Mainos

Ahdistaako muovinkulutus? Tee ainakin tämä pieni muutos arjessasi

Ekologisemman elämän tavoittelu kuuluu jokaisen velvollisuuksiin. Aloita helposti siivouskaapistasi! Lue vinkit ja osallistu ympäristöystävällisen siivouspaketin arvontaan.
31.1.2020 Kaupallinen yhteistyö: Tolu

Ilmasto- ja ympäristöasiat vaivaavat juuri nyt tiedostavia kuluttajia ja syystäkin. Muoviroskan määrä tavallisessa arjessa ahdistaa jokaista, joka on nähnyt kuvia Tyynenmeren valtavasta jätepyörteestä ja muissa maailman merissä ajelehtivista jätelautoista. Muoviroskaa kertyy viikossa kahdenkin hengen taloudessa melkoinen määrä.

Muovilla on kuitenkin paikkansa, eikä se ole ainoastaan ympäristöä kuormittava pahis. Esimerkiksi kierrätysmuovista valmistettu muovikassi, joka viedään käytön jälkeen muovinkeräykseen, on hiilijalanjäljeltään ekologisempi valinta kuin kangaskassi, paperikassi tai biohajoava muovikassi.

Muovin kulutukseen tulee kiinnittää huomiota, mutta kannattaa pitää mielessä, ettei muovinkeräykseen viety muovi kulkeudu osaksi merten jätelauttoja. Asianmukaisesti kierrätetystä muovijätteestä tehdään uutta muovia.

Juttu jatkuu faktaboksin jälkeen

Näin kierrätät muovin:

 • Varmista, että pakkaus on tyhjä.
 • Laita muovinkierrätykseen vain pakkauksia, ÄLÄ esimerkiksi leluja tai keittiötarvikkeita. Pakkauksia ovat elintarvikkeiden pakkaukset, pesuaine-, sampoo- ja saippuapullot, muovikassit, -pussit ja -kääreet sekä muovipullot, -kanisterit ja -purkit.
 • Älä laita keräykseen PVC-pakkauksia äläkä pakkauksia, joissa on vaarallisten aineiden jäämiä.
 • Irrota pakkauksista korkit ja kannet.
 • Huuhtaise tai pyyhi tyhjät pakkaukset tarvittaessa.

Katse siivouskaappiin!

Jokaisen on tehtävä oma osansa ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Ekologisemman elämän voi aloittaa valitsemalla muovipakkauksia, jotka on valmistettu kierrätysmuovista ja jotka voi kierrättää edelleen.

Kurkkaa ensin siivouskaappiisi: sieltä löytyy usein paljon muovia ja ympäristöä kuormittavia aineita. Varmista siis, että siivoat mahdollisimman vihreästi.

Suomen suosituin kodin puhdistaja Tolu satsaa ympäristöjalanjäljen pienentämiseen kaikessa toiminnassaan. Hiljattain lanseeratussa Tolu ProNature -sarjassa ympäristö on otettu erityisen hyvin huomioon, ja sen tuotteet täyttävät kestävän kehityksen kriteerit.

ProNaturen suihkepullot on valmistettu 100 % kierrätetystä muovista ja kaikki pullot ovat kokonaisuudessaan kierrätettäviä. Tuotteiden pesuaktiiviset aineet eli tensidit ovat biohajoavia. Siivousaineet sisältävät vähintään 98,6 prosenttia luonnollisia ainesosia ja niillä on EU-Ecolabel ympäristömerkki.

Lisäksi Tolu tekee yhteistyötä Plastic Bank -järjestön kanssa. Järjestön tarkoitus on vähentää muovin määrää merissä ja luoda samalla mahdollisuuksia köyhyydessä eläville. Suihkepullojen pakkauksesta 25 % on Plastic Bank -järjestön kautta kerättyä muovia.

 

Uusi vihreämpi siivousaine Tolu

Uudet, vihreämmät pesutuotteet

Tolu ProNature-sarjaan kuuluvat yleispuhdistusaine, kylpyhuoneen puhdistusaine sekä ikkunanpesuaine. Niiden puhdistustehossa ei ole tingitty vaikka ekologisuuteen onkin panostettu.

Tolu ProNature Minttu & Kurkku yleispuhdistusaine sopii kaikille kodin pinnoille, ja se häivyttää pienimmät naarmut. Yleispuhdistusainetta voi käyttää laimennettuna tai laimentamattomana.

Tolu ProNature puhdistusaine kylpyhuoneelle puhdistaa tehokkaasti kalkki- ja saippuatahrat. Lasi- ja ikkunapintojen puhdistusaine taas puhdistaa lasipinnat kirkkaiksi ja raidattoman puhtaiksi sekä ehkäisee uudelleen likaantumista.

Juttu jatkuu faktaboksin jälkeen

Näin siivoat ekologisemmin:

 • Käytä laadukkaita ja ympäristöystävällisiä siivousvälineitä ja puhdistusaineita, vältä kertakäyttöisiä välineitä. Varmista, että sekä tuotteen pakkauksessa että sisällössä on huomioitu kestävä kehitys.
 • Poista tahrat heti, jotta lika ei ehdi pinttyä. Pinttyneen lian poistamiseen tarvitaan enemmän ja tehokkaampia puhdistusaineita sekä vettä.
 • Käytä pesuaineita kohtuullisesti ja noudata annosteluohjeita. Laimenna tarvittaessa vedellä. Pesuainejäämät pinnoilla keräävät enemmän likaa kuin puhdas pinta.
 • Kun peset astioita käsin, säästä tiskiainetta sekoittamalla suihkepulloon käsitiskiainetta ja vettä. Suihkuta likaisiin astioihin valmista seosta.
 • Pyri vähentämään veden, erityisesti kuuman veden käyttöä.
 • Käytä alempia pesulämpötiloja astian- ja pyykinpesussa.

Osallistu arvontaan!

Vastaa kyselyyn ja voita ihana Tolu ProNature -tuotepaketti! Palkinnon arvo on noin 25 euroa. Kilpailuun voi osallistua 30.3.2020 saakka. Arvomme kolme tuotepakettia kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken.
Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta (katso erityisesti kohta 16.) Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!