Hyvinvointi 22.6.2012

Lempeä elämä: Kesäkuun kirjavinkki – Rhonda Byrne: ”Voima”

Teksti: Anna.fi

Jos minun pitäisi valita yksi lomakirjasuositus, valinta olisi piece of cake! Jos olet vielä vailla vinkkejä, suosittelen lämpimästi Voimaa, jonka on kirjoittanut inspiroiva nainen nimeltä Rhonda Byrne. Voima on kepeä lomakirja, joka voimaannuttaa lukijan kuin lukijan ja antaa potkua unelmaelämän tavoittelemiseen.

Voiman takakansi lupaa paljon: ”Tässä kirjassa haluan viitoittaa sinulle tien suurenmoiseen elämään. On paljon sellaista, mitä sinun tulee tietää elämästä, ja se kaikki on hyvää. Oikeastaan se on enemmän kuin hyvää. Se on ilmiömäistä!”

Lupaus ei ole kuitenkaan omalla kohdallani osoittautunut ollenkaan liioitelluksi vaan Byrnen kirjan voima on totta tosiaan ollut konkretiassa aivan yhtä suuri, kuin hän toivookin – ellei jopa suurempi ja ihmeellisempi.

Viime kesänä ostin Voiman lomalle jäätyäni, täysin intuition varassa. Kävelin kirjakauppaan aikeenani ostaa jotain arkipäivän henkisyyttä sisältävää elämäntaitokirjallisuutta. Mielessäni olivat pyörineet Eckhart Tollen ja Deepak Chopran kokonaisvaltaiseen ja entistäkin parempaan hyvinvointiin inspiroivat teokset (joita suosittelen kyllä myös mitä lämpimimmin!), mutta keltaisen ja oranssin sävyihin puettu Voima kiinnitti ensimmäisenä huomioni. Jostain syystä selailu vei mukanaan ja tuossa pienessä opuksessa tuntui olevan joku taika vaikka se päällisin puolin vaikuttikin aavistuksen juuri siltä jenkkityyliseltä hehkutukselta, jota tiedän vierastavani. Päätin ottaa riskin ja luottaa vaistooni.

Hehkutusta kirjassa kyllä piisaakin! Arkipäivän esimerkit, joita Byrne listaa, ovat totta tosiaan yhtä toistoa toiston perään, mutta mitä tulee onnelliseksi tulemisen prosessiin, en usko että yksikään niistä toistoista oli minulle liikaa. Voiman luettuani elämänkatsomukseni kääntyi – jos nyt ei aivan ympäri niin ainakin monta kymmentä astetta ja aloin nähdä aivan uudenlaisia asioita. Tajusin, että vastuu omasta onnellisuudesta todella on minulla itselläni ja voin tehdä sen eteen vaikka mitä, tai oikeammin sanottuna aivan kaiken! Voimasta on tullut luottokirjani ja jos jonkin, juuri sen kohdalla allekirjoitan sanonnan, jonka mukaan kirja voi olla ihmisen paras ystävä. Aina, kun tunnen vähänkin hiipumista jonkin unelmani suhteen tai jokin asia elämässäni puristaa negativiisena energiana sydäntä, annostelen itselleni iltalukemisiksi hiukan Byrnen tekstiä vaikka olisin kuinka tympääntynyt tai väsynyt. Ja se toimii, joka kerta.

Voimassa käsitellään paljon kiitollisuuden ja onnellisuuden kytköstä sekä vetovoiman lakia. Olemme sähkömagneettista liikettä, värähtelyä, energiaa – miksi ikinä sitä haluammekaan kutsua ja vaikutamme koko ajan ympäristöömme, joko positiivisesti tai negatiivisesti. Mitä positiivisempaa energiamme on, sitä enemmän vedämme puoleemme lisää positiivista ja sama pätee luonnollisesti negatiivisuuteen. Byrnen esimerkit ovat niin arkisia, että kenen tahansa on helppoa samaistua niihin. Meillä kaikilla on kokemusta siitä, mitä tapahtuu, kun aamu lähtee väärällä jalalla liikenteeseen ja kuinka päivä suistuu miinuksen puolelle huono-onninen tapahtuma tai sattuma toisensa jälkeen, ellemme osaa tietoisesti kääntää kelkkaa. Samoin tapahtuu usein positiivisen asenteen seurauksena ja vaikka pidämmekin sitä usein hyvänä tuurina tai muuna meistä itsestämme riippumattomana asiana, se on täysin päinvastaista.

Byrne opastaa kepein ja helpoin esimerkein, miten positiivista energiaa on mahdollista ylläpitää jatkuvasti ja kuinka sen avulla voi todella muuttaa kaiken. Kerrontaa rytmittävät myös suurten ajattelijoiden sitaatit sekä tosielämän tarinat, jotka Byrne on poiminut omasta perhe- ja tuttavapiiristään. Hän onnistuu kuin onnistuukin osoittamaan, että myös ne kaikista hankalimmat elämämme osa-alueet, joilla kenties olemme kompastelleet koko elämämme, ovat muutettavissa uuteen uskoon – vaikka olisimme kuinka skeptisiä.

Ilmenipä kompastuskivesi sitten suhteessasi rahaan, luovuteen, terveyteen tai ihmissuhteisiin, Voima tarjoaa varmasti paljon inspiroivaa ajattelemisen aihetta. Ja vaikkei mitään elämäntaidollisia ongelmia elämässään tuntisikaan, tämän kirjan lukeminen jättää silti hymyn kasvoille ja inspiraation tunteen sydämeen – onnellisuutta ja voimaa kun ei ole koskaan liikaa.

Mistä sinä olet tänään kiitollinen?

PS. Voiman luettuani kirjoitin viime kesänä tämän tekstin. Kirjoita sinäkin omasi.

Jutta

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi