Mainos: Lead Supply
Laina
Mainos

Viisi hyvää syytä vertailla lainoja vertailupalvelun kautta

Lainavertailupalvelut ovat yleistyneet muiden vertailupalvelujen rinnalla. Matchbanker-lainavertailun tavoite on olla “lainojen Booking.com” listaamalla eri lainat, jotta kuluttaja voi vertailla hintoja helpommin ja välttää turhat kulut. Listasimme 5 syytä, miksi lainat kannattaa vertailla ennen lainan ottamista.
Teksti: Lead Supply

Lainan ottaminen on monelle suomalaiselle luonnollinen vaihtoehto, kun tulee tarve tehdä suuria hankintoja, mutta säästöt eivät riitä. On kyseessä sitten yllättävä menoerä, kuten kodinkoneen hajoaminen tai lennolta myöhästyminen, tai suunniteltu menoerä, kuten uuden auton osto tai kodin remontoiminen, lainaraha tuo helpotusta arkeen.

Lainan hakeminen on huomattavasti helpompaa kuin takavuosina. Enää ei ole tarvetta varata ensin aikaa pankista ja sen jälkeen käydä jännittäen neuvotteluja kasvotusten pankin toimihenkilöiden kanssa, ennen kuin pääsee odottamaan myönteistä tai kielteistä lainapäätöstä. Nykyisin lainan hakeminen onnistuu internetin välityksellä nopeasti ja vaivattomasti.

Internet on tuonut markkinoille lukuisia lainapalveluita, joiden ehdot ja hinnat poikkeavat huomattavasti toisistaan. Parhaan lainan löytäminen voikin tuntua hankalalta. Siksi Matchbanker ja muut lainavertailupalvelut listaavat lainat kuluttajan puolesta, ja näin lainojen vertailu nopeutuu.

Mutta miksi lainoja ylipäätään kannattaa vertailla? Kerromme viisi syytä siihen.

1. Vertailu on ilmaista

Lainavertailupalvelut eivät veloita vertailusta mitään eikä sivuille tarvitse rekisteriötyä tai kirjautua sisään. Sivustoilla on yleensä ensin listauksia, joissa kerrotaan lainan kuluja ja sen jälkeen linkki lainanhakupalveluun.

Koska lainojen hinnat ovat yksilöllisiä ja riippuvat monesta eri tekijästä, lainan lopullisen hinnan näkee vasta lainatarjouksesta. Lainavertailupalvelun kautta voit lähettää lainahakemuksen kerralla monelle lainantarjoajalle, ja saat lainatarjoukset täysin ilmaiseksi. Huomaa kuitenkin, että lainavertailusivustotkaan eivät yleensä kata aivan kaikkia Suomessa toimivia pankkeja ja rahoittajia.

2. Vertailu säästää rahaa

Lainoja vertaillessa huomaat nopeasti eri lainantarjoajien lainojen hintojen suuret erot. Valitsemalla viisaasti voivat ylimääräiset kulut olla huomattavasti pienemmät kuin kilpailevissa lainoissa. Mikäli laina on suuri, voivat säästöt nousta helposti tuhansiin euroihin saakka. Eroja on korkokuluissa, tilinhoitomaksuissa ja muissa mahdollisissa ylimääräisissä maksuissa. Toki muidenkin ehtojen kohdalla on eroja ja halvin laina ei jokaisessa tilanteessa ole välttämättä kaikin puolin paras laina.

3. Vertailu säästää aikaa

Kattavan lainavertailun tekeminen manuaalisesti eri lainantarjoajien sivuilta, saati sitten fyysisesti vierailemalla eri rahoituslaitoksissa, on valtava urakka ja voi viedä tolkuttoman paljon aikaa. Lainavertailupalvelulla sen sijaan saa kylmiä lukuja nopeasti eteen, joten vertailuosuuteen pääsee hetkessä. Miksi käyttää aikaa ja vaivaa johonkin, jonka kone tekee puolestasi?

4. Lainapäätöksen saa usealta lainantarjoajalta

Voit lähettää lainahakemuksen lainavertailupalvelun kautta usealle lainantarjoajalle. Näin saat lainatarjoukset usealta taholta kerralla, ja voit verrata niitä helposti keskenään. Lainojen vertailu on erilaista kuin esimerkiksi matkojen vertailu, sillä lopullisen luoton hinnan näkee vasta syötettyään yksilölliset tiedot, kuten palkkatulot ja tiedot aiemmista veloista hakemukseen. Lainavertailusivusto helpottaa tarjousten hakemista huomattavasti, sillä kymmenien lainahakemusten sijaan täytät vain yhden.

5. Lainan hakeminen ei sido mihinkään

Pelkkä lainan hakeminen tai tarjousten vastaanottaminen ei sido sinua ottamaan lainaa. Lainahakemuksia voi siis tehdä aivan rauhassa useampia ja valita sitten tarjouksista se, joka miellyttää eniten. Mitään pakkoa ei ole ottaa mitään lainatarjousta vastaan, mikäli tuleekin viime hetkillä toisiin ajatuksiin lainan ottamisen suhteen.

X