Viihde

Netflixin, HBO:n ja Yle Areenan kiinnostavimmat sarjat juuri nyt – näistä ei draamaa puutu!

Mitkä ovat parhaat Netflix- ja HBO-sarjat juuri nyt? Entä löytyykö Yle Areenasta jotain uutta katsottavaa? Listasimme toimituksen uudet suosikkisarjat, jotka kannattaa ehdottomasti katsastaa.

Teksti:
Katri Koskinen, Kia Toivanen, Roosa Roivainen, Ville Koponen
Kuvat:
Hbo

Big Little Lies on ehdottomasti nähtävä.

Mitkä ovat parhaat Netflix- ja HBO-sarjat juuri nyt? Entä löytyykö Yle Areenasta jotain uutta katsottavaa? Listasimme toimituksen uudet suosikkisarjat, jotka kannattaa ehdottomasti katsastaa.

Mitkä ovat parhaat Netflix-sarjat juuri nyt? Entä mitä katsoa HBO:lta tai Yle Areenasta? Olet varmasti ollut tämän kysymyksen äärellä monen monta kertaa, uudestaan ja uudestaan – mutta ei hätää! Listasimme Annan toimituksen tuoreimmat suositukset ja Netflixin, HBO:n ja Yle Areenan koukuttavimmat sarjat. Löydä itsellesi uusi suosikki!

Big Little Lies

Perhedraamaa, ihmissuhdekiemuroita – ja tietenkin selvittämätön murhamysteeri.  Mustan komedian sävyttämässä Big Little Lies -draamasarjassa nähdään vakuuttavia tähtinimiä: Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley sekä Meryl Streep. Muun muassa Golden Globe -ja Emmy-palkinnoilla palkittu sarja syventyy kolmen, tavalliselta vaikuttavan kalifornialaisen perheenäidin elämään, jotka päätyvät yllättäen keskelle kummallista murhatapausta. Tähän sarjaan jää koukkuun.

Big Little Lies katsottavissa HBO Nordicilla.

Billions

Billions-draamassa rikkaat ja korruptoituneet draamailevat.
Billions-draamassa rikkaat, vaikutusvaltaiset ja korruptoituneet draamailevat.

Jos pidit Madmen-sarjasta, tämä on sinulle! Billions on 2000-luvun talousrikosten maailmaan sijoittuva draamasarja, eräänlainen tutkielma amerikkalaisen unelman perässä juoksemisesta sekä uhkapeleistä – älä kuitenkaan hätkähdä, vaikka talousmaailman kiemurat eivät olisikaan sinulle tuttua kauraa: nämä juonenkäänteet pitävät otteessaan.

Sarjan pääosissa ovat New Yorkissa toimivan sijoitusrahaston omistaja, miljardööri Bobby ”Axe” Axelrod (Damian Lewis), sekä häntä jahtaava liittovaltion syyttäjä Charles ”Chuck” Rhoades (Paul Giamatti). Kissa ja hiiri-leikki muistuttaa parhaimmillaan sarjakuvasankareiden – hyviksen ja pahiksen – yhteenottoa.

Billions HBO Nordicilla.

Chernobyl

Katso ehdottomasti tämä. Eeppinen viisiosainen minisarja Chernobyl dramatisoi vuoden 1986 Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuutta ympäröiviä tapahtumia. Pääosassa ovat kaikki rohkeat miehet ja naiset, jotka tekivät järisyttävän suuria uhrauksia pelastaakseen Euroopan sanoinkuvaamattomalta katastrofilta. Tämä sarja jättää jälkensä hipiälle – koska se tapahtui oikeasti.

Chernobyl on monella tasolla vaikuttava – ja puistattava – katselukokemus. Näyttelijät Stellan Skarsgård ja Jared Harris tekevät elämänsä roolit, ja IMDb:ssä minisarja on saanut arvosanaksi 9,5/10. Se kertonee paljon.

”Every lie we tell incurs a debt to the truth. Sooner later, that debt is paid.” – Chernobyl

Chernobyl katsottavissa HBO Nordicilla.

Downton Abbey (klassikko!)

Mahtavan englantilaisen kartanon, Downton Abbeyn aatelissuvun ja heidän palvelijoidensa elämään kurkistaa mielellään myös uudestaan – tai jos et ole vielä tutustunut kartanon juonikoukeroihin alkuunkaan, nyt on siihen hyvä aika. Yle Areena näyttää sarjan kokonaisuudessaan uusintana kesän aikana, sillä syksyllä ensi-iltaan tulee kartanosta kertova elokuva.

Komeassa brittiepookissa seurataan kartanon elämää 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä: puitteet hivelevät silmiä ja juonenkäänteet ovat koukuttavia. Erityisesti Granthamin leskikreivitärtä esittävän brittinäyttelijä Maggie Smithin nerokkaat ja häpeilemättömät lausahdukset ovat sarjan timantteja.

Downton Abbey Yle Areenassa.

Euphoria

Jos muistat 1990-luvun Kids-elokuvan, niin Euphoriassa on samaa teiniangstia potenssiin sata. Seksiä, huumeita ja ankaraa ahdistusta. Mutta, ah, niin hyvä.

Supertähti Zendaya on pääosassa tässä dynaamisessa draamasarjassa, joka seuraa opiskelijoita heidän navigoidessaan huumeiden, seksin, identiteetin, traumojen, somen, rakkauden ja ystävyyden miinakentillä nykypäivän entistä epävakaammassa maailmassa. Zendaya tekee mielettömän hienon roolisuorituksen.

