Lifestyle

Ylivoimainen oli Suomen viime vuoden kuunnelluin kappale

Ylivoimainen päihitti Cha cha chan Teoksen soitetuimpien kappaleiden listauksessa.

Teksti:
Salla Piirainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli / Otavamedia

Kuumaa rikkoi kappaleellaan ennätyksiä.

Ylivoimainen päihitti Cha cha chan Teoksen soitetuimpien kappaleiden listauksessa.

Uuden Musiikin Kilpailun kautta suuren yleisön tietoisuuteen nousseella Kuumaa-yhtyeellä menee lujaa. Teoksen julkaiseman listauksen mukaan yhtyeen Ylivoimainen oli viime vuoden soitetuin kappale.

Ylivoimaisen suosio rikkoi myös ennätyksiä huimalla 13 500 soittokerrallaan. Aiemmin ennätystä hallitsi Jenni Vartiaisen ja Elastisen Epäröimättä hetkeekään -kappale vuonna 2020. Kyseistä kappaletta soitettiin 12 300 kertaa.

Teoksen listauksessa on huomioitu kappaleiden soittokerrat radiossa, tv:ssä ja elävän musiikin esityksissä. Listaukseen ei ole laskettu suoratoistopalveluiden kuuntelukertoja.

Lue myös Anna.fi: Miten hyvin tunnet 2010-luvun kotimaiset listahitit? Tee Annan kepeä musavisa ja kerromme, oletko todellinen hittitaituri!

Hittejä takoo ystäväporukka

Käärijä jäi ilmiömäisestä suosiostaan huolimatta viidennelle sijalle Teoksen soitetuimpien kappaleiden listalla. Kappale keräsi kuitenkin eniten esityskorvauksia Suomesta, Kuumaan jäädessä kakkossijalle.

Kuumaa-yhtye koostuu laulaja Johannes Brotheruksesta, rumpali Jonttu Luhtavaarasta ja basisti Aarni Soiviosta. Kaverikolmikko julkaisi Kuumaa-debyyttialbuminsa vuonna 2019. Kolmikon keikkakalenteri alkoi täyttymään vuonna 2022, kun kappaleet Tulipalo ja Oo vielä sekunnin mun valloittivat suoratoistopalvelut ja radiot.

Yhteen jäsenet kertoivat Anna-lehden haastattelussa rakentaneensa bändin uraa pitkäjänteisesti vuodesta 2016 saakka. Koronavuodet lähensivät jäseniä entisestään, jonka myötä he alkoivat tehdä enemmän musiikkia yhdessä.

“Meille bändi on ennen kaikkea ystäväporukka. Meitä kaikkia yhdistää kunnianhimo. Otetaan tämä tosissaan, mutta ei olla liian vakavia”, Johannes kertoo Annassa.

Lue myös Kotiliesi.fi: Anna: Avioero oli Hanna Brotherukselle kuin pieni kuolema – ”Ero on aliarvostettu kriisi yhteiskunnassamme”

X