Hyvinvointi

Lempeä elämä: Suklaamousse raakana

Teksti:
Anna.fi

Toisen pääsiäispäivän iltana jääkaappi ammotti jo tyhjyyttään, mutta herkkuhammasta kolotti sitäkin enemmän. Kaapista ei sinnikkäiden etsintöjenkään jälkeen löytynyt kaakaovoita raakasuklaan tekemiseen ja sisäisellä reseptiosastolla löi tyhjää.

Hedelmäosastolla oli sen sijaan jäljellä vielä hyvä valikoima ja lohdutuspalkinnoksi surautettiin maailman yksinkertaisinta suklaamoussea, joka ei lopulta maistunut ollenkaan kompromissille.

Olen niin vieraantunut maito- ja jugurttihyllyistä etten tiedä, onko Jacky-makupalaa enää olemassa. Onneksi ei tarvitsekaan, koska vastaava herkku hoituu kotikeittiössä paljon herkullisemmin!

Raaka suklaamousse

2 kypsää banaania
2 kypsää avokadoa
4 taatelia (liotettuja tai tuoreita)
1,5 dl raakaa kaakaojauhetta
2 rkl riisinlesejauhetta (ei maun kannalta pakollista)
hunajaa/agavea maun mukaan
ripaus suolaa

Surauta hedelmät blenderissä notkeaksi ja sileäksi soseeksi veden kanssa. Hedelmien hyvä kypsyysaste on tärkeää siksi, että vaahdosta tulee oikeasti kuohkeaa eikä se jää rakeiseksi. Lisää sitten kaakaojauhe, suola ja makeuta mieleiseksesi. Jäähdytä hetki pakkasessa, koristele marjoilla, manteleilla, kookoshiutaleilla, kaakaonibseillä tai millä tahansa ihanuuksilla, jotka tuntuvat houkuttelevilta. 

Helpompaa herkkua ei ehkä ole olemassa – tällä simppelillä reseptillä on onnistuneesti yllätetty myös rawfood-skeptisiä koekaniineja ja monen monta pikkuihmistä.

PS. Ellet ole avokadon ylin ystävä, mutta sen ensiluokkainen sisältö kiinnostaisi, raakasuklaamoussea kannattaa ennakkoluulottomasti kokeilla. Lopputulos ei nimittäin paljasta yhtään mitään avokadon mahdollisesta läsnäolosta, varsinkaan jos lisäät joukkoon piparminttuöljyä ja tuunaat herkun minttusuklaajälkkäriksi.

Jutta

X