Juttuvirta

Mainos

Totuuksia nikotiinista

Nikotiinikorvaushoito voi tarjota pehmeän laskun matkalla kohti savutonta elämää. Mitä sen hyödyistä ja mahdollisista haitoista tiedämme?
Mainos Lopeta pysyvästi

Nikotiiniriippuvuuden aiheuttamat vieroitusoireet – mitä on odotettavissa

Päätös lopettaa tupakointi voi tuntua pelottavalta. Jos kuitenkin tiedät, mitä on odotettavissa, voit varautua tulevaan ja lopettaminen pysyy hallinnassasi!

Päätös lopettaa tupakointi voi tuntua pelottavalta. Jos kuitenkin tiedät, mitä on odotettavissa, voit varautua tulevaan ja lopettaminen pysyy hallinnassasi!

Me autamme sinua.

Tupakanhimo Kun olet lopettanut tupakoinnin, tupakanhimo voi yllättää joskus. Tiedämme, että tupakanhimon iskiessä on vaikeaa pysyä vahvana. Hyvä uutinen on se, että kun pysyt savuttomana tupakanhimoa ilmenee yhä harvemmin. Tupakanhimon voittamiseksi voit myös turvautua seuraaviin keinoihin:

  1. Lievitä tupakanhimoa nikotiinikorvaushoitotuotteen avulla. Jos tupakanhimo iskee kaveriporukassa, kokeile esimerkiksi nikotiinipurukumia, -imeskelytablettia tai –suusumutetta.
  2. Lue tupakanhimon voittamista käsittelevät parhaat vinkkimme. Niistä voi olla apua, kun yrität nujertaa tupakanhimon lopullisesti.

Muut vieroitusoireet Voit saada myös muita nikotiiniriippuvuuden aiheuttamia vieroitusoireita, kuten ahdistuneisuutta, turhautuneisuutta ja masentunutta mielialaa. Kun lopetat tupakoinnin, nämä oireet ovat täysin normaaleja. Ne vähenevät ajan myötä, joten älä suotta hermoile! Kyseiset mielialat ovat yleensä pahimmillaan ensimmäisen viikon aikana tupakoinnin lopettamisesta. Yritä pysyä lujana ja selviytyä ensimmäisestä viikosta.1 Nikotiinikorvaushoito voi lisäksi lievittää vieroitusoireita, joten pystyt jatkamaan päivittäistä elämääsi normaalisti.

  1. https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/tobacco/withdrawal-fact-sheet

NICORETTE®-nikotiinivalmisteet on tarkoitettu tupakkariippuvuuden hoitoon. Ne lievittävät tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Kun aloitat hoidon, lopeta tupakointi kokonaan. Jos sinulla on krooninen ihosairaus (koskee vain laastareita), sydän- tai verisuonitauti, olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärisi kanssa. Ei alle 18-vuotiaille. Hengitysliitto Helin koordinoima maksuton STUMPPI-neuvontapuhelin ohjaa lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18 ja torstaisin klo 13-16 numerossa 0800 148 484. Tämän sivuston julkaisija on McNeil, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Se on tarkoitettu suomalaiselle yleisölle. Kaikki sisältö ©Copyright McNeil. Kaikki oikeudet pidätetään.

X