Koti ja sisustus 12.9.2016

TV:ssä: Kotimainen tv-sarja esittelee uuden asumisratkaisun eroperheille

Teksti: Onnimanni Liukkonen Kuvat: MTV3
Johanna Vuoksenmaan Ex-Onnelliset-draamakomediassa eroperheet muuttavat heitä varten suunniteltuihin asuntoihin. Vuoksenmaa patentoi keksimänsä uuden asumisratkaisun.

Ex-Onnelliset -sarjassa ollaan ohjaaja-käsikirjoittaja Johanna Vuoksenmaan (Klikkaa mua, 21 tapaa pilata avioliitto) osaamisalueella, koomisessa ihmissuhdedraamassa.

Tarinan pohjana toimii asumisratkaisu, jonka Vuoksenmaa keksi itse. Eronneet lapsiperheet muuttavat erityisesti heille suunniteltuun kerrostaloon, jossa lastenhuoneet sijaitsevat kahden asunnon välissä. Vuoksenmaa halusi varmistaa idean oikeudet ennen sarjan esitystä.

– Voisin kuvitella, että tällainen talo voisi olla toimiva ratkaisu ihan oikeassakin elämässä. Moni juristiystäväni hoki minulle, että patentoi ideasi ja sen minä tein.

Vuoksenmaa kirjoitti yhdessä toisen käsikirjoittajan Juulia Unholan kanssa mahdollisimman erilaisia perheitä, joiden kautta voi käsitellä eri teemoja.

– Hahmoilla on eri motiiveja. Yhdellä asumismuoto toimii erityislapsen tarpeiden takia, toinen taas haluaa välttää tällä tavalla isot elatusmaksut.

Lapsilla on sarjassa keskeinen rooli.

– Jos pitäisi yksi päähenkilö nimetä, niin se ehkä olisi tämä Kekkosten perheen tytär Viivi, Vuoksenmaa sanoo.

Kymmenvuotias Viivi on pikkuvanha analysoija, joka ymmärtää hämmästyttävän hyvin parisuhteen dynamiikkaa.

– Käsikirjoitus on todella rohkea, siinä on kirjoitettu niin vaikeita asioita lapsille. On sukupuolisensitiivisesti kasvatettu lapsi, josta ei tiedä onko se tyttö vai poika. On ihan hirveitä itkukohtauksia ja pitkiä monologeja, jotka vilisevät sivistyssanoja.

Vuoksenmaa on tehnyt lasten kanssa töitä sen verran, että hän uskoi homman toimivan. Parin sadan koekuvatun joukosta löytyikin joukko, josta ohjaaja on todella ylpeä.

Ex-Onnelliset MTV3 ma klo 21

Lue myös:

Ei enää ikinä uusperhettä, kiitos

Yksinhuoltaja ja uusi rakkaus

tvmaailma-150x150

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi