Mainos: Nicorette

Juttuvirta

Mainos Lopeta pysyvästi

Hyvästit mentolisavukkeille – ja tupakalle?

Mentolisavukkeita ei saa enää Suomessa myydä toukokuun 20. päivän jälkeen. Olisiko nyt hyvä aika jättää tupakat lopullisesti?

Kiistämättömät näytöt tupakoinnin haitallisuudesta1 ovat saaneet myös lainsäätäjät heräämään. Niin sanotut kevytsavukkeet vedettiin kaupoista vuoden 2002 syksyllä sen jälkeen kun viimeisetkin harhaluulot niiden vähäisemmästä haitallisuudesta oli ammuttu alas.2 Kevytsavukkeisiin siirtyminen sai jotkut tupakoijat polttamaan jopa aiempaa enemmän.3

Vuonna 2014 valmistunut EU-direktiivi tiesi vähittäisiä hyvästejä myös mentolisavukkeille. Siirtymäaika on Suomessa päättymässä tämän vuoden toukokuun 20. päivänä, jolloin päätös astuu lopullisesti voimaan.

EU katsoi direktiivissään, että makutupakat houkuttelevat erityisesti nuoria ja saattavat madaltaa kynnystä tupakoinnin aloittamiseen.4

Suomessa mentolisavukkeita on kulunut huomattavasti enemmän kuin EU-maissa keskimäärin.5 Niiden osuus kotimaisesta savukekaupasta oli direktiiviä vuonna 2014 säädettäessä noin 24 %.6

Uuden alun aika?

Miten käy mentolisavukkeita suosineiden? Siirrytäänkö siihen, mitä toukokuun jälkipuolelta lähtien tarjolla on?

Nyt jos koskaan käsillä on myös mahdollisuus uuteen alkuun. Kun  tekee lujan päätöksen lopettamisesta, se on myös helpoin pitää.

Nicoretten nikotiinikorvaustuotteet ovat auttaneet suurta joukkoa tupakoijia lopettamispäätöksessä pysymisessä. Otavamedian viime vuoden lopulla toteuttamassa kyselyssä joka kolmas tupakoinnin onnistuneesti lopettanut mies ja joka neljäs nainen kertoi turvautuneensa nikotiinikorvaustuotteisiin vieroitusoireiden hillitsemiseksi.

Tutkimusten mukaan nikotiinikorvaustuotteet voivat jopa kaksinkertaistaa todennäköisyyden tupakoinnin lopettamisen onnistumiseen.

Nicorette-tuoteperheessä on useita eri vaihtoehtoja lääkepurukumista depotlaastariin, suusumutteesta imeskelytablettiin, inhalaattorista kielenalustablettiin.

Monissa tuotteissa on eri maku- ja vahvuusvaihtoehtoja. Mentolinkin ystäville löytyy omansa.

Kaipaatko käsille tekemistä? Inhalaattori on hyvä vaihtoehto. Mielitkö saada nikotiiniannoksen nopeasti ja huomaamattomasti? Kielenalustabletti on silloin omiaan. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaiten sopivan vaihtoehdon.

Haluatko tietää lisää Nicorette-tuotteista ja saada hyödyllisiä vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen? Tervetuloa käymään Nicoretten kotisivuilla www.nicorette.fi.

Lähteet:
1 https://tobaccoatlas.org/topic/health-effects/

https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/tobacco/light-cigarettes-fact-sheet

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18821055

https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/tobacco/docs/fs_menthol_cigarettes_en.pdf

https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/tobacco/docs/tobacco_matrix_report_eu_market_en.pdf

https://blog.euromonitor.com/finlands-smokers-greeted-by-cheaper-cigarettes-but-impact-will-be-limited/

NICORETTE® on lääke avuksi vieroitusoireisiin kun lopetat tupakoinnin. Sisältää nikotiinia. Lue pakkausseloste. Ei lasten ulottuville. Ei alle 18-vuotiaille. Markkinoija McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy. 02/2020 FI/NI/20-1936NICORETTE®-nikotiinivalmisteet on tarkoitettu tupakkariippuvuuden hoitoon. Ne lievittävät tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Tutustu huolellisesti pakkausselosteeseen. Pidä poissa lasten ulottuvilta. Kun aloitat hoidon, lopeta tupakointi kokonaan. Jos sinulla on krooninen ihosairaus (koskee vain laastareita), sydän- tai verisuonitauti, olet raskaana tai imetät, keskustele hoidosta lääkärisi kanssa. Ei alle 18-vuotiaille. Hengitysliitto Helin koordinoima maksuton STUMPPI-neuvontapuhelin ohjaa lopettamiseen liittyvissä kysymyksissä maanantaisin ja tiistaisin klo 10-18 ja torstaisin klo 13-16 numerossa 0800 148 484. Tämän sivuston julkaisija on McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy, joka on yksinomaan vastuussa sisällöstä. Se on tarkoitettu suomalaiselle yleisölle. Kaikki sisältö ©Copyright McNeil, a division of Janssen-Cilag Oy. Kaikki oikeudet pidätetään.

X