Hyvinvointi 8.6.2012

Lempeä elämä: Hyvinvointi-inspiraatiota à la Kimberly Snyder

Teksti: Anna.fi

Inspiraatio ei synny koskaan tyhjästä vaan on luonteeltaan ennemminkin tarttuvaa sorttia. Parhaat hyvinvointi-inspiraattorit ovat niitä, jotka vuodesta toiseen pysyvät yhtä kiinnostavina, energisinä ja onnistuvat pukemaan asiat niin yksinkertaiseen muotoon, että niistä on helppo innostua kerta toisensa jälkeen. Yksi keskeisimmistä hyvinvointi-inspiraattoreistani on Kimberly Snyder.

Tutustuin Kimin blogiin pari vuotta sitten, kun aloin etsiskellä tietoa happo-emäs-tasapainosta. Kimberly on kirjoittanut kirjan nimeltä Beauty Detox Diet, johon ovat ihastuneet  paitsi monet tunnetut Hollywood-tähdet, myös valtava määrä ihmisiä ympäri maailman. Olin perinteiseen suomalaiseen tapaan aluksi vähän skeptinen ja ajattelin, että tämä on yksi niistä monista Hollywood-tähtien kitudieeteistä, mutta mitä enemmän Kimberlyn tekstejä luin, tajusin, että hänen otteensa hyvinvointiin on itse asiassa harvinaisen tervehenkinen! Kim on matkustellut useita vuosia ympäri maailmaa etsimässä kutsumustaan ja itseään tutkiskellen – samalla hänelle on karttunut paljon tietoa eri maailmankolkkien terveyteen liittyvistä kansanperinteistä. Vaikka Kim vaikuttaakin kenties ensi silmäyksellä jenkkitähtösten pinnalliselta wellness coachilta, hän avaa kirjassaan omaa taustaansa melko henkisellä otteella. Itse pidän erittäin paljon hänen tyylistään jakaa tietoa ja inspiroida kanssasisariaan (ja tietysti myös miehiä). Ihastuttavaa on, että vaikka hänen blogiaan kommentoidaan valtavan paljon, hän vastaa miltei aina kommentteihin ja lukijoiden kysymyksiin.

Kim käyttää kirjassaan paljon omia, järkeenkäyviä ja simppeleitä käsitteitään. Yksi niistä on kauneusenergia. Hän tähdentää joka käänteessä perusajatusta, jonka mukaan meillä on käytössämme tietty määrä energiaa ja päätämme itse, kuinka paljon siitä investoimme ruoansulatukseemme. Jos syömme huonolaatuista ja hankalasti sulavaa ruokaa, kehomme käyttää paljon aikaa ja energiaa sen käsittelyyn. Jos taas panostamme ruoan laatuun ja nautimme helposti sulavaa ravinteikasta ruokaa, jää keholle paljon energiaa niin sanottuun kauneuskäyttöön.

Se mistä erityisesti pidän, on Kimin tapa olla kannustamatta kaloreiden laskemiseen, vaan hän painottaa koko ajan kehon puhdistamisen tärkeyttä. Meidän kulttuurissamme (eli virallisterveellisissä suosituksissa) ei puhuta paljoakaan kehon puhdistamisesta vaan terveellisten elämäntapojen haltuunottoa kuvaa usein termi painonhallinta. Kim ei puhu painonpudotuksesta tai laihdutuksesta toimintana, vaan lähinnä mukavana sivutuotteena, joka tapahtuu automaattisesti silloin, kun elimistö puhdistuu ja päästää irti turhasta rasvasta.

Kun kehoon tulee ylimääräisiä haitallisia kemikaaleja ja tukoksia, elimistö alkaa muodostaa varastointipaikaksi lisää rasvasoluja, jotta maksa ei ylirasittuisi. Reaktio perustuu siihen, että ihmiskeho on luotu selviytymään ja se tekee kaikkensa, etteivät sisäelimet joutuisi uhatuiksi. Suuri määrä kehon ylimääräisestä rasvasta johtuu siis elimistön liiallisesta happamuudesta ja ylimääräisistä kehoon kuulumattomista aineista, joita saamme nauttiessamme kehnolaatuista eli paljon torjunta-ainejäämiä ja lisäaineita sisältävää ruokaa. Siksi Kimin ideologiassa myös luomulaatuinen ruoka on sitä puhdasta ja aitoa ravintoa. (Olenkin kirjoitellut aiheesta aiemmin täällä.)

Suosittelen Kimin blogia ja Beauty Detox Solution -kirjaa lämpimästi, koska se on erittäin helppolukuinen ja sisältää konkreettisia esimerkkejä. Sen voi tilata muun muassa Amazonin kautta. Kirjan ainoa heikkous on se, että siinä ei ole kuvia, mutta asia on sitäkin freesimpää ja hinta erittäin kohtuullinen. Teksti ei sisällä puuduttavia faktoja tai taulukoita, vaan heti ensimmäisten aukeamien jälkeen tekee mieli keskeyttää ja mennä ostamaan kilokaupalla lehtivihreää.

Tämä on kirja, jolle uskallan antaa pomminvarman inspiraatiotakuun – erinomaista kesälukemista!

Kuvat: Kimberly Snyder ja omat arkistot

Jutta

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi