Mainos: Kaupallinen yhteistyö Topi-Keittiöt
Mainos

Karsi ja järjestele fiksusti! Näin pidät kaapit siisteinä

Topi-Keittiöiden suunnittelija suosittelee säilyttämään vaatteita henkarilla ja kasvattamaan kaappeja mahdollisimman korkealle.
Teksti: Kaupallinen yhteistyö Topi-Keittiöt

Kevätsiivouksen aikana on oivallinen hetki käydä läpi kodin kaapit turhasta roinasta. Japanilaisen järjestelijän, Marie Kondon oppeihin perustuva siivousmetodi konmaritus on paitsi muodikasta, myös hyödyllistä. Koti pysyy paremmin järjestyksessä, kun siellä säilyttää vain tarpeellista ja tärkeää tavaraa.

Käyttämättömät ja iloa tuottamattomat vaatteet ja tavarat kannattaa panna kiertoon.

Oleellista on myös se, että kaikille tavaroille on oma paikkansa. Hyvin toimivassa ja siistissä kodissa on riittävästi säilytystilaa. Kaapit ja komerot on suunniteltu hyvin, jotta vaatteet ja tavarat on helppo pitää järjestyksessä.

 

Topi-Keittiöiden peruskomeroita voi muokata omien tarpeiden mukaisesti. Pienillä lisäyksillä kaappien käyttömukavuutta voi lisätä selvästi. Ulosvedettävät korit helpottavat vaatteiden ja liinavaatteiden säilytystä ja käyttöä.

 

Topi-Keittiöt toimittavat koteihin paitsi laadukkaita keittiökokonaisuuksia, myös muita kiintokalusteita kuten vaate- ja siivouskomeroita. Topi-Keittiöiden suunnittelija Eija Hovin ykkösvinkki vaatesäilytykseen ovat henkarit.

– Henkareilta näkee yhdellä silmäyksellä kaikki vaatteet. Minusta henkareilla kannattaa säilyttää ihan t-paitojakin. Henkaritilan voi jakaa kaapissa allekkain kahteen tasoon, Hovi vinkkaa.

Henkaritila vaatii kaapilta 60 senttimetrin syvyyden. Eteiskaapille kannattaisi sen sijaan varata 70 senttiä, sillä liukuovikiskot vievät tilaa. Liinavaatteet puolestaan eivät kaipaa niin syvää kaappia.

– Liinavaatteille riittää 40 sentin syvyys, mutta suosittelen niille leveämpää kaappia, jonne lakanat ja pyyhkeet saa pinottua vierekkäin.

Pienemmille vaatteille kuten sukille, alusvaatteille ja lasten vaatteille Hovi suosittelee monitoimikoria, jonka saa tarvittaessa irti ja kumottua – vaikka kadoksissa olevan sukan löytämiseksi.

– Pikkuvaatteille käyttäisin esimerkiksi matalia ulosvedettäviä koreja, joissa on kiinteä huopapohja, etteivät vaatteet tursua ulos korin rei’istä.

 

Käytä tila mahdollisimman hyvin hyödyksi – myös korkeussuunnassa.

– Jos vain huonekorkeus antaa myöten, korkeamman kaapiston päälle kannattaa asennuttaa vielä matalampi kaappi. Siellä voi sitten säilyttää esimerkiksi varapetivaatteita ja muita tavaroita, joita ei tarvita jatkuvasti.

Säilytystarpeet ja kaappien sisällöt vaihtelevat tietysti sen mukaan, kenen kotona ollaan. Lapsiperheet kaipaavat paljon säilytystilaa kausivaatteiden ja harrastusvälineiden säilyttämiseen. Käytännöllisyyden lisäksi monet kaipaavat kaappiensa ulkoasuun persoonaa ja tyyliä.

– Nyt kodeissa käytetään paljon värejä, mutta kaapit ovat edelleen pääsääntöisesti valkoisia. Väriä sisustukseen tuodaan sitten tekstiileillä ja muilla sisustuselementeillä. Persoonallisempaa tyyliä haetaan kaappeihin erilaisilla vetimillä. Myös kaappien sisävalaistukset ja ledit liiketunnistimilla ovat tätä päivää, Hovi tietää.

Siivousvälineisiin on mukavampi tarttua, kun siivouskomero on järjestyksessä ja suunniteltu käytännölliseksi. Tähän kaappiin on sijoitettu SISLX-siivouskomerosarja, joka liukuu kiskoilla ulos kaapista.

Osallistu arvontaan ja voita 500 € lahjakortti!

Vastaa kyselyyn ja osallistut arvontaan. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Topi-Keittiöiden 500 € arvoinen lahjakortti. Lahjakortti on voimassa 1 vuoden ja sillä voi ostaa Topi-Keittiöiden tuotteita. Lahjakortti ei oikeuta oheistuotteiden ostoon (esim. altaat, hanat, valaistus, kodinkoneet, tai liukuovet) ja sitä ei vaihdeta rahaksi. Kilpailun voimassaoloaika on 8.4.–30.6.2019

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!

X