Alma sai kunnian aloittaa Muumilaakso-sarjan kappaleellaan Starlight.
Viihde

Tunnistitko? Uuden Muumilaakso-animaation ensimmäisessä jaksossa kuultiin Alman esittämä Starlight-kappale

Muumit ovat palanneet ruutuihin! Ensimmäisessä jaksossa kuultiin Alman kirjoittama ja esittämä Starlight-kappale englanniksi.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Pekka Mustonen, Jussi Nahkuri

Uudet ja odotetut Muumilaakso-jaksot ovat vihdoin täällä. Sekä pienten että isojen muumifanien odotus palkittiin, kun ensimmäinen jakso julkaistiin 25.2.2019.

Ensimmäisen jakson Pikku Myy tuli taloon intro alkoi Muumipeikon ja Niiskuneidin kohtaamisella vaaleanpunaisten taikapilvien päällä, jota siivitti yllättäen englanniksi esitetty Starlight-kappale.

Kyseessä on maailmallakin suurta suosiota nauttivan suomalaisartisti Alman esittämä kappale, jonka ovat kirjoittaneet Alma ja Matti Mikkola. Annan lukijat valitisivat Alman yhdeksi vuoden 2017 voimanaiseksi:

”Alma on kova mimmi ja tekee mitä tahtoo. Hän on rento oma itsensä, eikä mieti mitä muut hänestä ajattelevat.”

”Nuori, joka ei ole syntynyt kultalusikka suussa. Taidolla ja tahdolla päässyt eteenpäin. Voima kuuluu Alman äänessä, arvostan.”

Lue myös: Kiti Kokkonen ärhäkkänä Pikku Myynä, Olavi Uusivirta mietteliäänä Nuuskamuikkusena, Christoffer Strandberg Muumipeikkona – tältä uudet Muumit kuulostavat

Tältä kuulostaa Alman Moominvalley-soundtrackille tekemä kappale kokonaisuudessaan:

Muumilaakso-sarjan uusi 3D-versio on tehty suomeksi ja ruotsiksi. Lisäksi Britanniassa alkaa englanninkielinen versio. Kauppalehden mukaan uutta sarjaa tavoitellaan myytäväksi yli sataan maahan.

Chisun ja Jori Sjöroosin kappale The Author kuullaan muumeissa

Chisu ja Jori Sjöroos

Chisu ja Jori Sjöroos tekevät nykyään musiikkia yhdessä nimellä Roosberg.

Lisää suomalaista musiikkilahjakkuutta kuullaan myös myöhemmin muumeissa, sillä artistit Chisu ja Jori Sjöroos ovat tehneet yhdessä Moominvalley-soundtrackilla kuultavan kappaleen The Author. Kappale kuullaan 19. huhtikuuta Muumilaakson viimeisessä jaksossa.

– Yhteistyömme on ollut kuin telepatiaa ja tuntunut tosi helpolta. Kitarat eivät ole toistaiseksi lennelleet. Olemme olleet tekemässä musiikkia ympäri maailmaa Afrikasta Los Angelesiin ja Turkuun, kaksikko kertoi Muumilaakson kutsuvierasensi-illassa.

Lue myös:

Minkä muumimukin valitset? Tämän valintasi kertoo sinusta

Brittitähti Rosamund Pike tunnustaa olevansa kuin Muumimamma: ”Olen Muumimamman tavoin hoivaava ja huolehtiva”

Yhdessä Muumilaakso-sarjan ensi-iltaan saapuneet Chisu ja Jori Sjöroos: ”Yhteistyömme on ollut kuin telepatiaa”

X