Putous sketsihahmot 2018
Putouksen sketsihahmot 2018: yksi heistä on heti ollut ylitse muiden.
Viihde

Tässä ovat Putouksen sketsihahmot 2018 – vetoaako suomalaisiin parhaiten pieruhuumori? Äänestä omaa suosikkihahmoasi!

Putous-ohjelman legendaarinen sketsihahmokilpailu on alkanut. Tämän vuoden sketsihahmoja katsoessa lienee sanomattakin selvää, että pieruhuumori tuntuu uppoavan nyt kansaan. Pureeko sama huumori myös sinuun? Nyt on sinun vuorosi äänestää omaa suosikkiasi!
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: MTV3

Putouksen 10. kausi toi lavalle kahdeksan uutta sketsihahmoa ja heti pidemmittä puheitta alkoi äänestys, kuka heistä onkaan Suomen hauskin hahmo.

Nopealla vilkaisulla käy ilmi, että Putouksen Facebookissa suurimman tykkäyssuosion ovat haalineet Pilvi Hämäläisen Make-vauva (yli 1000 tykkäystä), Mikko Penttilän Taika-Pasi (yli 1000 tykkäystä) ja Helmi-Leena Nummelan Yleis-Sirpa (yli 990 tykkäystä).

Mutta ylivoimaisesti suosituin on Timo Lavikaisen sketsihahmo Pieru, joka on kerryttänyt yli 1,6 tuhatta reaktiota. Surumielinen Pieru, joka toivoisi, että hänet otettaisiin edes joskus vakavasti. Yksinäinen Pieru, jonka saapuessa paikalle kaikki katoavat. Sympaattinen Pieru, joka suhahtaa paikalle ja lennättää leijaa.

Ensikohtaamisen synnyttämän suosion perusteella pieru- ja Pieru-vitsit lentävät todennäköisesti tulevina viikkoina ahkeraan myös kotisohvilla.

Vähiten reaktioita ovat keränneet tähän mennessä 15-vuotias parisuhdeterapeutti Mimmu-hahmo ja Helena Petäistöä erehdyttävästi muistuttava kirjeenvaihtaja Carjaleena Piiracca.

Pieruhuumoria vai älykästä huumoria?

Sketsihahmon luominen on haastava tehtävä. Esimerkiksi Putous-juontaja Roope Salminen kertoi Anna.fi:lle, ettei ikinä voisi ryhtyä Putous-näyttelijäksi sketsihahmokisan takia, koska koko kansaa naurattavan hahmon luominen on niin vaikeaa.

Mutta millainen huumori sitten vetoaa suomalaisiin? Vaikeusastetta nostaa heti se, että Putousta katsovat sekä aikuiset että lapset. Aikuisempaan makuun sopivat todennäköisesti paremmin hahmot, joissa on ripaus piilohuumoria, aimo annos tunnistettavuutta tai hieman älykästä haastetta,  joka saa katsojan miettimään, mikä tässä olikaan hauskaa.

Tällä perusteella voisi olettaa, että aikuisempia katsojia viehättää Yleis-Sirpa – koska kaikkihan meistä tuntevat ainakin yhden hölisevän, kaikesta kaiken tietävän ja marjametsässä viihtyvän sirpan.

Samoin myös  Barbi de Voro -mummi, johon on hauskasti sekoitettu Aira Samulinin, Michael Monroen ja Eija Vilppaan sekä 101 dalmatialaista -animaation Cruella de Vil -hahmon vivahteita, voi herättää hykerrystä.

Myös Terhi Suorlahden Carjaleena Piiracca on mainiosti näytelty, vaikka onkin hahmona jokseenkin vaikea. Aikuiset tunnistivat heti, kenestä on kyse, mutta nuoremmille hahmo jäänee hieman etäiseksi.

Risteilyltä tuttu, kenties hieman merisairas, akikaurismäkeläisen, melankolinen taikuri Taika-Pasi on yksi niistä hahmoista, jotka puhuttelevat sekä perheen pienempiä että aikuisia. Juju piilee siinä, että sekä lapset että aikuiset tunnistavat hahmon, mutta hahmon hauskuus avautuu hieman erilailla katsojan iästä riippuen.

Lapsia ja nuorempia katsojia viehättää todennäköisesti etenkin totuuksia rääkyvä Make-vauva sekä Ernest Lawsonin Afrobotti.

Mutta Pieru – se näyttäisi naurattavan aivan kaikkia.

Nyt on sinun vuorosi äänestää: millainen huumori vetoaa sinuun? Äänestä omaa sketsihahmosuosikkiasi!

Afrobotti – Ernest Lawson
Barbi de Voro – Christoffer Strandberg
Carjaleena Piiracca – Terhi Suorlahti
Make-vauva – Pilvi Hämäläinen
Mimmu – Lauren Lehtinen
Pieru – Timo Lavikainen
Taika-Pasi – Mikko Penttilä
Yleis-Sirpa – Helmi-Leena Nummela

X