Hyvinvointi

Kuka ihmeen Maarit?

2.8.2017 Teksti: Maarit Häkkinen

Olen eläväinen, määrätietoinen, kova ääninen, käsillä huitova suurien tunteiden ihminen. Ennen mua hävetti, että pystyn menemään itkusta nauruun yhden säkeistön aikana. Itken ilosta ja liikutun surusta – hävettävän helposti. Näin lähempänä neljääkymppiä olen oppinut arvostamaan ja hyväksymään luonteeni. Sillä olen ymmärtänyt, että tärkeimmät työkuviot ja ystävyyssuhteet ovat syntyneet näiden piirteideni ansiosta. Kuten tämä vlogini, rohkeasti vaan tekemään.

”Pitäisikö sinun aloittaa vloggaaminen esittelemällä itsesi? Ei.” Muistan muutamankin tämän sisältöisen keskustelun. Lähdin tekemään vlogia suoraan kiinnostukseni kohteista enkä tehnyt esittelyä itsestäni. Olin niin innoissani videoiden aiheista, että ajattelin olevani sivuseikka. Anna- lehti teki vlogistani jutun, joten siinähän oli tietoa minusta- ajattelin. Tuntui jotenkin tylsältä tehdä video itsestäni. Nyt viiden vlogin jälkeen ymmärrän, että olisi pitänyt miettiä hivenen tarkemmin. No, tein videon nyt ja toivottavasti pidätte.

Kamera on armoton ystävä

Kameran edessä ollessa näkee itsensä suurennuslasin alla. Jokainen finni, ryppy, ilme, liike ja lause on taas uusi virhe tai kauhistus ja niitä voi toistaa niin monesti, kuin vaan kohtaa kelaa edes takaisin. Laji on armoton. Yhdenlainen koulu itsensä hyväksymiseen. Tilanne on herkullinen arvosteluun ja mollaamiseen, ulkoisista paineista puhumattakaan tässä IG-maailmassa. On helppoa verrata itseään nuorempiin, kauniimpiin, fiksumpiin ja olla tyytymätön. Mutta miksi aikuinen ihminen niin tekisi? Ja millaisen esimerkin annan lapselleni, jos arvostelen tai moitin itseäni? Tämä upea nuorimieshän omaan geneettisesti 50% näistä piirteistä, joita arvostelen. Tämä lienee viimeistään syy lopettaa arvostelu ja olla tyytyväinen siihen millainen on. Vai mitä mieltä olette?

Kuulen mielelläni teiltä kommentteja ja ideoita ja kehitän vlogia edelleen, kun alkumetreillähän tässä vasta ollaan.

Rakkautta ja iloa!

<3 Maarit

Ps. Mikäli et ole vielä tilannut YouTube-kanavaani niin sen löydät täältä. Tervetuloa tilaajaksi.