Viihde

Tällaista on Syke-sarjan kulisseissa! Katso kuvat lavasteista

Syke-sarjan viidennen tuotantokauden ohjaajan Taavi Vartian mielestä sairaalasarjan tekemisessä on oma erityisen autenttinen tunnelmansa. Aitous syntyy myös todentuntuisista lavasteista ja rekvisiitasta. Pääsimme vierailemaan suosikkisarjan lavasteissa.
26.10.2018 Teksti: Anniina Nirhamo Kuvat: OM-arkisto ja Anniina Nirhamo

Osana Syke-sarjan viidennen kauden lehdistötilaisuutta median edustajat pääsivät tutustumaan myös sarjan lavasteisiin.

Sarjassa nähtävä sairaala on rakennettu suureen halliin ja näyttää myös paikan päällä vieraillessa todelliselta sairaalalta käytävineen, auloineen, leikkaus- ja potilashuoneineen. Ainoastaan ylöspäin katsoessa huomaa, että tila on lavastettu.

Lääkärit ja hoitajat ovat kiitelleet sarjan todentuntuisuutta

Sykkeen viidennen kauden ohjaa myös aiemmin sarjan kolmoskauden ohjannut Taavi Vartia. Hän kertoo, että Syke on saanut kiitosta todentuntuisuudestaan myös oikeilta lääkäreiltä ja hoitajilta. Esimerkiksi aluksi Vartia itsekin luuli, että ohjelmassa nähtävät sisäelimet ovat aitoja.

– Mietin, ovatko nämä jotain elinluovuttajien elimiä ja saavatko ne olla tällaisessa käytössä, kunnes huomasin, että ne ovat muovia tai jotain vastaavaa materiaalia.

Vartia kertoo, että rekvisiitta- ja maskeerausosaston käsissä rakentuu todellisia taidonnäytteitä. Esimerkiksi elimet ja suolet syntyvät sukkahousuista, kondomeista ja muoviletkun pätkistä yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa.

Elämän ja kuoleman kysymykset koskettavat kaikkia

Vartia paljastaa sarjan kulisseista myös, että vaikka sarja käsittelee vakavia asioita, heillä on kuvauksissa todella hauskaa. Mukana on kuitenkin aina myös autenttisuuden tunne, joka hänen mielestään on sairaalasarjan tekemisen erityispiirre.

– Myös rikossarja voi olla todenmukainen ja todentuntuinen, mutta harvemmin ihminen kuitenkaan joutuu elämässään rikosvyyhdin keskelle. Sen sijaan jokainen meistä joutuu kohtaamaan niitä elämän ja kuoleman kysymyksiä, joista sairaala-sarjassa on pohjimmiltaan kyse.

Vielä autenttisen tuntuisia lavasteita ja rekvisiittaa tärkeämpää ohjaajan mielestä on kuvausten tunnelma.

– Kun kuvaamme huolestuneita, surevia tai iloisia omaisia elämme aika vahvasti niissä tunteissa mukana juuri siksi, että se on aihealue, joka koskettaa meitä kaikkia.

Tältä näyttää Syke-sarjan lavasteissa

Syke

Syke-sarjan sairaala tuntuu myös paikan päällä vieraillessa melkein kuin todelliselta sairaalalta.

Syke

Sarjan näyttelijät Antti Luusuaniemi ja Sebastian Rejman esittelivät lavasteita viidennen kauden lehdistötilaisuudessa.

Syke

Ainoastaan ylöspäin katsoessa huomaa, että sarjan sairaala on lavastettu.

Syke

Lavasteet näyttävät aidoilta yksityiskohtia myöten.

Syke

Syke on saanut kiitosta todentuntuisuudestaan myös oikeilta lääkäreiltä ja hoitajilta.

Syke

Sarjan tähdet poseerasivat kameroille viidennen kauden lehdistötilaisuudessa. Vasemmalta oikealle näyttelijät Antti Luusuaniemi, Sebastian Rejman, Lena Meriläinen, Tiina Lymi, Leena Pöysti, Iina Kuustonen ja Matti Ristinen.

Syke-sarjan viidennen kauden jaksot Ruudussa 16.11. alkaen.

Lue myös

Suosittelemme