Hyvinvointi 3.11.2017

Tuoko jooga hyvinvointia? Katso video

 

Olen päättänyt elvyttää henkiin vuosien tauon jälkeen joogaharrastukseni, ja meinaan tehdä paluusta joogan pariin videoblogien sarjan. Tahdon jakaa tämän kokemuksen teidän kanssanne ja selvittää, tuoko jooga hyvinvointia, vähentääkö stressiä ja lisääkö rauhaa arkeeni.

Naapurin Shala

Hyvinvoinnin lisäksi merkittävässä osassa joogan pariin paluussa on ollut naapurikadulle avattu kaunis ja harmoninen joogasali. Tiedätkö sen tunteen, kun joku paikka tuntuu omalta? Vähän niin kuin kodin hankinnassa: jokin asunto vain tuntuu kodilta. Shala tuntui mun joogakodilta ennen kuin olin ensimmäistäkään joogatuntia siellä käynyt. Tiedän – tämä kuulostaa varmaan oudolta. Eipä ihme, että odotukseni ensimmäiselle joogatunnille olivat isot. Painetta ei helpottanut se, että olen tehnyt viime vuosien aikana muutamia epäonnistuneita yrityksiä palata joogan pariin. Mikään tunti ei vain ole herättänyt samoja fiiliksiä kuin joogaopettajani Terhin tunnit Joensuussa. Olen edelleen kiitollinen siitä, että hän kuusi vuotta sitten innosti minut Flowjoogan pariin.

Ensimmäinen kokemus

No sitten koitti ensimmäinen kerta Shala Helsingissä. Menin tapaamaan joogaopettaja Ninaa, ja kerroin tulevasta joogakokeilustani sekä joogataustastani. Pian kuitenkin huomasin keskustelevani hyvin avoimesti kaikkea muutakin. Juttelimme kuin vanhat tutut tai ystävät. Tätä taustaa vasten ei varmaan yllätä, että Ninan joogatunnit ovat minun juttuni. Hänen suosituksesta päädyin kokeilemaan tutun Flown lisäksi Yin-joogaa, josta kerron tarkemmin lähiviikkoina vlogissani. Olen tiivistänyt keskustelumme Ninan kanssa reilun 10 minuutin videoon, koska harvempi teistä ehkä jaksaisi katsoa koko kaksituntista keskusteluamme. 🙂

VIDEON PÄÄSET KATSOMAAN TÄSTÄ LINKISTÄ

Etsi sinulle oikea opettaja

Ennen ensimmäistäkään joogatuntia Nina opetti minulle tärkeän asian: etsi sinulle oikea opettaja. Kun kerroin Ninalle epäonnistuneista joogayrityksistäni ja harmituksestani asian suhteen, hän huomautti, että henkilökemioilla on merkitystä tässäkin asiassa. Eikä kemioiden yhteensopivuus ole kenenkään ansio tai vika. Me vain ollaan erilaisia ja tykätään erilaisista asioista jopa joogatunnilla. Aivan kuten meillä on luottokampaaja, suosikkijumppaohjaaja tai -hieroja. On siis aivan ok, että jotkut tunnit eivät tunnu omilta tai joku joogasuuntaus ei vain ole minulle sopiva. Se ei puolestaan tarkoita, etteikö jokin toinen tunti tai joogasuuntaus sitä olisi. Toinen vähintään yhtä tärkeä Ninan antama oppi on: kuuntele kehoa, älä egoa. Sanotaan, että oikea opettaja saapuu kyllä, kun oppilas on valmis. Näin se on – minun opettajani on saapunut.

Kuvassa: joogaopettajani Nina Andersson

Kuulisin mielelläni teidän joogakokemuksianne – olisi hienoa päästä jakamaan ajatuksia ja tuntemuksia.

YouTube-kanavani seuraaminen on oiva tapa pysyä joogamatkallani ja ehdottaa myös aiheita videoille.

Youtube-kanavani löydät tästä.

<3 Maarit

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *