Viihde

Sarjasuositus: Hillo paljastaa nuorten naisten pimeämmän puolen

Uuden Hillo-sketsisarjan kolmen naisen tekijäkaarti pyrkii rikkomaan tabuja ja haaveilee kiltimmästä maailmasta, jossa jokainen saisi olla oma outo itsensä.

Teksti:
Tero Kartastenpää
Kuvat:
Yle, Viivi Huuska

Putouksesta tuttu Essi Hellén on yksi Hillo-sketsisarjan luojista, käsikirjoittajista ja näyttelijöistä.

Uuden Hillo-sketsisarjan kolmen naisen tekijäkaarti pyrkii rikkomaan tabuja ja haaveilee kiltimmästä maailmasta, jossa jokainen saisi olla oma outo itsensä.

Kolmekymppisten näyttelijöiden sketsisarja keskittyy parikymppisten naisten rimpuiluun. Sarjan ovat luoneet Teatterikorkeakoulun kaverukset ja Putouksen alumnit Essi Hellén ja Niina Koponen. Myös kolmas jäsen, Parasta aikaa -näyttelijä Emma Kunnas on hankkinut kokemusta Putouksesta – käsikirjoitusassistenttina.

Hillo paljastaa nuorten naisten pimeämmän puolen ja esittelee sen raikkaalla ja itseironisella kosketuksella.

Nuorten naisten vapautuminen tarkoitti kännäämistä ja seksin etsintää jo Minna Koskelan ja Heli Sutelan käsikirjoittamassa Kumman kaassa 2000-luvun alussa. Hillon toisen sukulaissarjan Siskonpedin mieleen tuovat pikkutuhmat poplaulut tuskastuttavat enemmän kuin vapauttavat.

Hillo on sekoitus sketsejä ja musiikkivideoita ystävyydestä, halvimman viinipullon etsimisestä, eritteistä, Tinder-riippuvuudesta, panetuksesta ja rakkauden kaipuusta. Jokainen sketsi on paljastus, jonka kautta nuorista naisista selviää jotain noloa, tunnistettavaa ja haavoittuvaistakin.

Girls-sukupolvi on rohkaistunut seksuaalisuuden näyttämisessä. Kuukautisista, pimpistä ja puolison runkkaamisesta tehdään näppäriä havaintoja, eikä vain hihitetä.

 Emma Kunnas ja Essi Hellén ja Niina Koponen. Yle Kuvapalvelu
Emma Kunnas, Essi Hellén ja Niina Koponen. Hillo on 10-osainen sketsisarja nuorten naisten elämästä ennen kuin oikea elämä edes alkaa. Se kertoo epämääräisestä vaiheesta nuoruuden ja aikuisuuden välimaastossa, vaiheesta ennen vakiintuneita parisuhteita, omistusasuntoa tai muita järkeviä elämänvalintoja.

Näyttelijät ovat parhaimmillaan surkeiden hahmojen esittäjinä, mutta teksti on viiltävän osuvaa vain harvakseltaan. Nuorekkuutta alleviivataan sketsit merkkaavilla aihetunnisteilla, kuten #noshame, ei häpeää. Taustalla on tekijöiden toive, että erilaisuuteen suhtauduttaisiin kiltisti, kun kaikkien hölmöys näytetään selkeästi.

Hillo, LA 8.6. alkaen klo 21.00 TV2 ja Yle Areena. 

Lainaukset: YLE

Katso myös: Melkein totta, Aikuiset, Kohtuuttomuuksia, M/S Romantic… listasimme hulvattomat suomalaiset komediasarjat, jotka kannattaa nyt ehdottomasti katsoa

X