Mainos: Specsavers
Mainos

Tiedätkö miten silmäsi voivat?

Specsaversilla optikon näöntutkimukseen sisältyy laaja silmänpohjakuvaus, joka on tärkeä osa silmien hyvinvoinnin arviointia.
Teksti: Specsavers

Specsaversin Kokonaisvaltaisessa näöntutkimuksessa selviää paitsi silmälasien käyttö- ja uusimistarve, myös kuinka hyvin silmät voivat. Tutkimuksessa optikko arvioi silmien terveydentilaa, ja ohjaa tarvittaessa asiakkaan silmälääkärille. Sekin hoituu useimmiten Specsaversilla, sillä valtaosassa liikkeitä on myös silmälääkärin palvelut ja vastaanotto.
Advertisement
Monet silmäsairaudet voivat edetä pitkälle oireettomina. Säännöllinen Kokonaisvaltainen näöntutkimus auttaa havaitsemaan muutoksia varhaisessa vaiheessa, ennen kuin peruuttamattomia vahinkoja on päässyt syntymään.

Kokonaisvaltaiseen näöntutkimukseen kuuluu aina laaja silmänpohjakuvaus. Digitaalisessa silmänpohjakuvauksessa otetaan kuva silmien verkkokalvoista ja silmänpohjista. Silmänpohja on ainut kohta ihmisen kehossa, josta voidaan nähdä verisuonet. Silmänpohjakuvista voidaankin tehokkaasti arvioida verisuonten tilaa ja toimintaa. Kuvista pystytään havaitsemaan merkkejä paitsi vakavista silmäsairauksista, kuten silmänpohjan ikärappeumasta ja silmänpainetaudista, myös yleissairauksista, kuten diabeteksesta ja verenpainetaudista. Myös ikääntymiseen liittyvät sairaudet on helpompi havaita vertaamalla silmänpohjakuvia aikaisempiin kuviin.

Näöntutkimuksessa kannattaa käydä vähintään kahden vuoden välein. Näöntutkimusaika kannattaa kuitenkin varata mahdollisimman pian, jos huomaat muutoksia näkökyvyssä.

Kokonaisvaltainen näöntutkimus sisältää:

  • Esitutkimuksen
  • Henkilökohtaisen näkötilanteen kartoituksen
  • Taittovirheen määrityksen
  • Digitaalisen silmänpohjakuvauksen
  • Silmänpaineen mittauksen
  • Silmien terveydentilan arvioinnin
  • Kirjallisen silmälasireseptin
  • Silmälasien digitaalinen mitoituksen, jolla varmistetaan, että silmälasisi sopivat sinulle täydellisesti

Varaa aika näöntutkimukseen tästä!


X