Matkailu 27.3.2007

Toscana – Nautiskelua auringon alla

Teksti: Anna.fi

Jos keski-ikä on kykyä liioitella tavallisia nautintoja, niin Toscana on keski-ikäisten paratiisi. Eikä nyt puhuta iästä, vaan asenteesta.

Syö elämäsi illallinen Volterrassa

Toscanalaiset ravintoloitsijat ja ruoan tuottajat ovat tuotoksistaan ylpeitä kuin taiteilijat. Volterran keskustassa sijaitsevan Del Duca -ravintolan ja viinikellarin omistaja ja kokki – entinen poliisi – Genuino Del Duca käy keräämässä pitkän aterian (27–45 €) jälkeen kiitokset henkilökohtaisesti. Ja syystäkin: paikan ylpeys ovat tryffeliruoat, kuten risotto tai ricotta- ja tryffelipiiras.
RISTORANTE ENOTECA DEL DUCA
Via di Castello 2, Volterra

Käy kokkikurssi viinitilalla

Kunnianhimoisemmat nautiskelijat voivat tilata yksityiskurssin kokilta. Sellaisen löytää esimerkiksi La Badia di Morrona -viinitilalta. Modernilla viinitilalla pääsee maistelemaan chiantia ja muita viinejä.

Tilalla voi myös yöpyä viehättävissä huoneissa (40–50 €/yö/hlö). Kokin saa käyttöönsä (12€/ hlö/päivä, jos ostaa aineet itse) tai voi tilata yksityisen kokkikurssin omaan keittiöönsä. Kolmen hengen kurssi maksaa 80 €/hlö/4 tuntia, jotka voi jakaa useammalle päivälle. Hintaan sisältyvät ruoat ja juomat. Muu seurue voi osallistua illalliseen 15 €/hlö.
BADIA DI MORRONA
Morrona, Terricciola
Kysy kokkikursseja myös Suomen matkatoimistosta.

Kylve Casciana Termessä

Viimeistään tänne ajaessaan oivaltaa, miksi puoli maailmaa haluaa lomailla Toscanassa: varsinainen hyökyaalto alkoi, kun amerikkalainen Frances Mayes julkaisi kirjan Toscanan auringon alla. Kirja ja siitä tehty elokuva tekivät maiseman tunnetuksi: kukkuloita, laaksoja, peltoja, sypressejä, pinjoja ja oliivipuita.

Casciana Termen pikkukylän kuumissa lähteissä on kylvetty jo 1100-luvulta lähtien. Veden uskotaan auttavan mm. nivelsärkyihin ja -tulehduksiin. Terme di Casciana -kylpylässä riittää valittavaa useamman päivän paketeista tavalliseen hierontaan. Puolen tunnin hieronta maksaa 33 €.
TERME DI CASCIANA
Piazza Garibaldi 9, Casciana Terme

Shoppaa Pisassa

Noin 90 000 asukkaan unelias yliopistokaupunki on hyvä paikka vaikka viime hetken shoppailuun. Kiinnostavat vaate- ja kenkäputiikit löytyvät Burgo Stretto -kadun varrelta.

Sachs
Edullista italialaista perusmuotia. Paita lähtee mukaan jo 20 eurolla.
Valenti
Täällä hintalapun vilkaisu nolottaa. Mutta onneksi Pradan ja Versacen vaatteiden katselu ei maksa mitään.
Francesco Rossi
Paljettisia korkokenkiä – niitä ei tarvitse, niitä himoitsee.

MITEN SINNE PÄÄSEE?

Finnair lentää suoraan Pisaan toukokuusta syyskuuhun. Pisasta on Firenzeen 80 km ja Roomaan 340 km.

Lisätietoa

Teksti ja kuvat: Kirsikka Saari

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi