Mainos: Suomalainen Kirjakauppa
Mainos

Tällainen on ammattijärjestäjän helppoakin helpompi joulusiivous: ”Elämässä on puunaamistakin tärkeämpiä asioita.”

Ammattijärjestäjä Laura Holmström tietää kokemuksesta, että tavarakaaos ahdistaa. Siitä luopuminen on ollut hänen elämänsä paras päätös.
Teksti: Suomalainen Kirjakauppa

Ostamisesta on tullut niin helppoa ja arkipäiväistä, että suomalaisten kodit pursuavat heräteostoksina hankittuja vaatteita, tarpeettomia kodinkoneita ja lasten leluja.

Tavaraa alkaa kertymään etenkin suurten elämänmuutosten myötä, tietää ammattijärjestäjä Laura Holmström. Sellaisia voivat olla esimerkiksi lasten syntymä, yhteenmuutto, erotilanteet, yllättävät remontit ja erilaiset kriisit.

“Tavarasta voi tulla ongelma, jos siitä haetaan onnea tai merkitystä elämään. Pahimmillaan ostetaan velaksi ja sitten kalliista tavaroista ei raaskita luopua. Voi syntyä inhottava kierre”, hän toteaa.

Tavara-ahdistukseen apu verkkokurssilta

Kun ihminen lopulta rohkaistuu luopumaan tarpeettomasta tavarasta, hän saa aikaa ja mahdollisuuksia toteuttaa oikeasti tärkeitä asioita. Niin kävi myös Holmströmille, joka oivalsi isänsä yllättävän kuoleman myötä, ettei tavara tuo ketään takaisin – ei edes muistojen muodossa.

Hän kouluttautui ammattijärjestäjäksi ja auttaa nykyään ihmisiä löytämään arjen tasapainon sosiaalisessa mediassa ja Kaaoksen kesyttäjät -realityohjelmassa.

Kun uudet rutiinit tulevat osaksi arkea, ei sotkua pääse enää syntymään.

Holmström on huomannut, että monet tarvitsevat aloittamiseen tukea ja apua. Siksi hän on luonut neljä viikkoa kestävän Kodin ja elämän järjestysvinkit -verkkokurssin, johon hän on koonnut parhaat vinkkinsä kodin järjestämiseen.

Kurssin tarkoituksena on helpottaa arkea ja selkeyttää elämää ja sen voi hankkia lahjaksi itselle tai läheiselle. Lopputuloksena on koti, jossa on hyvä olla.

”Pureudun kurssilla siihen, mitä ihminen omalta elämältään haluaa. Kun uudet rutiinit tulevat osaksi arkea, ei sotkua pääse enää syntymään. Tavara ei hallitse ihmistä, vaan ihminen hallitsee tavaroita”, hän toteaa.

Muutos on mahdollinen

Hallitsematon tavarakaaos aiheuttaa monelle syyllisyyttä ja riittämättömyyden tunteita. Kodin järjestämisessä ei olekaan kyse pelkästään tavaroiden paikoilleen asettelusta, eikä uuden säilytysjärjestelmän tai isomman kodin hankkiminen ratkaise ongelmaa.

Holmströmin mukaan kysymys on pohjimmiltaan arvoristiriidoista ja tunteista omien valintojen taustalla.

”On kiinnostavaa pohtia, miksi tavara aiheuttaa häpeää ja saa voimaan huonosti, vaikka se on elotonta materiaalia. Tässä ajassa runsaus on ihan taakka ja on jokaisen oma asia pohtia, voiko näin jatkua. Minä halusin muutosta ja nyt autan muitakin voimaan paremmin”, hän tiivistää.

Osta täältä lahjaksi itselle tai läheiselle Suomalainen Monitaidon lahjakortti, jonka voi käyttää esimerkiksi Laura Holmströmin verkkokurssiin Kodin ja elämän järjestysvinkit. Kurssin tarkempi sisältö löytyy täältä.

Suomalainen Monitaito on innostavien verkkokurssien koti, jossa voi löytää uusia harrastuksia ja opetella uusia taitoja. Aineeton lahja ilahduttaa aina!

 

Anna lahjaksi inspiroiva verkkokurssi

Suomalaisen Kirjakaupan Suomalainen Monitaito on innostavien verkkokurssien koti, jossa voi löytää uusia harrastuksia ja opetella uusia taitoja. Aineeton lahja ilahduttaa aina!

X