Viihde

Mitä sarjaa katsoisit seuraavaksi? Listasimme parhaat sarjat ja yllättävät helmet Netflixistä, HBO:lta, Yle Areenasta ja 2 muusta suoratoistopalvelusta

Etsitkö katsottavaa yleisimmistä suoratoistopalveluista? Listasimme toimituksen mielestä parhaat sarjat, joiden joukosta voi löytyä jopa yllättäviä helmiä!

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Istock, Yle Kuvapalvelu, Mark Davis, Niko Tavernise, Hbo Nordic, Eddy Chen, Netflix, Skip Bolen / Showtime

Listasimme toimituksen suosikkisarjat.

Etsitkö katsottavaa yleisimmistä suoratoistopalveluista? Listasimme toimituksen mielestä parhaat sarjat, joiden joukosta voi löytyä jopa yllättäviä helmiä!

Mitkä ovat tämän hetken parhaat sarjat Netflixissä, HBO Nordicilla tai esimerkiksi Yle Areenassa?

Kokosimme Annan toimituksen mielestä parhaat sarjat suosituista suoratoistopalveluista. Listalta voi löytyä yllättäviäkin suosikkeja, joten ota vinkit talteen ja pistä sarja pyörimään.

Suosittelemme ottamaan myös mukavan asennon, sillä nämä ohjelmat haluaa katsoa ahmimalla!

Parhaat sarjat: Yle Areena

Aikuiset

Parhaat sarjat: Kuva Aikuiset-sarjan Oonasta ja Artusta.
Oona (Anna Airola) ja Arttu (Elias Salonen) ovat parhaat ystävykset, joiden elämää seurataan Ylen Aikuiset-sarjassa.

Nuorten aikuisten elämää Helsingin Kalliossa. Sarja kuvastaa hienosti aikuiseksi kasvamisen kipuilua: Miten aikuisen ihmisen tulisi käyttäytyä, ja onko ihan pakko kasvaa aikuiseksi, jos ei halua?

Päähahmon dramaattisuus lyö usein yli – juuri niin ihanan överisti kuin vain voi aikuisuuden alussa olevalta olettaakin.

Aikuiset sopii kaikille ja saa ikävöimään Suomen kesää!

Lue myös: Hipsterien puhe viihdyttää Anna Airolaa Aikuiset -sarjassa: ”Se jäljittelee aika realistisesti sitä kieltä, jota ikäluokkani puhuu”

Kullannuput

Parhaat sarjat: Kuvassa sarjan kaksi päähenkilöä.
Kullannuput-sarjan ystävykset Jasmin (Emilia Vuorisalmi) ja Anna (Jessica Grabowsky) yrittävät selvitä ihmissuhdekiemuroiden keskellä.

Parhaat sarjat saavat meidät usein hyvälle tuulelle, kuten pirteä kotimainen komediasarja Kullannuput. Sarjan teemoja, kuten sinkkuutta, rakkautta, äiti-tytärsuhteita, ystävyyttä ja deittailua, tarkastellaan kahden eri naissukupolven silmin.

Kiinnostavien hahmojen lisäksi katsojan huomio kiinnittyy sarjan visuaalisuuteen: ohjelman hahmot liikkuvat kauniiden pastellisävyjen maailmassa, jossa jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan.

Kullannuput on loistava sarja esimerkiksi äidin ja tyttären yhteiseksi katsottavaksi!

Lue myös: Näyttelijä Jessica Grabowsky on yksi Suomen Me too -pioneereista: ”Asiat ovat menneet parempaan suuntaan”

Tutankhamonin perintö

Parhaat sarjat: Pressikuva Tutankhamonin perintö -sarjasta.
Dokumenttisarjassa tutkitaan Egyptin historiaa ja mysteerejä.

Dokumenttisarjassa käydään läpi yhden maailman kuuluisimman historiallisen henkilön elämää ja kuolemaa sekä selvitetään niihin liittyviä mysteerejä.

Parhaat sarjat, kuten tämä tv-helmi, on toteutettu todella mukaansatempaavasti ja kiinnostavasti: katsoja pääsee näkemään muun muassa, miten uusinta tekniikkaa on voitu hyödyntää arkeologisessa tutkimuksessa.

Sarja lievittää myös matkakuumetta, kun pääsee näkemään pyramideja ja hienoja museoaarteita. Sopii kaikenikäisille.

The Fall

Pressikuva The Fall -sarjasta.
Rikosylikomisario Stella Gibson (Gillian Anderson) saa komennuksen tutkimaan Belfastissa tapahtunutta murhaa.

