Hyvinvointi

Loma on koiran parasta aikaa

19.7.2017 Teksti: Maarit Häkkinen

Yksi Matti Nykäsen elämän viisauksista on, että ”Elämä on ihmisen parasta aikaa”. Minä puolestaan väitän, että loma on koiran parasta aikaa – ainakin meillä.

Kerran ystäväni sanoi, että suhteestasi parhaaseen ystävääsi (ja parhaalla ystävällä tarkoitan nyt karvaista ystävääni Jekku-koiraa) näet parhaiten, mitä sinulle itsellesi oikeasti kuuluu. Katsoin silloin vähempi karvaista ystävääni ihmeissäni. Hetken kuluttua ymmärsin, kuinka oikeassa hän on. Kun olen todella väsynyt ja hoidan kotona arkisia askareita, en pysähdy leikkimään Jekku-koiran kanssa. Enkä arkiaamuna, kun on totaalinen kahvin vaje päällä ja auto odottaa jo alhaalla. Aikaa ei jää rapsuttelulle vaan ainoastaan arkisille hoitotoimille. Sellaisina aamuina en edes huomaa parhaan ystäväni anovaa katsetta. Myönnän, että näin on käynyt useammin kuin kerran. Tämä kaikki tapahtuu siitäkin huolimatta, että kukaan ei ole koskaan niin onnellinen minua nähdessään kuin Jekku. Vaikka olisin ollut poissa vaan 15 minuuttia on jälleen näkemisen riemu yhtä suuri, kun olisin ollut poissa kaksi viikkoa.

Tilanne on totaalisesti toinen nyt lomalla. Istun kaikessa rauhassa aamukahvia hörppien. Olen leperrellyt Jekulle jo kolmesti tänä aamuna ja nyt ihaillen katson, kun hän kantaa kaikki karvalelunsa vuorotellen jalkojeni juureen. Minä heitän ja Jekku hakee – superinnoissaan tietenkin.

Uskallan myöntää, että meillä loma on koiran parasta aikaa. Mitäs sitten tapahtuu, kun loma loppuu? Miten voin huomioida Jekkua paremmin, kun arki iskee päälle kaikella voimalla? Lupaan ja vannon rapsuttaa Jekkua joka aamu kiireestä huolimatta ja ottaa kainalooni viltin alle aina kun hän sitä tahtoo. Sillä huomiota ja lämpöä tämä meksikolaislähtöinen ystäväni viilenevissä illoissa tarvitsee.

Onnellisia kesäpäiviä! <3 Maarit