Kristen Stewart tavoittaa roolissaan prinsessa Dianan kamppailun omien toiveiden ja hovin vaatimusten ristitulessa elokuvassa Spencer.
Kristen Stewart tavoittaa roolissaan prinsessa Dianan kamppailun omien toiveiden ja hovin vaatimusten ristitulessa.
Viihde

Tässä kuvassa ei, ällistyttävää kyllä, ole suinkaan Diana – näyttelijä Kristen Stewart naulitsee prinsessan ristiriidan erinomaisesti vuodenvaihteen elokuvatapauksessa

Elokuva-arviossa kohuttu Spencer, jonka nimiroolissa loistaa pysäyttävän yhdennäköiseksi ja samanoloiseksi muuntunut Kristen Stewart.
Teksti: Kaisu Tervonen

Spencer-draama on sepitelmää, mutta pohjautuu tosielämään: prinsessa Dianan ulkopuolisuuteen hovissa ja prinssi Charlesin sivusuhteeseen.

Elokuva kuvaa brittikuninkaallisten joulua, sotilaallisen tarkasti suunniteltua operaatiota. Ikkunaverhot on pidettävä kiinni lehdistön varalta, aviomiehen antamasta joululahjasta on iloittava, vaikka tämän rakastaja sai samanlaisen, ja herkkupöytien ääressä on istuttava, vaikka mitään ei saisikaan nieltyä. Dianan odotetaan esittävän osansa täydellisesti.

Hän haluaisi kuitenkin vihdoin olla oma itsensä.

Pääosanäyttelijä Kristen Stewart naulitsee ristiriidan erinomaisesti. Vuoteen 1991 sijoittuva draama tarjoaakin emotionaalista kauhua, jota Jonny Greenwoodin loihtima soundtrack levottomine jazzvaikutteineen vain korostaa.

Ohjaaja Pablo Larraín ylittää aiemman draamansa, Jacqueline Kennedystä kertoneen Jackien (2016). Pehmeän paketin sijaan hän toimittaa teräväkulmaisen tragedian.

****

Spencer ensi-illassa 25.12.

Lue myös: Tiesitkö nämä yksityiskohdat kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin rakkaustarinasta? 8 hurmaavaa faktaa unelmaliitosta

Kotiliesi.fi: Osaatko yhdistää nämä 10 legendaarista lausahdusta oikeisiin elokuviin? Tee hauska testi!

X