Paul Dano, Lily James ja James Norton ovat Sodan ja rauhan päärooleissa.
Viihde

Tänään tv:ssä: Huikea Sota ja rauha on ylellisen seksikäs laatusarja

Bridget Jones -elokuvien ja Ylpeys ja ennakkoluulo -sarjan käsikirjoittaja Andrew Davies loi Leo Tolstoin Sota ja rauha -klassikkoromaanista ylistystä keränneen menestyssarjan.
Teksti: Anneli Lenkkeri, Cardiff

Brittiläis-amerikkalaisessa Sota ja Rauha -sarjassa seurataan kolmen aatelisnuoren ja heidän lähipiirinsä vaiheita Napoleonin sotien aikaisella Venäjällä.

Sarjan käsikirjoittanut, tänä vuonna 80 vuotta täyttävä Adrew Davies on vuosikymmeniä pysytelly yhtenä Britannian pidetyimmistä käsikirjoittajista. Hänen suosituimpiin töihinsä kuuluvat Bridget Jones -elokuvat ja Jane Austen tv-sarja Ylpeys ja ennakkoluulo (1995).

Sotaa ja rauhaa on jo ehditty ylistää Daviesin parhaaksi työksi.

– Sarjoissani pitää olla hieman seksikkyyttä, kuninkaallisuuttakin. Nämä ovat niitä tekijöitä, joiden avulla katsojat houkutellaan seuraamaan tv-sarjaa ja lopulta pääsemään sisälle siihen, mistä oikeastaan on kysymys.

James Norton nähdään yhdessä sarjan päärooleista ylväänä prinssi Andrei Bolkonskina. Tv-sarjoista Happy Valley ja Grantchester tunnetuksi tullut Norton on Britannian tämän hetken kirkkaimpia tähtiä. Sodan ja rauhan myötä uudeksi Mr. Darcyksi nimettyä Nortonia povataan jo seuraavaksi James Bondiksikin.

– Bolkonskin ja Lily Jamesin näyttelemän Natasha Petrovan tanssikohtaus on mielestäni puitteiltaan kauneimpia kohtauksia sarjassa, Norton paljastaa.

Sota ja rauha, TV1, ti 23.8. klo 21.30

tvmaailma-150x150
X