Matkustaminen

Taidetta, muotia ja tekoäly

27.7.2017 Teksti: Maarit Häkkinen

Päivä Pariisissa osa 2.

Viimeksi julkaisemassani vlogissa (Päivä Pariisissa osa 1 vlog 04) vietin päivää In my ballerines -bloggari Maijan kanssa Seinen eteläpuolella, eli pariisilaisittain La Rive Gauche -alueella. Tässä vlogissa tapaamme Tuukan ja vierailemme hänen ja muutaman muu suomalaisen perustamassa The Community -galleriassa Seinen pohjoispuolella, eli La Rive Droite -alueella. Videolla hän kertoo myös omat suosikkiravintolansa (tietoja ravintoloista löytyy alhaalta lisää). Halusin tehdä Pariisista kaksi videota ja näin tunnelmoida kahta eri Pariisia: Seinen eteläpuolen klassisen eleganttia tyylikkyyttä ja toisaalta pohjoispuolen aavistuksen boheemimpaa ja jatkuvasti muuttuvaa elämää. Eri pariiseja on nimittäin melkeinpä yhtä paljon kuin on kaupungissa kortteleita. Tämä lienee yksi kaupungin viehättävyyden saloista – jokaiselle todellakin löytyy jotakin!

Katso video

Odotin innoissani Tuukan tapaamista, sillä hän oli luvannut Pariisi-suositustensa lisäksi esitellä juuri avatun näyttelyn minulle rauhassa, aukioloaikojen ulkopuolella. Kuinka siistiä! Pääsin kysymään häneltä kaikki ne vähemmän fiinit kysymykseni, joita en isossa joukossa uskaltaisi kysyä, vaikka mieli tekisi. Lisäksi sain kaikessa rauhassa kierrellä ja ihmetellä. Ja ihmettelemistä riittikin! Tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta, kun kuulin ja näin tekoälyn suunnittelevan vaatteita. Tässä vlogissa Tuukka pohtii nyt kaikkialla pinnalla olevan tekoälyn vaikutusta taiteeseen ja vaatesuunnitteluun.

Erityisen hienoa tässä suomalaisvetoisessa The Community-galleriassa on se, että he auttavat nuoria suunnittelijoita tuottamaan ja toteuttamaan omia mallistojaan. Näyttelytilan alakerrassa on myynnissä nuorten suunnittelijoiden vaatteita, joista useat ovat uniikkeja. Oli hienoa nähdä suomalaista osaamista maailmalla, ja arvostan kovasti rohkeutta tehdä ja kokeilla uutta ja uskoa omaan tekemiseen, vaikka tie ei tasainen olisikaan. Toivon kovasti menestystä The Community -gallerian ammattilaisille ja taitelijoille!

Tässä Tuukan suositukset:

https://www.facebook.com/chambrenoireparis/

http://palaisdetokyo.com/

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187147-d12410510-Reviews-Le_Grand_Bain-Paris_Ile_de_France.html

Mukavaa viikonloppua! <3 Maarit