Mainos

Reseptihaasteen voittaja on valittu – katso mikä juustoherkku koukutti lukijat!

8.1.2020 Kaupallinen yhteistyö: Switzerland Cheese Marketing Nordics

Intohimoiset ruokaharrastajat testasivat Le Gruyère AOP -juustoa ja loihtivat siitä koukuttavia herkkuja. Äänestäjiä miellytti eniten juustokakut sekä juustotuulihatut. Reseptihaasteen voittajaksi äänestettiin Makeaa elämää pilvilinnassa –blogin resepti Kinuskinen juustokakku. Onneksi olkoon voitosta!

Kokeile kinuskista juustokakkua itse vaikkapa hedelmien kera! Kaikki kisaan osallistuneiden maistuvat reseptit löydät täältä 

Kinuskinen juustokakku – syntisen hyvää!

Tarvitset:

Pohja

125 g suolakeksejä (esim. Kantola) (tai gluteenittomia suolaisia keksejä)
75 g voita

Täyte

400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja (tai maissitärkkelystä)
1 rkl hunajaa
100 g Le Gruyère AOP juustoa

Kinuskikastike
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Tarjoiluun

Hedelmiä, mm. viinirypäleitä ja viikunoita

Tee näin:

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Hienonna suolakeksit hienoksi muruksi. Sulata voi kattilassa tai mikrossa ja lisää keksimurun sekaan. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (20 cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat voilla. Painele keksimuru kevyesti vuoan pohjalle ja hieman myös reunoille.

Täytettä varten laita kulhoon tuorejuusto, ranskankerma, kananmunat, vehnäjauho ja hunaja. Vatkaa sekaisin sähkövatkaimella. Raasta Le Gruyère AOP, lisää juustoraaste täytteen joukkoon ja kääntele sekaisin kaapimella. Kaada täyte pohjan päälle ja paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia.  Avaa uuninluukku ja laita uuni pois päältä. Sulje hetken päästä uunin luukku ja anna kakun olla uunissa vielä noin tunti. Jäähdytä kakku tämän jälkeen jääkaappikylmäksi.

Valmista kinuskikastike. Laita kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia. Varo keittämästä liikaa, ettei kastikkeesta tule liian jämäkkää. Tarjoile kakku lämpimän kinuskikastikkeen ja hedelmien kera.

 

Ruokabloggaajien mielestä parasta Le Gruyère AOP –juustossa on se, että se sopii moneen tilanteeseen:

  • Se sopii juhliin kotona ja ihanan maukas alkupala alkumaljalle, juustolautaselle sellaisenaan sekä glögi-iltaan.
  • Siitä saa kokattua herkkuja illanistujaisiin ja juhlaillallisen alkuun, mutta sopii arkiruoan maustajaksi yhtä lailla!
  • Teetpä sitten juustokohokasta tai juustokakkua, menevät ne hyvin kaupaksi ystäväporukan illanistujaisissa.
  • Tarjoiluista ei tarvitse stressata, sillä tämä juusto soveltuu sekä suolaiseksi tarjottavaksi että jälkiruuaksi, esimerkiksi hedelmien tai kinuskikastikkeen kanssa.

Reseptejä äänestäneiden kesken arvottiin 150 euron lahjakortti. Voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse.