Mainos: Kaupallinen yhteistyö Huawei
Lue lisää
Kolmevuotias Elli katselee tabletilta sarjoja ja pelaa erilaisia pelejä.
Mainos

Satsaa laatuun – hyvä tabletti hyödyttää koko perhettä

Irene Naakan perhe kokeili Huawei MediaPad M5 Lite -tablettia. Laadukas tabletti sai erityiskiitosta akun kestosta ja upeasta äänimaailmastaan.
Teksti: Kaupallinen yhteistyö Huawei

Meidän perheessämme tabletti on ollut käytössä jo pitkään, ja se on pelastus etenkin lennoilla ja pidemmillä automatkoilla. Monen tunnin paikoillaan istumiset sujuvat kaikilta rattoisammin älylaitteiden parissa. Tabletti mahdollistaa myös sen, ettei kaikkia leluja tai pelejä tarvitse raahata matkoilla mukana. Esimerkiksi palapelejä voi koota näppärästi sähköisestikin. Tabletilla voi pelata pelejä ja katsella ohjelmia offline-tilassakin, joten verkkoyhteys ei ole pakollinen.

Tabletti on usein käytössä myös viikonloppuaamuina – antamassa mutkattomasti hiukan lisäaikaa meidän vanhempien heräilyyn, kun lapsi on innokkaana pystyssä jo aamuvarhaisella. Kolmevuotias Elli viihtyy tovin tabletin kanssa, kun minä ja mieheni yritämme vielä karistaa unihiekkoja silmistämme.

Helppokäyttöinen M5

Saimme kokeilla muutaman viikon ajan Huawein uutta MediaPad M5 Lite -tablettia. Tabletti sopii vaativampaankin käyttöön eli mikään aivan hupilaite sen ei tarvitse olla.

Pikkulapselle ei ole järkeä hankkia varsinaisesti omaa tablettia, vaan laite on hyvä olla koko perheelle sopiva. Itse voin tehdä M5:lla tarvittaessa töitä, mutta samalla se viihdyttää lasta tarpeen tullen. Lapsiperheeseenkään ei kannata hankkia halvinta laitetta, sillä muistia on kuitenkin hyvä olla riittävästi monille eri sovelluksille ja niiden pyörittämiselle.

Lue arvostelu

Huawei MediaPad M5 Lite saa kiitosta erinomaisesta kuvan- ja äänenlaadustaan, mainiosta akunkestosta ja nopeasta latauksesta.

MediaPad M5 Lite on monipuolisista ominaisuuksistaan huolimatta kuitenkin helppokäyttöinen. Erilaisiin laitteisiin tottunut lapsi oppii nopeasti, miten tabletti toimii ja osaa itse vaihdella sovellusten välillä.

Myös akun kesto saa kiitosta perheessämme! Kohtuullisella käytöllä olevassa laitteessa riittää akkua monta päivää. Ja pikalatauksella tabletin saa täyteen alle kolmessa tunnissa.

Kiitosta saa niin ikään laitteen sinistä valoa vähentävä silmäystävällinen tila, joka estää lapsenkin silmiä rasittumasta.

Näytön ja äänen laatu ovat omaa luokkaansa. Tabletilta katsoo mielellään elokuvia, kun kuva on laadukas ja äänimaailma kuin isommassakin laitteessa. Skypettäminen on sekin miellyttävää, sillä äänen- ja kuvanlaadun lisäksi myös kamera on priimaa.

Monipuolisia sovelluksia

Meillä eniten käytössä olevia sovelluksia ovat suoratoistopalvelut kuten Netflix ja Viaplay, joilta koko perhe voi halutessaan katsoa omia elokuviaan ja sarjojaan. Sittemmin myös erilaiset pelit ovat olleet suosittuja – erityisesti lapsi tykkää yksinkertaisista peleistä ja esimerkiksi värityssovelluksista.

