Mainos: Oriola Oy
Mainos

”Näistä pidän kiinni” – Ansku Bergström paljastaa pirteytensä salaisuuden

Liikunta kuuluu tanssija ja tanssinopettaja Ansku Bergströmin elämään kiinteästi. Jaksamiseen vaikuttavat myös riittävä lepo ja monipuolinen ravinto.
Kaupallinen yhteistyö: Oriola Oy

Anna-Liisa ”Ansku” Bergström tunnetaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman valovoimaisena ja aina iloisena tanssinopettajana. Anskun säteilevä olemus ei ole ainoastaan luonnonlahja: hän pitää jaksamistaan yllä monin eri tavoin.

– Tämä on kliseistä, mutta unen, ravinnon ja liikunnan tasapainoa ei vain voi ohittaa. Ne ovat tärkeimpiä asioita, jos haluaa pitää kehon ja mielen virkeänä, Ansku summaa.

– Näistä kolmesta pidän tarkasti kiinni.

 

Kiireinen tanssija ja tanssinopettaja tosin myöntää, että uni on se, joka kärsii ensimmäisenä epäsäännöllisestä arkirytmistä. Säännöllisesti nautittua terveellistä ravintoa Ansku ei kuitenkaan laiminlyö.

– Olen tarkka siitä, että syön tarpeeksi. Minulla on aina reppu täynnä eväitä, kuten pähkinöitä ja hedelmiä, Ansku kertoo.

Liikkuminen on Anskun työ, mutta hän tykkää urheilla myös vapaa-ajallaan. Hän käy salilla sekä ratsastamassa, ja aamu alkaa aina reippaalla tunnin lenkillä raittiissa ulkoilmassa.

Ansku painottaa kuitenkin myös palautumisen ja kehonhuollon merkitystä elämässä.

– Minulla on hyvin fyysinen ammatti, joten kehon huoltaminen ja riittävä palautuminen ovat tosi tärkeitä asioita. Erityisesti kun ikää tulee lisää. Venyttelen monesti viikossa, käyn hierojalla ja fysioterapiassa.

Tasapaino on Anskulle tärkeää. Hyvän olon taustalla ei ole ainoastaan ravinto ja treeni vaan myös tavallinen elämä ystävineen ja herkutteluineen.

– Paheeni on irtokarkit. En herkuttele joka päivä, mutta jos joskus tekee mieli herkutella, niin sen myös teen.

Varmista virkeys

Monipuolinen ruokavalio sekä liikunta, ulkoilu ja riittävän pitkä yöuni ovat terveyden tukipilareita. Vaikka elintavat olisivat kunnossa, olo voi tuntua selittämättömän vaikealta. Tämä voi johtua raudanpuutteesta, joka aiheuttaa esimerkiksi väsymystä, huimausta, päänsärkyä, kalpeutta, hengästymistä ja suorituskyvyn laskua.

Ansku Bergström Tanssii Tähtien kanssa

Kuva: Janne Mikkilä

Elimistön rautavarastojen ehtymisestä voivat kertoa monenlaiset muutkin oireet, joten lisäraudan tarve kannattaa selvittää.

Riittävän raudan ja vitamiinien saamisen voi varmistaa Iron Vital F -valmisteella, joka tarjoaa raudan raikkaan makuisessa, vatsaystävällisessä ja kasvipohjaisessa muodossa. Raudan imeytymistehon kannalta ei nimittäin ole yhdentekevää, mitä valmistetta käyttää. Iron Vital F:n sisältämä orgaaninen rautaglukonaatti imeytyy erityisen tehokkaasti.

Helposti nautittava, nestemäinen Iron Vital F sopii erityisen hyvin toipilaille, nielemisvaikeuksista kärsiville, urheilijoille, verenluovuttajille, raskaana oleville ja imettäville sekä erikoisruokavaliota noudattaville, kuten laihduttajille ja kasvissyöjille.

Lisätietoja http://ironvital.fi/