Mainos: Preeco Trading Oy
Kuvitus kuva - Puutarhakalusteet, joilla teet kotipihasta paratiisin
mainos | Preeco Trading Oy

Puutarhakalusteet, joilla teet kotipihasta paratiisin

Teksti: Preeco Trading Oy

Viimeistenkin lumien sulaessa on aika laittaa puutarha jälleen kesäkuntoon. Valloittava kotipiha kutsuu asukkaat ja ystävät viettämään aikaa ulkosalle. Harva kuitenkin hyödyntää kotipihansa kaikki mahdollisuudet. Tässä siis muutamia vinkkejä, joilla saat pihasta kaikille viihtyisän paikan.

Valitse kesäkalusteet käytön mukaan

Kun puutarhakalusteet valitsee huolella, tulee pihasta kodin luonnollinen jatke. Se voi toimia rentoutumispaikkana, ruokailupaikkana sekä paikkana harrastaa. Sen takia onkin tärkeää valita kalusteet sen mukaan, mitä pihan haluaa mahdollistavan.

Ulkosohvat, riipputuolit ja aurinkosängyt ovat erinomaisia valintoja kaikenkokoisille pihoille, kun haluat vain nauttia lämpimistä säistä yksin tai ystävien kanssa. Polyrottinkiset pihakalusteet kestävät erinomaisesti pihalla kaikilla keleillä, joten niitä ei tarvitse suojata kovimmallakaan sateella.

Ruokailuryhmät sekä suuremmat sohvaryhmät taas sopivat paremmin sinun pihallesi, jos haluat auringossa kelliskelyn lisäksi nauttia maittavista aterioista pihalla. Suojaisa kesäkeittiö on helppo rakentaa paviljongin alle, jolloin pienet sadekuurotkaan eivät pilaa iltaa ystävien kanssa.

Muista ottaa valinnassa huomioon myös kalusteiden materiaali. Kaikki kesäkalusteet on valmistettu ulkokäyttöön, mutta materiaalien ylläpidossa ja huoltotoimenpiteissä on eroja. Polyrottinkikalusteet esimerkiksi eivät vaadi mitään ylläpitoa, toisin kuin puiset kalusteet, jotka kannattaa käsitellä noin 2 vuoden välein.

Aktiivisempaa tekemistä kaipaaville piha tarjoaa monipuolisen paikan harrastaa. Erittäin suuressa suosiossa on esimerkiksi oman kasvihuoneen pitäminen puutarhassa. Kasvihuone tarjoaa täydelliset olosuhteet kasvattaa esimerkiksi vihannekset suoraan kotipihalla.

Puutarha tarjoaa myös mahdollisuuden urheiluun

Piha tai puutarha käy kuitenkin vallan mainiosti myös muuhun kuin löhöilyyn. Aktiivisimmat ihmiset kaipaavat tekemistä, ja kun lenkkipolulle ei jaksa lähteä, tarjoaa oma kotipiha täydellisen ulkokuntosalin.

Toiset pärjäävät hyvin leuanvetotangolla, joka onkin erinomainen valinta kaiken ikäisille treenaajille.

Pihalla on mukava treenata raittiissa ilmassa, salin tunkkaisesta ja hikisestä tunnelmasta ei ole tietoakaan. Lisäksi kotisalille pääsee ulko-oven avaamalla, joten säästät aikaa kuntosalille matkustamisessa.

Jos pihalta löytyy katettu alue, on sinne helppo sijoittaa suuremmatkin kuntosalilaitteet. Myös kuntoiluvälineet kannattaa valita sen mukaan, mitä niiden haluaa mahdollistavan.

Kyykkyhäkit ja smith-laitteet mahdollistavat erittäin monipuolisen kotisalin pihalle, mutta vievät myös enemmän tilaa. Toiset pärjäävät hyvin leuanvetotangolla, joka onkin erinomainen valinta kaiken ikäisille treenaajille.

Leuanvetotangot kehittävät kroppaa jo pelkästään niissä roikkumalla. Roikkuminen avaa jumiutunutta selkää, sekä parantaa otevoimaa, josta on selkää hyötyä arjessa. Perinteiset leuanvedot kehittävät selkää sekä hauiksia, mutta leuanvetotangolla voi helposti treenata myös vatsalihaksia, ja se on helppo kiinnittää vaikka talon seinään jossa ne pysyvät kohtuullisen hyvin myös piilossa.

Tee kesästä huoleton robottiruohonleikkurin avulla

Robottiruohonleikkurit ovat ihmisille, jotka haluavat nauttia pihastaan ilman ylimääräisiä vaivoja. Automaattisesti työskentelevät ruohonleikkurit pitävät pihan siistinä, samalla kun sinä nautit kylmistä juomista ulkosohvallasi.

Akkukäyttöiset ruohonleikkurit sopivat niin isoille kuin pienillekin pihoille. Robotille kerrotaan sensoreilla tai rajakaapeleilla missä pihan rajat menevät, joten se ei myöskään eksy matkallaan, vaan kääntyy automaattisesti rajan saavutettuaan. Joissain malleissa on myös GPS, jonka avulla robottiruohonleikkurit voidaan ohjelmoida ajamaan tiettyä reittiä. Itsenäisesti toimiva ruohonleikkuri pitää pihasi kunnossa myös silloin, kun olet pidemmillä reissuilla.

Uusi suomalainen verkkokauppa EVX store tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia robottiruohonleikkureita useissa eri hintaluokissa.

 

X