Mainos

GAEA Kalamata -oliivit saavat kasvaa puussa kypsäksi asti

Laadukkaat oliivit ovat itsessään niin mehukkaan herkullisia, ettei niihin tarvitse lisätä mitään ylimääräistä tai keinotekoista. Erittäin arvostetut, vain Kreikassa kasvavat kalamata-oliivit eroavat muodoltaan, väriltään, rakenteeltaan ja maultaan muista oliiveista: ne ovat suuria, soikeita, mustaliiloja sekä rakenteeltaan ja maultaan muita oliiveja pehmeämpiä.

Kalamata oliivit

Kreikassa on viljelty oliiveja jo tuhansia vuosia, sillä maaperä ja ilmasto ovat tähän suotuisia. Oliivit ovatkin erittäin tärkeä osa kreikkalaisten ruokavaliota. Pitkät perinteet oliivien viljelyssä tarkoittavat, että kreikkalaiset ovat tarkkoja syömiensä oliivien laadusta ja suosivat erityisesti Kalamata-lajiketta. Oliiveja syödään Kreikassa paljon sellaisenaan, ja ne ovat myös tärkeä osa kreikkalaista meze-ruokailua, jossa kokoonnutaan perheen ja ystävien kesken pöydän ääreen syömään pieniä suolaisia suupaloja seurustelun lomassa.

Syö kuten kreikkalaiset – vain parhaimpia oliiveja

Kuluttajan saattaa olla vaikea erottaa laadukkaita oliiveja huonolaatuisista esimerkiksi värin tai hinnan perusteella, sillä monet valmistajat värjäävät oliivinsa kypsän, tumman värin luomiseksi. Tuoteseloste kertoo kuitenkin paljon: onko oliiveihin lisätty jotain, mitä ne eivät luontaisesti tarvitse, kuten väri-, lisä- ja säilöntäaineita tai aromivahventeita?

– Oliivien väriaineet ovat merkki siitä, että ne on poimittu raakana ja värjätty tummiksi. GAEAn oliiveja ostaessaan kuluttaja voi olla varma siitä, että oliivit on poimittu vasta, kun aurinko on kypsyttänyt ne mehukkaiksi – eikä niihin koskaan lisätä mitään keinotekoista, GAEAn kreikkalainen toimitusjohtaja Aris Kefalogiannis kertoo.

Kalamata-oliivi

  • erittäin arvostettu ja laadukas oliivi
  • kasvaa vain Kreikassa
  • poimitaan 2kk myöhemmin kuin muut oliivit
  • saa kasvaa puussa kypsäksi asti
  • väriltään mustanliila
  • rakenteeltaan pehmeä

Kuva: GAEA

X