?
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: iStock, MVphotos, Netflix

Tuntuuko, että suoratoistopalveluiden sarjatarjonta on jo kahlattu läpi? Listaukset Netflixin parhaista sarjavinkeistä ovat varmasti kaikille tuttuja. Tällä kertaa koostamamme luettelo on kuitenkin hieman erilainen. Ensiksi kuitenkin pieni varoituksen sananen: varsinaisesti laatuviihteeksi seuraavia hittisarjoja ei välttämättä uskalla kutsua.

Love Is Blind

Tosi-tv-rintamalla on viime vuosina nähty useampia deittailua ja parisuhdetta käsitteleviä sarjoja. Myös Netflix on vastannut kysyntään, sillä kevään aikana suoratoistopalveluun ilmaantui ensimmäinen kausi yhdysvaltalaisesta Love Is Blind -sarjasta.

Ohjelman konsepti ei paljon sisarsarjoistaan eroa: 30 sinkkua viedään luksusresorttiin, jossa heillä on kymmenen päivää aikaa tutustua toisiinsa ja löytää elämänsä rakkaus. Jujuna kuitenkin on, etteivät sinkut saa nähdä toisiaan ja pikatreffailu tapahtuu vierekkäistä huoneista käsin. Keskustelut käydään huoneiden väliin asetettujen ohuiden, valaistujen seinien läpi.

Tavoitteena on, että pelkän fyysisen kemian sijasta treffikumpppanit loisivat aidon henkisen siteen. Kun 10 päivää kestäneet pikatreffit on saatu päätökseen, yhteyden löytäneet parit voivat päättää, haluavatko he kihlautua. Kihlautumisen jälkeen parit saavat nähdä toisensa kasvotusten ensimmäistä kertaa. Ensitapaamisten jälkeen sarjassa siirrytään seuraamaan parien matkaa alttarille.

Love is Blind -sarjaa voisi kutsua Ensitreffit pimeässä– ja Ensitreffit alttarilla -sarjojen hybridiksi. Ohjelma on jostain oudosta syystä koukuttava, vaikka huonosti käsikirjoitetut kohtaukset sekä henkilöiden kehnot näyttelijäntaidot saavatkin aika ajoittain irvistämään myötähäpeästä.

Netflixin Love Is Blind -sarjassa sinkut etsivät elämänsä rakkautta.

Netflixin Love Is Blind -sarjassa osallistujat etsivät tulevaa aviopariansa ilman, että he näkevät treffikumppaniaan.

Too Hot to Handle

Seuraava sarja jatkaa deittailuohjelmien genressä. Jos Tempparit tai Ex On The Beach Suomi ovat sarjoina jo tuttuja, Too Hot to Handle ei sinällään tarjoa katsojalle mitään uutta.

Juoni ohjelmassa on yksinkertainen: ohjelman alussa 10 sinkkua viedään rantakohteeseen etsimään rakkautta ja kilpailemaan 100 000 dollarin palkinnosta. Mitä kilpailijat eivät tiedä, on se, että peliin liittyy yksi sääntö: neljän viikon aikana heidän pitää elää täydessä selibaatissa. Jos sinkut rikkovat sääntöjä, voittopotista vähennetään tietty summa rahaa.

Jos Love Is Blind tuntuu hömpältä, Too Hot To Handle ottaa askeleen vielä pidemmälle. Deittisarja onkin todellista ”aivot narikkaan” -katsottavaa. Turhan vakavasti sitä ei katsojan kannata ottaa.

Too Hot to Handle on yksi Netflix-hiteistä.

Netflixistä katsottavissa oleva Too Hot To Handle -sarjassa 10 kilpailijaa lennätetään rantakohteeseen kilpailemaan 100 000 dollarin voittosummasta.

Terrace House

Kuusi toisilleen tuntematonta henkilöä pistetään asumaan saman katon alle ja heidän ihmissuhteidensa kehittymistä seurataan kameroiden välityksellä. Tutun kuuloinen sarja, eikö? Kyseessä ei kuitenkaan ole Big Brother vaan japanilainen tosi-tv-sarja Terrace House.

Vaikka Terrace House muistuttaa hyvin paljon ”isoveli valvoo” -asetelmaa, löytyy siitä muutama eroava seikka kuuluisaan sukulaiseensa verrattuna. Sarjassa osallistujat saavat nimittäin poistua talosta töihin, eivätkä he kilpaile isosta rahasummasta. Ohjelman tarkoituksena onkin pelkästään seurata talon asukkaiden henkilökemioita. Tätä varten sarjassa on mukana myös tuomaristo, jonka jäsenet kommentoivat talon tapahtumia jokaisessa jaksossa.

Mediassa Terrace Housea on kutsuttu muun muassa tylsimmäksi sarjaksi ikinä juurikin sen takia, ettei ohjelmassa ole minkäänlaista käsikirjoitusta. Aidot kohtaamiset asukkaiden välillä ja tuomariston analyysit pitävät kuitenkin katsojan mielenkiinnon yllä.

Netflixissä katsottavissa oleva Terrace House muistuttaa suosittua Big Brother -sarjaa.

Japanilaista Terrace Housea on kutsuttu tylsimmäksi reality-sarjaksi ikinä. Ohjelmassa ei ole laisinkaan käsikirjoitusta.

Keeping Up with the Kardashians

Kardashian-klaanin alun perin julkisuuteen tuonut tosi-tv-sarja Keeping Up With The Kardashians on näkynyt ruuduilla jo vuodesta 2007, ja Netflix päätti julkaista jonkin aikaa sitten ohjelman kaksi ensimmäistä kautta. Viihdepläjäyksen sarjan ensimmäisistä kausista tekee etenkin se, että katsoja pääsee vertaamaan, kuinka paljon julkisuus on muuttanut perhettä noin reilun 10 vuoden aikana.

Netflix julkaisi Keeping Up with the Kardashians -sarjan kaksi ensimmäistä kautta. Kuvassa Kim Kardashian.

Kardashian-perheen elämää seuraava Keeping Up with the Kardashians -sarjaa on kuvattu jo 18. kautta. Suomen Netflix on julkaissut niistä kaksi ensimmäistä.

X