Mainos: Kymenlaakson seutu
 Riikka Tuormala ja Hugo-koira nauttivat luonnosta.
Mainos

Hyppy tuntemattomaan kannatti – Riikka ja Anniina toteuttavat unelmiaan Kymenlaaksossa

Muutto uudelle paikkakunnalle avaa usein yllättäviä mahdollisuuksia. Näin kävi kouvolalaiselle Riikalle ja kotkalaiselle Anniinalle. Nyt naiset kertovat, miten Kymenlaakson upea luonto, keskisuuren kaupungin helppous ja mieluisat työmahdollisuudet muuttivat elämää.
Teksti: Kymenlaakson seutu

 Sveitsistä Kymenlaaksoon

 Riikka Tuormala vietti ison siivun elämästään Sveitsissä. Kun Suomi taas kutsui, Kymenlaaksoon tuleminen tuntui kotiinpaluulta.

– Muutimme vanhempien töiden perässä Sveitsiin, kun olin taaperoinen. Siellä asuimme 15 vuotta.

Kahdeksan vuotta sitten Riikka palasi Suomeen, opintojen pariin silloiseen Kyamkiin. Etsiessään töitä tradenomiopiskelijana Riikka otti asioihin reippaan lähestymistavan.

– Olin hakenut paikkaa Cargo Handling Groupilta. Soitin toimitusjohtajalle ja kysyin, että milloinkas minä pääsen haastattelun. Toimitusjohtaja kaivoi hakemuksen esiin, katsoi sen ja vastasi sitten puhelimessa, että no, milloinkas tulet käymään.

Kymenlaaksolainen suorapuheisuus kannatti. Työvuosia on nyt takana ja Riikka Tuormala viihtyy loistavasti.

Riikka ja Hugo-koira nauttivat Kymenlaakson ulkoilumahdollisuuksista.

Luonnossa koiran kanssa

Yksi iso vetovoima alueella ovat sen ulkoilumahdollisuudet. Australian paimenkoira Hugo pitää huolta siitä, että sohvan pohjalle ei tule jäätyä.

– Kymenlaaksossa on loistavat ulkoilumahdollisuudet. Täällä on paljon paikkoja, joista harva tietää.

Arkisin Riikka kulkee koiran kanssa Anjalan seuduilla, viikonloppuisin kauempana. Tutuksi ovat tulleet niin Ruotsinpyhtää kuin Haminakin.

– Olen kuitenkin jo hetken asunut täällä, voin vakuuttaa, että eivät lopu kohteet kesken!

Kymenlaaksoon asettumista auttoi Riikan kohdalla myös se, että iso osa sukulaisista asuu seudulla.

– Kun asuin Sveitsissä, olimme nähneet sukulaisia vain Suomen lomilla. Nyt Kymenlaaksossa asuessani tuntuu, että olen kunnolla tutustunut sekä sukulaisiini että juuriini ja tähän kulttuuriin. Seutu tuntuu kodilta. Suku on täällä ja olen saanut paljon ystäviä.

Arjessa miellyttää sen helppous. Lähikauppa on muutaman sadan metrin päässä, apteekki ja muut perupalvelut kolmen kilometrin päässä. Ruuhkaa on harvoin missään.

– Täällä on hyvällä tavalla rauhallista. Itselleni tämä on ollut paras mahdollinen paikka asua, tehdä töitä ja nauttia luonnosta. 

Tutustu Kouvolaan!


Muutto täysin tuntemattomaan kaupunkiin kannatti

Vaikka siirtyisi isommasta kaupungista pienempään, harrastusmahdollisuudet ja ravintoloiden keikkatarjonta voivat pysyä yhtä hyvinä tai jopa parantua. Tämän huomasi Kotkaan muuttanut Anniina Selänne, jolle musiikki ja liikunta ovat tärkeitä juttuja.

Anniina Selänne työskentelee perheneuvolan psykologina Kotkassa.

Psykologi Anniina Selänne muutti Kotkaan kaksi vuotta sitten. Selänne asui miehensä kanssa aiemmin Jyväskylässä. Silloisessa työpaikassa ei kuitenkaan ollut tarjolla kuin pätkiä ja sijaisuuksia. Kun vakituinen paikka perheneuvolan psykologina avautui Kotkassa, Selänne päätti hakea sitä.

– En tuntenut kaupunkia lainkaan, en ollut koskaan edes käynyt Kotkassa. Tänne muuttaminen oli kyllä hyppy tuntemattomaan.

Mies muutti mukana ja aloitti sittemmin hierojaopinnot.

– Kävin Kotkassa kerran vain tutustumassa kaupunkiin ja toisen kerran katsomassa asuntoja. Kolmas Kotkassa käynti olikin sitten muuttopäivä. Ensimmäiset viikot Google Maps oli kovassa käytössä, Selänne naurahtaa.

Alkuasetelma ei ollut kovin lupaava: keskellä joulukuuta satoi vettä, oli pimeää ja synkkää.

– Muuttaessa ei kyllä edes nähnyt, miten kaunista täällä on.

Tutustu Kotka-Hamina-seutuun!

Helppo tutustua ihmisiin

Kotkassa asuessa iloisena yllätyksenä on tullut ihmisten ystävällisyys ja musiikki- ja harrastustarjonta.

– On ollut todella tervetullut olo. Työyhteisö otti tosi avosylin vastaan, on ollut helppo tutustua ihmisiin ja olen viihtynyt hyvin, Selänne kertoo.

Kahden koiran kanssa lenkkeilymaastot ja luontopolut ovat tulleet tutuiksi. Mutta muustakin liikunnasta löytyy.

– Me olemme miehen kanssa aika liikunnallisia, itse tykkään käydä jumpissa ja tanssimassa, mies harrastaa joukkuelajeja. Alueelta on löytynyt paljon harrastusporukoita, joissa on otettu hyvin vastaan.

Anniinalle iso juttu on ollut myös alueen musiikkitarjonta.

– Teen itsekin musiikkia ja olen ollut positiivisesti yllättynyt, miten paljon hyviä keikkoja lähialueilla on ollut.  Vaikka muutimme isommasta kaupungista pienempään, keikkatarjonta parani. Olemme lähempänä pk-seutua ja isommat nimet lähtevät herkemmin tänne keikalle.

Anniina antaa kiitosta Kotkan seudun harrastusmahdollisuuksille ja musiikkitarjonnalle.

Asuntokaupoille yhdessä

Tänä vuonna Selänne ja hänen miehensä ostivat Kotkasta asunnon. Rivitalokaksio löytyi läheltä Anniinan työpaikkaa.

– Hintataso on täällä hyvin kohtuullinen. Se on yksi syy, miksi päätimme ostaa asunnon täältä. Jos on tilanteessa, jossa Kymenlaaksoon muuttaminen olisi ajankohtaista, sanoisin, että rohkeasti tänne vain! Tämä on niitä paikkoja, joissa on ollut helppo löytää uusia ystäviä vielä aikuisiällä, Selänne toteaa.

Katso videolta, kuka tutuista kymenlaaksolaisista tietää parhaiten kotiseutunsa faktat

Talenttimagneetti – osaajien houkuttelun käynnistäminen

X