Appelsiinikastike
Appelsiinikastike on klassikko ankan kanssa tarjottuna, mutta kastike maistuu myös kalkkuna- ja broileriruokien kanssa.
Ainekset
- 3 mehevää appelsiinia
- (pari kumkvattia)
- 3/4 dl sokeria
- 2 dl portviiniä tai kuivaa valkoviiniä
- 2 dl lihalientä
- 1 rkl soijaa
- valkopippuria
- (2 tl perunajauhoja)
- 75 g pehmeää voita
Valmistusohje
Paras kastike tulee makeista appelsiineista itse puserretusta mehusta. Jos teet kastikkeen kaupan mehusta, valitse laadukas tuorepuristettu mehu.
Raasta yhdestä appelsiinista kuori (vain keltainen osa). Puserra kaikista appelsiineista mehu. Sulata sokeri ja lisää appelsiinimehu sekä kuoriraaste ja keitä, kunnes kattilan pohjalle kovettunut sokeri on liuennut täysin.
Kaada kattilaan viini ja lihaliemi. Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen kiehumaan pari viipaloitua kumkvattia. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 3 dl. Mausta kastike. Suurusta halutessasi vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Kiehauta kastike ja lisää pehmeä voi nokareina.
Käyttö: Makea kastike sopii erityisen hyvin ankan, hanhen, kanan ja kalkkunan kanssa tarjottavaksi. Kokeilemisen arvoinen myös possunlihan ja pateiden kumppanina.
Ankkaa maukkaiden kastikkeiden kera:
Kokonaisena paahdettu ankka ja appelsiinikastike
Ankanrintaa, olkiperunoita ja appelsiinikastike
Kommentit
Miksi oma kommentti, jos kehun jotakin löytämääni reseptiä, kun juuri em on sitä kehua/kommenttia?
Kommentit
Pari kesää sitten kokeilin jossakin lehdessä (sanomalehti – HS, SS, WL, LS, IS tai IL ovat mielikuviani) ollutta appelsiinikastiketta paistetulle hauelle – se oli äärimmäisen erinomainen resepti. Joka hävisi sen siliän tien… olen parin-kolmen vuoden saatossa peuhannut useampaan kertaan koko hemmetin reseptivarastoni (mikä ei ole pieni) läpi löytääkseni tuon makuhemojen kutkuttelijan, mutta ei… Mikään netistä löytämäni ei ole vetänyt vertoja tuolle alkuperäiselle.
Siis te kaikki, joilla on kielenvievä appelsiinikastike paistetulle kalalle, laittakaa resepti esim maku.fi -sivustolle – sieltä se ainakin löytää tiensä oikeisiin pöytiin – ja suihin 🙂 Upeaa haukiaikaa!
Miksi oma kommentti, jos kehun jotakin löytämääni reseptiä, kun juuri em on sitä kehua/kommenttia?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous