Mainos

Näin saat hiukset ja kynnet näyttämään terveiltä ja hyvinvoivilta

Kokonaisvaltainen hyvinvointi saa myös hiukset, kynnet ja ihon voimaan hyvin. Tiedätkö, mitkä kaikki tekijät voivat vaikuttaa hiusten, kynsien ja ihon kuntoon negatiivisesti? Lue juttu ja osallistu arvontaan!
1.11.2019 Kaupallinen yhteistyö: Evonia Super Silica

Haaveiletko hyväkuntoisista ja tuuheista hiuksista sekä vahvoista kynsistä? Tämä vinkkilista opastaa sinua kohti hyvinvoivaa ihoa, hiuksia ja kynsiä.

Hiusten hyvinvointi lähtee sisältäpäin

Terveelliset elintavat ovat tärkeitä myös ulkonäön kannalta, sillä esimerkiksi hiusten ja hiuspohjan hyvinvointi lähtee sisältäpäin.  Monipuolinen ravinto pitää hiukset terveinä, kynnet vahvoina ja ihon hehkuvana.

Hiukset tarvitsevat rakennusaineikseen monia vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten proteiinien aminohappoja, rautaa, sinkkiä, rasvahappoja, piitä ja biotiinia.

Pii ja biotiini tiedetään kauneutta edistäviksi ravintoaineiksi. Piin parhaita lähteitä ovat täysjyvävilja, juurekset ja muut kasvikset. Biotiinia eli H-vitamiinia saa esimerkiksi kaurasta ja muista täysjyväviljoista, kananmunista ja maitotuotteista.

Apua voi saada myös ravintolisistä. Evonia® Super Silica on tuote, joka vahvistaa hiusten, kynsien ja ihon rakennetta.

Stressi kuormittaa myös hiuspohjaa

Pitkittynyt stressi vaatii veronsa varsin kokonaisvaltaisesti. Kuormittava elämäntilanne voi saada päänahan verenkierron häiriintymään, hiuspohjan kutiamaan ja tukan irtoilemaan.

Kasvojen iholla stressi ja väsymys taas näkyvät usein turvotuksena, tummina silmänalusina, sameutena ja iho-ongelmina. Kynnetkin saattavat kärsiä, sillä monet pureskelevat kynsiään tai repivät niitä ollessaan stressaantuneita.

Jos hiukset tuntuvat haurailta ja elottomilta tai kynnet liuskoittuvilta, voit vahvistaa niitä sisäisesti käyttämällä käyttämällä esimerkiksi Evonia® Super Silica ravintolisää. Se tukee hiusten, kynsien ja ihon rakennetta.

Ikä vaikuttaa hiusten elinvoimaisuuteen

Hiukset ohentuvat mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sillä päänahan verenkierto heikkenee iän myötä. Hiusten lukumäärä vähenee ja hiuksen läpimitta pienenee.

Eletyt vuodet näkyvät erityisesti kasvoilla, sillä iho ohenee ja kuivuu iän myötä. Ryppyjä syntyy, kun sidekudoksen elastiinin määrä vähentyy.

Hiusten ja ihon ikääntymistä voi hidastaa varmistamalla riittävä piin saanti, sillä pii sitoutuu elimistössä hiusten hyvinvointia edistävään keratiinin sekä kauniin ja kimmoisan ihon varmistaviin kollageeniin ja elastiiniin.

Suomen sääolosuhteet haastavat ihoa ja hiuspohjaa

Myös Suomen vaihtelevat sääolosuhteet laittavat ulkonäön koetukselle. Erityisesti kuiva talvi-ilma, kylmä viima, pureva pakkanen ja auringonvalon puute tekevät hallaa niin hiuksille kuin ihollekin.

Kesällä on tärkeää suojata niin hiukset kuin iho auringolta, ja talvella taas tarjota niille tarpeeksi lisäkosteutusta.

Rasitus kuluttaa hiuksia

Jatkuva mekaaninen rasitus kuten värjäykset, tupeeraaminen, föönaaminen ja kuumilla raudoilla käsittely ovat pidemmän päälle myrkkyä hiuksille.

Hiukset kannattaa suojata kuumalta antamalla niiden kuivua luonnollisesti, käyttämällä tarpeen tullen lämpösuojaa ja pitämällä ne saunassa pyyhkeen alla. Myös poninhännän paikkaa kannattaa vaihdella. Silkkisen tyynyliinan käyttämisestä saattaa siitäkin olla hyötyä.

Ihon rasitusta taas voi vähentää antamalla sille välipäiviä vahvasta meikistä ja käyttämällä omalle iholle sopivia, hellävaraisia ihonhoitotuotteita. Erityisesti ohutta ja herkkää silmänympärysihoa kannattaa käsitellä hyvin hellästi.

 

Evonia® Super Silica – kestävät hiukset ja vahvat kynnet

  • Ravintolisä tukee hiusten, kynsien ja ihon rakennetta.
  • Tehoaineina vesiliukoinen piihappo (Collasil® OSA), kollageeni sekä biotiini
  • Collasil® OSA -tehoaineen vaikutuksia hiuksiin, kynsiin ja ihoon on tutkittu kliinisesti. Sen on havaittu lisäävän hiusten kestävyyttä, kiiltoa ja kasvua sekä vähentävän hiusten katkeilua. Sen huomattiin myös vähentävän ryppyjä sekä parantavan ihon elastisuutta ja kestävyyttä.
  • Biotiinin taas tiedetään edistävän ihon ja limakalvojen pysymistä normaaleina.
  • Tuote on valmistettu Suomessa.
  • Saatavana terveyskaupoista ja terveystuoteosastoilta.

Voita hiusten, ihon ja kynsien hyvinvointia edistävä Evonia® Super Silica -tuotepaketti!

Kaipaavatko hiuksesi ja kyntesi vahvistusta? Osallistu arvontaan kertomalla meille, miksi tuote sopisi juuri sinulle. Arvomme kaikkien vastanneiden kesken viisi Evonia® Super Silica -tuotepakettia. Osallistu kilpailuun 30.11.2019 mennessä. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

Osallistumalla arvontaan hyväksyt arvonnan säännöt. Lue arvonnan säännöt tästä!