Mainos: Erwin Hymer Group
Mainos | Erwin Hymer Group

Lähtisitkö lomalle tien päälle? 5 ihanaa syytä matkustaa autoillen

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkikansaa. Vaihtelunhaluiset siirtävät nyt ”kesämökkinsä” pyörien päälle.

Teksti:
Erwin Hymer Group
Kuvat:
Erwin Hymer Group
Teksti:
Erwin Hymer Group
Kuvat:
Erwin Hymer Group

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkikansaa. Vaihtelunhaluiset siirtävät nyt ”kesämökkinsä” pyörien päälle.

Erilaiset lomailun muodot saavat nyt jalansijaa paitsi koronapandemian myös lisääntyvän ympäristötiedostavuuden myötä. Ajoneuvomatkailun suosio onkin huimassa nousussa.

Matkailuauto, -vaunu ja retkeilyauto ovat erinomaisia matkailun välineitä, ja niiden kanssa lomaillessa kesämökin voi pystyttää minne haluaa. Autoilu mahdollistaa samalla sekä rennon lomailun että useammat maisemanvaihdokset.

Koti-Suomesta löytyy lukemattomia kiinnostavia kohteita, jotka tavoittaa parhaiten autolla. Tässä viisi syytä, miksi kannattaa ottaa pyörät alle:

1. Rentoa lomailua ilman aikatauluja

Kiire ja tiukat aikataulut kuuluvat niin tiiviisti monen arkeen, että niistä on syytä pyrkiä eroon ainakin lomaillessa. Ajoneuvomatkailu mahdollistaa ylimääräisten stressitekijöiden karsimisen, sillä omalla autolla matkustaessa voi unohtaa turhan tarkat suunnitelmat ja aikataulut.

Autolla liikkuminen vähentää myös esimerkiksi matkatavaroiden kantamista ja pöytävarausten tekemistä.

Matkailuauto
Matkailuautossa ja -vaunussa voi kokata ja nauttia illallista rauhassa omien aikataulujen mukaan.

2. Vaihtelu virkistää

Autolla matkailu on myös vaihtelunhaluisen lomailijan mieleen. Maisemaa voi vaihtaa niin tiuhaan kuin mieli tekee. Yhtenä päivänä voi pyöriä kaupungin sykkeessä ja seuraavana hiljentyä luonnon helmassa. Matkailuajoneuvolla lomaillessa ei ole kahlittuna tiettyyn sijaintiin, ja suunnitelmia voi aina vaihtaa vaikka lennosta.

Hyvin varusteltuihin matkailuautoihin saat näppärästi pyörätkin mukaan.

3. Terveysturvallista matkailua

Kun majoituspaikka kulkee alla, voi reissata turvallisesti oman perheen kesken, minimoida kontaktit muihin ihmisiin ja välttää ruuhkaiset hotellit ja muut lomapaikat.

4. Erilaisia vaihtoehtoja eri elämäntilanteisiin

Autoilu sopii mainiosti erilaisiin tarpeisiin ja budjetteihin, eri ikäryhmille ja eri elämäntilanteisiin. Matkailuauton vuokraaminen sopii budjettilomailijalle mutta myös vaativalle matkailijalle, sillä nykyaikaiset matkailuautot ovat parhaimmillaan ylellisiä lomakoteja.

Ajoneuvomatkailu mahdollistaa myös paremmin koko kaikenkarvaisen perheen lomailun. Lemmikit kulkevat tilavassa autossa mukana, minne ikinä matka kulkeekin.

Matkailuauto
Suomessa on monia vierailemisen arvoisia kohteita lapsiperheille.

5. Pidempi lomakausi

Lomareissujen ei tarvitse ajoittua ainoastaan lomaviikkoihin, vaan spontaanien pikalomien viettäminen onnistuu matkailuajoneuvolla helposti. Ajelemaan voi lähteä vaikka vain viikonlopuksi.

Myös etätyön tekemisen mahdollisuudet ovat lisääntyneet, joten työnteko onnistuu tien päälläkin.

X