Sarja käsittelee Belfastissa tapahtunutta murhaa. Sitä markkinoidaan koukuttavana psykologisena trillerinä, ja sitä se toden totta onkin.

Sarjassa on ihastuttavaa tarkkuutta ja realismia. Osa kohtauksista on melkoisen kauhuelokuvamaisia, joten aivan herkimmille psykologisten trillereiden ystäville The Fall ei ole välttämättä paras vaihtoehto.

Parhaat sarjat: Elisa Viihde / Viaplay 

Mister8

Tämä sarja on täynnä rakkautta ja yllätyksiä. Maria (Krista Kosonen) on parisuhteessa seitsemän eri miehen kanssa eli jokaiselle viikonpäivälle on omansa. Sitten hän tapaa Juhon (Pekka Strang) ja rakastuu.

Mister8 on omintakeinen, vinoa huumoria sisältävä ja rakenteeltaan eheä tv-sarja, joka sopii erityisesti kotimaisista ihmissuhdedraamoista pitäville.

Lue myös: Jussi-palkittu Chike Ohanwe nähdään seuraavaksi teräksistä kuntoa vaativassa roolissa: ”Urheilu tuo minulle myös henkistä hyvää oloa”

Parhaat sarjat: HBO Nordic

Your Honor

Kuvassa Breaking Bad -sarjasta tuttu Bryan Cranston.
Tuomarina työskentelevä Michael Desiato (Bryan Cranston) joutuu pohtimaan, miten pitkälle hän on valmis menemään poikansa puolesta.

New Orleansissa toimivan tuomarin poika pakenee onnettomuuspaikalta ja sotkeutuu järjestäytyneessä rikollisuudessa mukana olevan perheen asioihin.

Sarjassa on monitahoinen ja moraalisia kysymyksiä esiin nostava juonikuvio. Your Honor käsittelee myös luokkaeroja varsin onnistuneesti. Tämä sarja sopii erityisesti Breaking Bad -sarjan faneille. Bryan Cranston on roolissaan loistava.

Snowfall

Kuvassa kolme Snowfall-sarjan tummaihoista hahmoa.
Snowfall-sarjassa seurataan, miten naapurinpojat muuttuvat huumekauppiaiksi. Franklin Saint (kuvassa keskellä) perustaa tehokkaan huumejakelun yhdessä lapsuudenystäviensä kanssa.

Draamasarja siitä, miten crack-kokaiiniepidemia kehittyy, kasvaa ja kylvää tuhoa Los Angelesissa 1980-luvulla, erityisesti mustien asuinalueilla. Taustalla häärivät niin CIA kuin yhteisön omatkin huumekauppiaat.

Päähenkilö Franklin Saint (Damson Idris) on terävä nuorimies, jonka henkilökohtaista elämää varjostavat sekä rakenteellinen että omakohtainen kokemus rasismista. Nimensä vastaisesti Franklin ei ole kuitenkaan mikään pyhimys: rahan ja vallan makuun päästyään minkään tai kenenkään tuntuu olevan vaikea pysäyttää Franklinia.

Snowfall on mukaansa tempaavaa draamaa, josta ei jännitystä puutu. Sarja on myös hyvä muistutus siitä, millaisesta historiasta 2020-luvun kahtia jakaantunut Yhdysvallat ammentaa.

Succession

Kuvassa Successions-sarjan naispuolinen hahmo seisoo kukkakimppujen takana.
Parhaat sarjat nojaavat usein loistavaan käsikirjoitukseen, kuten Succession. Marcia Roy (Hiam Abbass) on mediaimperiumin rikkaan perustajan Loganin kolmas vaimo.

Musta komedia Yhdysvaltain superrikkaiden maailmasta.

Sarjassa seurataan Waystar RoyCo. -mediayhtiön perustajan, Logan Royn (Brian Cox), ja hänen neljän lapsensa kilpajuoksua siitä, kenen haltuun ja millä keinoin perheen mediaimperium tulee siirtymään, kun isä-Roy ei enää johda yhtiötä rautaisella otteellaan. Sisarukset kilpailevat toisiaan vastaan, ja välillä taas liittoutuvat keskenään, tahdilla, joka vastaa perheen helikopterin roottorin pyörimisnopeutta.

Sarja sopii kaikille ihmissuhde- ja valtasuhdejuonitteluihin intohimoisesti suhtautuville katsojille.

The Undoing

Hugh Grantin ja Nicole Kidmanin hahmot seisovat keskellä salia seurapiirijuhlissa.
Grace Fraserin (Nicole Kidman) ja Jonathan Fraserin (Hugh Grant) yläluokkainen elämä muuttuu, kun nuoren naisen murha sekoittaa heidän elämänsä.

