Mainos: GOLFPASSI
mainos | GOLFPASSI

KESÄ JATKUU LONG STAY -matkoilla

Teksti: GOLFPASSI

Golfmatkailussa puhaltavat uudet tuulet. Useiden viikkojen golflomat kiinnostavat nyt myös kiintopistettä etätyölle etsiviä työikäisiä.

Toimitusjohtaja Juha Passi tarkastelee hyvillä mielin golfmatkoja vuodesta 2009 järjestäneen matkatoimistonsa varauskirjaa.

Golfpassi järjestää golfmatkoja monipuolisesti eri kohderyhmille, mutta erityisesti long stay -paketit ovat viime aikoina saavuttaneet suuren suosion.

”Totesin juuri, että olemme marraskuussa lennättämässä Portugalin Algarvessa toimivaan Pestana Golf Resortiin 120 golfaria kolmella eri lennolla.”

Marraskuiset räntäsateet halutaan vaihtaa neljän viikon tai jopa puolentoista kuukauden mittaiseen kiireettömään viipymiseen etelän lämmössä. Algarven rinnalla Golfpassin long stay -kohteita löytyy Espanjan Alicantesta, Costa Calidasta ja Calahondasta.

”Portugalissa ja Espanjassa long stay -konsepti on tuotteistettu parhaiten”, Passi kertoo. ”Sama resort voi tarjota mahdollisuuden jopa neljän tai viiden kentän pelaamiseen. Esimerkiksi Pestanaan suuntautuvilla matkoilla hintaan sisältyy rajattomasti golfia viidellä eri kentällä. Vähimmilläänkin paketteihimme sisältyy 16 kierrosta neljän viikon matkalla.”

Pitkä viipyminen on tehokas irtiotto arjesta ja jättää aikaa myös paikalliseen ympäristöön ja kulttuuriin tutustumiseen. Golflomasta voi helposti kasvattaa hemmotteluloman tai monipuolisen aktiiviloman.

Koronapandemian vallitessa long stay -vaihtoehto on entistä enemmän alkanut kiinnostaa myös työelämässä yhä aktiivisesti mukana olevia.

”Moni varaa pitkän matkan etätyön merkeissä. Uusi ympäristö tuo työskentelyyn usein uutta kipinää. Ulkoilu golfin merkeissä on samalla erinomainen tapa pitää huolta omasta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnista.”

”Pakettimme ovat toimiva yhdistelmä omatoimimatkan vapautta ja ryhmämatkan yhteisöllisyyttä.”

Majoittuminen hoituu laadukkaissa huoneistoissa. Langaton netti palvelee niin työtä kuin vapaa-aikaakin, minkä lisäksi ruoanlaitto- ja pyykinpesumahdollisuus kuuluvat kuvaan.

Vuokra-auto tuo vapautta liikkumiseen, mutta kaikissa kohteissa autoa ei tarvita. Osa matkaajista käyttää hyväkseen joidenkin kohteiden tarjoamia kuljetuspalveluja.

Golfpassin long stay -matkat ovat ryhmämatkoja, jotka Passin mukaan sopivat mainiosti myös omatoimimatkailuun tottuneille.

”Pakettimme ovat toimiva yhdistelmä omatoimimatkan vapautta ja ryhmämatkan yhteisöllisyyttä. Peliseuraa löytyy aina. On luonnollisesti täysin itsestä kiinni, kuinka paljon haluaa kulkea ryhmän mukana.”

Mukana on aina kohdeopas, joka matkanjohtajana pitää huolen järjestelyistä. Ohjelmassa on tarjolla muun muassa viikkokilpailuja, yhteisiä illanviettoja ja vaikkapa fado-tunnelmissa vietettyjä kulttuurielämyksiä.

Marraskuu on loppuvuodesta suosituin ajankohta, kevätpuolella useimmat matkat ajoittuvat helmi–maaliskuulle.

”Marraskuu on olosuhteiden puolesta mitä mainioin ajankohta golfille. Lämpötilat ovat suomalaisittain sopivia, eikä kuumuus kiusaa. Muistan Murciasta matkoja, joilla ei neljään viikkoon ole tullut pisaraakaan vettä.”

Pariskunnat muodostavat matkaajien pääjoukon, mutta joukossa on myös kaveriporukoita ja yksin liikkuvia. Innokkaimmat pelaavat joka päivä.

Suhteessa lyhyempiin matkoihin hintakin on kohdillaan, Passi muistuttaa.

”Neljän viikon matka on hinnaltaan usein hyvin lähellä kahden viikon matkaa.”

Jos long stay ei vielä tunnu omalta, Golfpassilla on ohjelmassa muun muassa teemamatkoja kilpagolfin ystäville.

”European Tourilla pelaa ja menestyy tällä hetkellä useita suomalaisia. Teemme kilpailuviikoille matkoja, joiden aikana olemme kahtena päivänä mukana suomalaisia kannustamassa. Muina päivinä luonnollisesti pelaamme itse.”

 

X