Mainos: Decubal
Ihonhoito talvella
mainos | Decubal

Valmista ihosi talveen! Kosmetiikan kouluttaja paljastaa parhaat vinkit syys- ja talvi-ihon hoitoon

Teksti: Decubal

Vuodenajan vaihtuminen on kova haaste iholle. On siis aika kääntää ihonhoitorutiinit talviasentoon.


Talven lähestyessä monelle on tuttua ihon kuivuminen, halkeilu ja kiristävä tunne. Ihonhoito talvella vaatii erityisesti kuivan ja kylmän sään huomioimista. Avainasemassa ovat ihon päivittäinen puhdistaminen ja kosteuttaminen.

Koska kuiva iho reagoi herkästi olosuhteisiin ja hoitotuotteisiin, kannattaa hoidossa suosia lempeitä ja hajusteettomia tuotteita. Ne vähentävät ihoon kohdistuvaa rasitusta.

Kysyimme kosmetiikan kouluttaja Tarja Gallacherilta vinkkejä ihon hoitoon talvella.

Puhdista hellästi

Kasvojen iho tulisi puhdistaa puhdistusaineella ainakin iltaisin, käyttipä meikkiä tai ei. Iltapuhdistus poistaa kasvoilta lian, pölyn ja ilmansaasteet sekä tietenkin meikin, jos sellaista on kasvoilla.

”Ensisijaisen tärkeää on valita hellävarainen tuote, joka puhdistaa hyvin, mutta ei pese pois ihon omia suojaavia rasvoja. Niiden tehtävä on pitää yllä ihon omaa suojamuuria eli hydrolipidikalvoa. Jos puhdistamisen jälkeen ihoa kiristää tai se tuntuu narskealta, puhdistusaine on ollut liian pesevä”, Gallacher muistuttaa.

Jos puhdistamisen jälkeen ihoa kiristää tai se tuntuu narskealta, puhdistusaine on ollut liian pesevä

Vääränlainen puhdistaminen onkin monen kuivaihoisen ihonhoidon sudenkuoppa. Mikään kosteuttaminen ei riitä, jos ihosta poistetaan päivittäin sen oma kosteus ja suojaavat rasvat.

Kosteus ihon mukaan

Etenkin talviaikaan ihoa on kosteutettava päivittäin, mieluusti aamuin ja illoin. Näin iho pysyy hyvinvoivana ja on pehmeän joustava. Kuiva iho saattaa olla pinnaltaan kova, karhea ja kireä.

Gallacher neuvoo valitsemaan kosteuttavan hoitovoiteen oman ihotyypin mukaan.

”Talvella on hyvä suosia tuotteita, jotka sitovat kosteutta tehokkaasti iholle ja tukevat ihon luontaista happovaippaa eli hydrolipidikalvoa. Näin iholle lisätty kosteus ei haihdu, vaan tuotteesta saadaan täysi kosteuttava vaikutus.”

Ihonhoito talvella

Erityisesti talvella ilmojen viilentyessä monet kärsivät kuivasta ja hilseilevästä ihosta.

Löydä hyvä voide

Kuivan ihon voiteessa tarvitaan Gallacherin mukaan humektantteja, vitamiineja ja antioksidantteja sekä keramideja ja vapaita rasvahappoja.

”Esimerkiksi glyseriini, joka on supertehokas humektantti, sitoo tehokkaasti kosteutta itseensä ja sitä kautta ihoon.”

Vitamiineista saadaan antioksidantteja, jotka suojaavat ja suojelevat ihoa vapailta radikaaleilta. Ne ikäännyttävät ihoa ennenaikaisesti. Lisäksi vitamiineilla on ihoa ravitsevia ja uudistavia vaikutuksia.

Keramidit ja vapaat rasvahapot puolestaan tukevat ja paikkaavat ihon omaa happovaippaa.

Kerrosta kosteutta

Kun levität hoitovoiteen vielä hieman nihkeälle iholle, voiteen rasva-aineet sitovat iholla olevan kosteudenkin ihoon.

”Puhtaalle iholle voi myös levittää ennen voidetta alkoholitonta kasvo- tai hoitovettä ja omalle iholle sopivaa kasvoseerumia. Myös kosteuttavat naamiot helpottavat ihon kuivuutta.”

Näillä tuotteilla onnistut

Kuiva talvi-iho vaatii hellää huolenpitoa ja tehokasta kosteutusta. Decubal-ihonhoitosarja on suunniteltu yhteistyössä ihotautilääkärien kanssa juuri kuivan ihon hoitoon. Sarjan tuotteita on saatavilla apteekeissa niin verkossa kuin kivijalkamyymälöissä.

Hellävaraiseen puhdistukseen

Aloita ihon kosteuttaminen jo puhdistusvaiheessa valitsemalla tuote, jossa on myös kosteuttavia aineosia. Esimerkiksi rasvaton ja hajusteeton Decubal Face Wash –puhdistusvaahto puhdistaa ihon, poistaa vesiliukoisen meikin ja samalla kosteuttaa ihoa.

Ota pumppupullosta vaahtoa ja pyörittele se sormenpäillä hellästi koko kasvoille ja huuhtele pois. www.decubal.fi

Kuivalle ja herkälle iholle

Kuivalle iholle sopii täyteläinen ja ravitsevavoide. Kokeile pitkävaikutteisesti kosteuttavaa Decubal Face Cream –kasvovoidetta, joka sisältää muun muassa lanoliinia, glyserolia ja E-vitamiinia. Levitä kasvovoide hellästi painellen kasvoille ja kaulalle.

Hajusteeton ja väriaineeton voide sopii myös herkälle silmänympärysiholle. Pieni nokare riittää. www.decubal.fi

Erittäin kuivalle iholle

Erittäin kuiva ja herkkä iho kaipaa kosteuden lisäksi potkua ihon toimintaan. Tehokosteuttava Decubal Face Vital Cream -kasvovoide hoitaa ja elvyttää nopeuttamalla ihon uusiutumista. Voide sisältää glyseriiniä, keramideja, vapaita rasvahappoja ja kolesterolia.

Tehokosteuttava ja nopeasti imeytyvä voide jättää iholle kevyen mattapinnan. Hajusteeton voide sopii myös miehille parranajon jälkeen. www.decubal.fi

Lue myös: Annan testiryhmä ihastui näihin kuivan ihon voiteisiin: ”Auttoi jo ensimmäisellä käyttökerralla”

X