Menestyneen terapeutin elämä kääntyy päälaelleen, kun lähipiirissä tapahtuu väkivaltainen murha, joka herättää paljon kysymyksiä.

Tämä psykologinen trilleri pitää otteessaan loppuun asti, ja sarjan ahmii helposti kerralla.

Suosikkisarjat Disney+ -palvelussa

Mandalorian

Star Wars -sarjan spin off -sarja, joka vie mukanaan hänetkin, joka ei ole koskaan elokuvia nähnyt.

Kahden tuotantokauden pituinen sarja on kuin yksi pitkä elokuva, jonka kussakin jaksossa katsoja pääsee mukaan uuteen, jännittävään seikkailuun.

Sarja sopii hyvin sekä aikuiseen makuun että perheen hieman isommille lapsille.

The Fosters

Lämminhenkistä perhedraamaa, jota on helppo seurata.

Poliisi Stefanie Adams Foster (Teri Polo) ja vararehtori Lena Adams Foster (Sherri Saum) adoptoivat huonoista oloista tulevat lapset ja pyrkivät tarjoamaan heille turvallisemman tulevaisuuden. Sarjassa käsitellään yhden perheen näkökulmasta muun muassa vanhemmuutta, koulukiusaamista ja seksuaalisuutta. Hahmot tuntuvat melkein kuin ystäviltä, ja sarjan pariin on ihana sukeltaa.

The Fosters sopii hyvin niihin hetkiin, kun toiveena on hieman kepeämpää viihdettä. Kausia löytyy jo useampia, joten katsottavaa riittää pitkäksi aikaa.

Netflixin helmet

Derry Girls

Kuvassa Derry Girls-sarjan hahmot seisovat pelikentällä.
Teinityttöjen elämä ei ole helppoa 1990-luvun Irlannissa. Derry Girls -sarjan päähahmona nähdään Saoirse-Monica Jacksonin esittämä Erin Quinn (kuvassa etualalla).
Parhaat sarjat vievät katsojan usein mukanaan toisenlaisiin maailmoihin ja todellisuuksiin.
Esimerkiksi Derry Girls -komediasarjassa seurataan neljän tytön muodostamaa ystäväporukkaa Derryn kaupungissa 1990-luvulla. Sarja sijoittuu ajanjaksoon, jolloin Pohjois-Irlannissa esiintyi levottomuuksia irlantilais- ja brittimielisten väkivaltaisten yhteenottojen takia

Lue myös: Kuka Bridgerton-hittisarjan hahmoista olet? Testaa!

Hollywood

Hollywood-sarjan nais- ja mieshahmo keskustelevat vakavina.
Hollywood-sarjassa seurataan 1940-luvun elokuvantekijöiden pyrkimyksiä saada mainetta ja mammonaa. Holland Taylorin näyttelemä Ellen Kincaid opettaa sarjan päähenkilölle Jack Castellolle (David Corenswet) näyttelemistä.

Toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan sijoittuvassa draamassa nuoret elokuvantekijät yrittävät saavuttaa unelmiaan.

Sarja kertoo yllättävän kepeästi synkistäkin aiheista. Siinä käsitellään Yhdysvaltojen luokkaeroja ja näytetään Hollywoodin rumatkin puolet.

Visuaalisesti hienosti tehdyssä sarjassa nähdään monia kiinnostavia näyttelijöitä, kuten Holland Taylor ja Rillit huurussa -komediasarjasta monille tuttu Jim Parsons.

The Ripper

Parhaat sarjat: Arkistokuva The Ripper-sarjan tutkimuksista.
Englannin yksi pahimmista sarjamurhaajista sai naiset pelkäämään ja osoittamaan mieltään 70-luvulla. The Ripper-dokumenttisarja pureutuu tapauksen yksityiskohtiin.

Parhaat sarjat eivät aina ole helppoa katsottavaa. The Ripper-dokumenttisarja on kuitenkin takuulla mieleinen true crimesta kiinnostuneille.

Dokumenttisarjassa käsitellään Englannissa tapahtuneita naisiin kohdistuneita sarjamurhia 70-luvulla. Hienosti rakennettu draamankaari pitää otteessaan, ja kaikki neljä jaksoa menevät helposti kerralla.

Sarjassa käsitellään myös naisuhrien eriarvoisuutta ja sitä, miten englantilaiset naiset joutuivat elämään monta vuotta pelossa poliisin toimettomuuden takia. Haastatteluissa on tapausta tutkineiden poliisien lisäksi uhreja ja toimittajia.

X