Mainos: TENA
Leena Väisälän mukaan aikuiset naiset häpeävät seksissä muutenkin ihan liian monenlaisia asioita.
Mainos

Jos seksin aikana lirahtaa tippa virtsaa, sitä ei kannata hävetä – seksologin vinkit parempaan nautintoon

Millaisia asioita aikuinen nainen häpeää seksissä? Seksologi Leena Väisälän mielestä täysin turhia. Väisälä mukaan seksissä nautinnon karkaaminen on vakavampi asia kuin virtsankarkaaminen.
Teksti: TENA

Älä ole seksin aikana huolissasi virtsankarkailusta, vaan huolestu enemmän, jos nautinto karkaa. Näin voisi kiteyttää naistentautien erikoislääkärin, kliinisen seksologin Leena Väisälän näkemyksen siitä, miten suhtautua virtsankarkailuun seksin yhteydessä.

– Seksiin kuuluvat lähtökohtaisesti ruumiinnesteet. Jos seksissä keskittyy toissijaisiin asioihin, nautinto kyllä karkaa. Seksihän on lähtökohtaisesti hikistä ja siinä on eritteitä, jos läsnä on sitten lisäksi tippa virtsaa, niin onko sillä oikeasti väliä, Väisälä tokaisee.

Leena Väisälän mukaan aikuiset naiset häpeävät seksissä muutenkin ihan liian monenlaisia asioita.

Tähän liittyvät vahvasti myös ulkonäköpaineet ja oman kehonkuvan kokemukset.

– On olemassa jokin ihmeellinen oletus, että seksin pitäisi olla tietynlasta tai ihmisen pitäisi olla tietynlainen, jotta voisi nauttia seksistä. Mitä tahansa voidaan hävetä ja kaikkea hävetään aivan liikaa! Se on aivan käsittämätöntä ja täysin turhaa.

Juttu jatkuu tietoboxin jälkeen

Seksi ja nautinto ovat kuitenkin ihan jokaisen oikeus, kokoon tai muuhun ulkoiseen habitukseen katsomatta.

Kesytä häpeä! Leena Väisälän viisi vinkkiä, miten taklata seksiin liittyviä häpeän tunteita.

 

1. Seksi kuuluu kaiken näköisille ja kokoisille.

Ihmiset rakentavat päänsä sisällä ajatuksen, että seksi kuuluu vain esimerkiksi hoikille tai muuten viehättäville ihmisille. Seksi ja nautinto ovat kuitenkin ihan jokaisen oikeus, kokoon tai muuhun ulkoiseen habitukseen katsomatta.

2. Omaan kehonkuvaan voi vaikuttaa vielä aikuisenakin

Jos on esimerkiksi kasvanut ympäristössä, jossa ei tule nähdyksi viehättävänä ilman että on aina kiltti, suorittava ja vaikkapa hoikka, silloin kehonkuva ei välttämättä ole tasapainossa. Hyväksyvää katsetta voi kuitenkin harjoitella vielä aikuisena, sitä voi hakea kumppanilta, ystäviltä ja peilistä ja tarvittaessa terapiasta. Armollinen suhtautuminen itseen edesauttaa myös seksistä nauttimista.

3. Rakkaudellinen yhdessäolo kumppanin kanssa avaa monta solmua

Hyväksyvä suhtautuminen toiseen on hyvän yhteiselämän perusta. Seksi vaatii rohkeutta heittäytyä ja nauttia. Parhaiten se onnistuu kumppanin kanssa, jonka kanssa voi jutella avoimesti oman kehon toiminnasta. Aika usein ne asiat, jotka omassa kehossa närästävät, ovat olemassa vain korvien välissä.

4. Lirahtiko? Kumppanisi ei todennäköisesti huomannut mitään.

Virtsankarkailu hävettää monia, mutta seksin yhteydessä tapahtuvat pienet vuodot eivät yleensä edes kiinnitä kumppanin huomiota. Virtsarakon voi tyhjentää ennen seksiä ja sen jälkeen koko asiaa ei kannata enää ajatella. Seksissä nautinnon karkaaminen on vakavampi asia kuin virtsankarkaaminen!

5. Apua on saatavilla, jos seksistä nauttiminen kaipaa vetoapua.

Moni saattaa herätä keski-iässä ajatukseen, että elää vain kerran ja haluaa nauttia enemmän, toiset saattavat löytää uuden kumppanin, jolloin seksielämäkin aktivoituu. Seksuaalineuvojat ja -terapeutit ovat olemassa sitä varten, että auttavat seksiin liittyvien solmujen avaamisessa. Apua kannattaa hakea rohkeasti.

Lue myös: Virtsankarkailu on tavallisempaa kuin kuvitellaan – Pippa Laukka kannustaa aktiiviseen elämään vaivasta huolimatta


 Kerro tarinasi virtsankarkailusta!

Virtsankarkailu on yleinen vaiva, josta puhutaan harvoin julkisesti. TENA haluaa rohkaista naisia rikkomaan tämän tabun ja normalisoida vaivan. Myös sinä voit omaltasi osaltasi rikkoa tabun ja puhua aiheesta.

Etsimme haastateltaviksi rohkeita naisia, joille virtsankarkailu on tuttu vaiva. Haastateltavaksi voit ilmoittautua alla olevalla lomakkeella.

Haastattelut tehdään kevään 2021 aikana. Artikkelit julkaistaan Anna.fissa. Toivomme, että haastateltava esiintyy artikkelissa omalla nimellään ja kuvalla. Haastattelusta maksetaan palkkio.

Ilmoittaudu ja kerromme lisää!

 

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

 

X