Euphoria katsottavissa HBO Nordicilla.

Glow

1980-luvun naisten showpainimaailmaan sijoittuva, varsin erikoinen Glow-sarja hurmaa. Muotia rakastavan silmissä Glow on suorastaan fantastista katsottavaa: happovärejä ja isoja kampauksia. Kolmas kausi alkaa 9.8.2019 ja kehään hyppää tällä kaudella myös legendaarinen näyttelijä Geena Davis.

Glow katsottavissa Netflixistä.

Lucifer

Miltä näyttää paholaisen arki? Sitä päästään seuraamaan yhdysvaltalaisessa draamakomediasarja Luciferissa. Karismaattinen päähahmo Lucifer Morningstar – eli itse paholainen – kyllästyy rooliinsa alamaailman hallitsijana. Lucifer hylkää valtakultansa muuttamalla Los Angelesiin, johon hän perustaa yökerhon nimeltä Lux. Pian hän kuitenkin sekaantuu murhatapaukseen, jonka yhteydessä Lucifer tapaa viehättävän etsivän Chloe Deckerin.

Murhamysteerien ohella sarjassa setvitään sekä Luciferin monimutkaisia perhekiemuroita että myös hänen romanttista suhdettaan etsivä Deckeriin. Lucifer on mukaansatempaava, huumorilla höystetty rikossarja, josta takuulla nauttivat myös fantasian ystävät.

Draamakomediasarja Lucifer katsottavissa Netflixistä. 

Tales of the City

Jos kaipaat elämääsi lempeyttä, suvaitsevaisuutta ja ripauksen taianomaista tunnelmaa, tutustu amerikkalaiskirjailija Armistead Maupinin kirjojen pohjalta luotuihin minisarjoihin. Ne kuvaavat sateenkaariyhteisön elämää San Fransiscossa 1990-luvulla sekä tänä päivänä, ja minisarjat toimivat sekä yhdessä että erikseen: päähenkilö Mary Ann Singletonia esittävä Laura Linney on mukana kummassakin. Sarjan henkilökavalkadi on monipuolinen ja sen teemat tuntuvat raikkailta – eikä tapahtumien keskipisteessä olevaa suloista taloa voi olla rakastamatta. Uusi Kertomuksia kaupungista voi tuntua alkuun ällönmakealta, joten voi olla hyvä idea tutustua ensin alkuperäiseen, vuonna 1993 kuvattuun Tales of the Cityyn.

Kertomuksia kaupungista (2019 minisarja) sekä Tales of the City (1993 minisarja) Netflixissä.

The Act

The Act -sarjan pääosia tähdittävät Patricia Arquette ja Joey King.
The Act -sarjan pääosia tähdittävät Patricia Arquette (oik.) ja nuori Joey King.

Yksi sana: hyytävää! Tositapahtumiin perustuva The Act -rikossarja kertoo tositarinan yksinhuoltajaäidin ja tyttären häiriintyneestä suhteesta. Dee Dee Blanchard väitti lähes 24 vuotta tyttärensä Gypsy Rosen olevan vakavasti sairas. Vyötäröstä alaspäin halvaantunut Gypsy on joutunut olemaan lähes koko elämänsä letkuruokinnassa, öisin hengityskoneessa – hänellä on muun muassa astma, epilepsia, näkö- ja kuulovamma, lihasrappeuma ja aivovamma. Mutta kaikki ei olekaan sitä, miltä näyttää…

Pääosissa nähdään huikaiseva Patricia Arquette ja nuori näyttelijälupaus Joey KingThe Act –sarjan jälkeen kannattaa ehdottomasti katsoa Mommy dead and dearest -dokumentti.

Tositapahtumiin perustuva rikossarja The Act katsottavissa HBO Nordicilla.

Years and Years

Brittiuutuus Years and Years pääsee yllättämään – lämmin englantilainen perhe-elämä sekoittuu siinä tulevaisuuden uhkakuviin hieman Netflixin jättimenestyksen Black Mirrorin hengessä. Sarja alkaa nykyhetkestä, mutta hyvin pian siinä hypätään ensin viisi vuotta eteenpäin, sarjan lopussa aina vuoteen 2034 asti. Tämän hetken trendit ja kehityskulut ovat tulevaisuudessa jo todellisuutta: eikä näkymä näytä pelkästään valoisalta.

Maailmanpolitiikan tapahtumat vaikuttavat sarjan päähenkilöiden arkeen hyvin selvästi, ja jaksoja katsoessa välillä ahdistaa, välillä naurattaa. Maailmankuvastaan huolimatta sarjassa on lämpöä – ihmiset ovat ennallaan. Emma Thompsonin esittämän populistipoliitikon tarmo on kylmäävää mutta upeaa katsottavaa.

Years and Years -minisarja HBO Nordicilla.

Katso myös nämä vinkit:

Mitä katsoa Netflixistä? Listasimme Netflixin, HBO:n ja Yle Areenan kiinnostavimmat sarjat – löydä itsellesi uusi suosikki

Melkein totta, Aikuiset, Kohtuuttomuuksia, M/S Romantic… listasimme hulvattomat suomalaiset komediasarjat, jotka kannattaa nyt ehdottomasti katsoa

Vai lukisitko mieluummin kirjoja? Kesäseuraa, josta ei jännitystä puutu! Nämä ovat kesän parhaat dekkarit – löydä oma suosikkisi

X