Yksi käytetyimmistä sovelluksistamme on Pikku Kakkosen oma sovellus. Siitä löytyy monipuolisesti erilaisia, helppokäyttöisiä pelejä ja leikkejä. Sovellus ei tarvitse toimiakseen nettiyhteyttä eikä siinä ole linkkejä ulkopuolisiin verkkosivuihin. Lapsen voi siis turvallisin mielin antaa leikkiä sovelluksella.

Erilaisia sovelluksia on valtavasti, niin maksullisia ja kuin ilmaisiakin. Laadukkaista ja opettavaisista peleistä kannattaa vähän maksaakin. Sovelluksia löytyy niin lukemisen ja laskemisen opetteluun kuin soittamiseen ja piirtämiseenkin.

Lue arvostelu

Irene Naakan perheessä tabletti on tärkeä viihdyttäjä erityisesti pidemmillä automatkoilla.

Kuinka paljon ruutuaikaa?

Lasten ruutuaikaa on tietysti tärkeää pitää silmällä, kädessä ei voi jatkuvasti olla jokin älylaite tai silmien edessä televisio. Vanhempien on voitava varmistaa, että lapset liikkuvat ja ulkoilevat päivittäin riittävästi.

Laitteita ei kuitenkaan kannata turhaan pelätä. Teknologian taitamisesta on takuulla hyötyä jokaiselle tulevaisuudessa. Digilaitteiden täyskieltoon ei kannata alkaa, sillä laitteilla on paljon positiivisia vaikutuksia.

Tabletin käyttäminenkään ei ole vain passiivista ruudun tuijottamista. Se on parhaimmillaan hyvin kehittävää, opettavaistakin. Kolmivuotiaamme oppi esimerkiksi laskemaan kymmeneen englanniksi, vain katsomalla suosikkivideotaan. Erilaisten sovellusten avulla lapsi voi opetella vaikka lukemaan ja laskemaankin.

Laitteita on hyvä oppia käyttämään jo yhteydenpidon vuoksikin. Tablettikaan ei ole välttämättä vain sarjojen katselua tai pelien pelaamista varten. Skypen avulla saa yhteyden vaikka kaukana asuviin isovanhempiin.

Ajattelen itse, että tärkeintä on käyttää järkeä eikä tuijottaa sokeasti kelloa. Jos lapsi on päivän aikana touhunnut muutakin, nähnyt kavereita ja liikkunut posket punaisiksi, ruudunkin edessä voi silloin oleskella. Vanhemman on myös tärkeää pysyä perillä siitä, mitä lapsi erilaisilla digilaitteilla tekee. Ruutuajan rajoittamiseen ja laitteen käytön valvomiseen löytyy siihenkin erilaisia sovelluksia.

 

Hyvä tabletti hyödyttää koko perhettä

 

Fakta:

  • Huawei toi viime vuonna Suomen markkinoille kaksi uutta MediaPadia: MediaPad M5 Liten ja MediaPad T5:n.
  • MediaPad M5 Lite on tehokas tabletti ammattilaiselle, joka kaipaa suorituskykyä ja pitkää akunkestoa.
  • MediaPad T5 on suunniteltu ensisijaisesti aikuisten ja lasten vapaa-ajan käyttöön.

HUAWEI MediaPad M5 lite

  • Tarkka ja kirkas 10,1-tuumainen näyttö, jonka ClariVu™ -teknologia parantaa näytön valoisuutta ja kirkkautta.
  • Elegantti ulkoasu: kevyt metallirunko ja huoliteltu 2,5D-lasi.
  • Neljän kaiuttimen luoma optimoitu äänentoisto: kuulet enemmän bassoa ja vähemmän taustahälyä.
  • Mukana tarkka ja paineherkkä M-Pen lite Stylus -tablettikynä.
  • Pitkäkestoinen 7500 mAh:n akku, joka latautuu pikalatauksen ansiosta täyteen alle kolmessa tunnissa.
  • Silmäystävällinen tila vähentää sinistä valoa.
  • MediaPad M5 lite 10 Wi-Fi on saatavilla suositushintaan 299 euroa ja Huawei MediaPad M5 lite 10 LTE suositushintaan 349 euroa.
X