mainos

Tunnistatko oman ihotyyppisi? Löydä oikea aurinkosuojatuote myös herkälle iholle

Herkkä iho reagoi voimakkaasti aurinkoon. Aurinkoihottumat ja punaiset laikut eivät punoittava, ärtynyt iho tänä kesänä häiritse, kun valitset herkälle iholle suunnitellun aurinkovoiteen. Lue, miten tunnistat oman ihotyyppisi ja sille sopivan aurinkosuojatuotteen.
mainos

Tunnistatko oman ihotyyppisi? Löydä oikea aurinkosuojatuote myös herkälle iholle

Herkkä iho reagoi voimakkaasti aurinkoon. Aurinkoihottumat ja punaiset laikut eivät punoittava, ärtynyt iho tänä kesänä häiritse, kun valitset herkälle iholle suunnitellun aurinkovoiteen. Lue, miten tunnistat oman ihotyyppisi ja sille sopivan aurinkosuojatuotteen.

Aurinkoihottumaa, punaisia läiskiä, allergisia reaktioita, ennenaikaista ihon vanhenemista – auringolla on hurja vaikutus ihoomme tärkeään elimeemme, ihoon. UV-säteet vahingoittavat erityisesti kasvojen herkkää ja ohutta ihoa.

Pigmenttihäiriöt lisääntyvät ja ihon kudos veltostuu aiheuttaen juonteita ja ryppyjä. Siksi kasvojen alue on syytä suojata heti kevään ensisäteistä alkaen hyvin siihen kehitetyillä tuotteilla. (Lue lisää UV-säteilyn vaaroista täältä.)

Mikä on sinun ihotyyppisi?

Ihmiset voidaan jakaa karkeasti kuuteen eri ihotyyppiin sen mukana, miten hyvin iho sietää aurinkoa. Ääripäissä ovat ihmiset, jotka palavat auringossa hyvin helposti eivätkä rusketu lainkaan ja vastakohtana luonnostaan tummaihoiset ja -tukkaiset ihmiset, jotka sietävät aurinkoa hyvin.

Suomalaiset ovat useimmiten ihotyyppiä I-II:
I palaa, ei rusketu
II palaa, ruskettuu joskus
III-tyypissä iho palaa joskus ja ruskettuu hyvin. Ihotyyppisi voi myös olla eri ihotyyppien sekoitus.

UV-säteet vahingoittavat erityisesti kasvojen herkkää ja ohutta ihoa.

Oman ihon ja hiusten luonnollinen väri antaa viitteitä ihotyypistä. Vaaleaihoiset ja punatukkaiset ja pisamaiset ovat tyyppiä I; vaaleaihoiset ja vaaleatukkaiset, sini- ja vihreäsilmäiset ovat tyyppiä II ja III-tyyppiin kuuluvat ovat tyypillisesti ruskeatukkaisia ja harmaa- tai ruskeasilmäisiä. Herkästi palavilla ja huonosti ruskettuvilla on suurempi riski sairastua melanoomaan.

Vaatetuksella on helppo suojata iso osa ihosta, mutta osa jää välttämättä auringon valon altistamaksi: kasvot, kämmenselät, sandaaleista pilkistävät jalkapöydät, sääret ja käsivarret tarvitsevat oikeanlaisen suojan päivittäin.

Kasvojen suojavoide ehkäisee ennenaikaista vanhenemista

Kevyet ja nopeasti imeytyvät NIVEA SUN UV Face -aurinkovoiteet pitävät kasvojen ihon raikkaana ja suojattuna. Ihotauti- ja silmälääkäreiden valvonnassa testatut tuotteet ehkäisevät tehokkaasti UVA-säteilyltä ja ihon ennenaikaiselta vanhenemiselta.

Tämän kesän ehdoton hitti on hajusteeton, herkälle kasvojen iholle suunniteltu NIVEA UV FACE Soothing Sensitive, jossa on suojakerroin 50. Antioksidantteja sisältävässä voide rauhoittaa ja vähentää kiristävää tunnetta iholla. Nopeasti imeytyvä voide ei jätä ihoa tahmaiseksi.

Herkälle iholle sopivat hajusteettomat aurinkosuojatuotteet.

Täsmäratkaisuja herkän ihon erityisongelmiin

Monella meistä iho reagoi hyvin voimakkaasti aurinkoon. Jopa allergiset reaktiot voivat olla mahdollisia. Herkän ihon suojaamiseen sopivat uudet hajusteettomat NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect -aurinkosuojatuotteet. Ne rauhoittavat herkkää ihoa ja antavat sille suojaa paitsi UV-säteiltä, myös auringon aiheuttamilta ärsytyksiltä. Voiteet ja suihkeet sisältävät pantenolia, luonnollista aloe veraa ja jojobaöljyä.

Kevyt ja rasvaton koostumus on helppo levittää koko vartalolle joko pumppupullosta tai voidemaisena. Tuotteet ovat vedenkestäviä, mutta niitä on silti tarpeen lisätä aina uinnin ja pyyhekuivauksen jälkeen, jotta suoja pysyy.

Astetta herkemmälle iholle on kehitetty NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Sun-Allergy Protection. Erityisen herkän ihon ongelmana ovat allergiset reaktiot auringosta, jota vastaan aurinkosuojassa on aloe veraa ja pantenolia sekä tehokasta antioksidanttia, lakritsijuuriuutetta, joka vahvistaa ihoa kestämään paremmin UV-säteilyä ja rauhoittaa ihoa.

Voidetta on levitettävä tarpeeksi, aikuisen vartalolle 30 ml ja kasvoille 3 ml. Vartalolle siis kahden ruokalusikallisen ja kasvoille kahden teelusikallisen verran voidetta.

Valitse oikea tuote kasvojen iholle

  • Herkkä, helposti ärsyyntyvä iho > NIVEA SUN UV FACE Soothing Sensitive, 50
  • Hillitsee ihon kiiltoa ja jättää sen mattapintaiseksi > NIVEA SUN UV FACE Shine Control, 30
  • Nopeuttaa ihon uudistumista, ehkäisee ennenaikaisia ikääntymisen merkkejä ja pigmenttihäiriöitä iholla > NIVEA SUN UV FACE Anti-Age & Pigments, 30