Mainos: Kaupallinen yhteistyö Switzerland Cheese Marketing Nordics
Mainos

Syksyn trendikkäimmissä slowfood-juhlissa nautitaan nyt juustoista!

Sveitsiläiset vuoristojuustojen klassikot tulevat taas. Trendikäs Gruyère AOP-juusto sopii niin fondue-illallisille kuin jälkiruokiin.
Teksti: Kaupallinen yhteistyö Switzerland Cheese Marketing Nordics

Pimenevien iltojen synkkyys katoaa parhaiten lohturuokien avulla, jonka ykköspaikkaa pitää juusto. Maailman tunnetuimman sveitsiläisjuuston, gruyèrin upean aromaattinen juusto onkin täydellinen herkku viltin alla nautiskeluun. Trendikkäimmät syksyn slowfood-juhlat syntyvät, kun kaivat kaapistasi esiin fondue-pannut. Ne onkin syytä viritellä kuntoon, koska rapakon takana kohistaan jo kovaa niiden uudesta noususta parrasvaloihin.

 

Sveitsiläinen vuoristojuusto taipuu vaikka mihin.

Sveitsiläiset juustot taipuvat iltapala-sandwichista pizzaan

Sveitsiläinen vuoristojuusto taipuu myös moneen muuhun. Le Gruyère AOP:n upean aromaattinen maku tulee esiin vaikkapa omenalla höystetyn iltapalasandwichin välissä. Paahdettu maalaisleipä ja kunnon keko gruyèriä aateloi taas padassa pitkään muhineen sipulikeiton. Alppiharjujen mahtavin pizza syntyy ilmakuivatusta kinkusta, päärynästä ja klassikkojuustokuorrutteesta. Kokeile itse ja synnytä uusia huimia makuliittoja!

Sveitsin tunnetuin juusto on saanut nimensä Länsi-Sveitsistä, Gruyèresin kaupungin mukaan. Gruyère on lehmänmaidosta tarkkaan määritellyn menetelmä mukaan valmistettu, kova ja kypsytetty alkuperäsuojattu (AOP) juusto. Jo lähes tuhat vuotta saman perinteisen reseptin mukaan valmistetun juuston maun voimakkuus vaihtelee kypsytysajasta riippuen miedosta voimakkaaseen. Gruyère sopii niin fonduejuustosekoituksiin, ruoanlaittoon kuin herkulliselle jälkiruokajuustolautasellekin.

Muiden maiden klassikkoherkut nousevat uusiin sfääreihin sveitsiläisellä Le Gruyère AOP-juustolla.

Ruokabloggaajahaku on päättynyt!

 

Onko sinulla ruokablogi tai kokkailetko instagram-tililläsi? Jos vastasit kyllä, etsimme juuri sinua! Haemme osallistujia kokeilemaan ja kokkaamaan herkkuja Le Gruyère AOP -juustoista. Mehukkaimman reseptin loihtinut palkitaan 2000 euron arvoisella matkalla Sveitsiin juuston juurille. Kisassa mukana ovat Le Gruyère AOP ja La Gruyère Tourisme.  Hae mukaan täyttämällä alla oleva lomake 23.10.2019 mennessä. Kymmenisen blogia valitaan loppuäänestykseen. Kyseessä on kaupallinen yhteistyö.

Palkintona matka upeisiin maisemiin Sveitsiin! Koe Gruyèren alue ja hurmaannu upeista maisemista! Pääset nauttimaan luonnosta, historiasta ja monista aktiviteeteista. Palkintomatkan ajankohta on kevät 2020. Matka sisältää mm. 3 vuorokautta upeassa hotellissa, kahden hengen suorat meno-paluu lennot kohteeseen, Le Gruyère passin, joka oikeuttaa fondue-iltaan, julkisen liikenteen bussit, voucher turistimatkalle Gruyèren Linnoitukselle, HR Giger Museoon, suklaatehtaaseen Maison Cailleriin ja paljon muuta! Kilpailu järjestetään Anna.fi-sivuilla ja palkinnon voittajalle ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti. Palkinto on saajalleen verotettavaa tuloa.

Testaajat sitoutuvat kokkaamaan ja valokuvaamaan oman herkkureseptinsä juustoja käyttäen ja raportoimaan sen valmistuksesta sekä mausta. Testaus tapahtuu loka-marraskuussa 2019. Testiajan päätyttyä lähetämme sähköisen kyselylomakkeen, jossa testaajat pääsevät kertomaan omista kokemuksistaan. Osallistujat kokkaavat herkullisen aterian Gruyère-juustoja hyödyntäen testiaikana ja raportoivat juustojen käytöstä sekä niiden mausta. Luo oma versiosi, kirjoita oma resepti ylös, kuvaa lopputulos ja toimita sekä resepti että kuva meille. Tarkemmat ohjeet annetaan ennen testauksen alkua.

Testitulokset julkaistaan Anna.fi:ssa joulukuussa ja niitä voidaan nimettöminä hyödyntää myös Switzerland Cheese Marketingin mainonnassa. Vastanneiden nimi- ja osoitetietoja käytetään suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Lisätietoja Otavamedia Oy:n rekisteriselosteesta.

X