Reseptit

Appelsiinikastike

Appelsiinikastike on klassikko ankan kanssa tarjottuna, mutta kastike maistuu myös kalkkuna- ja broileriruokien kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 mehevää appelsiinia
  • (pari kumkvattia)
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 dl portviiniä tai kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl lihalientä
  • 1 rkl soijaa
  • valkopippuria
  • (2 tl perunajauhoja)
  • 75 g pehmeää voita

Valmistusohje

Paras kastike tulee makeista appelsiineista itse puserretusta mehusta. Jos teet kastikkeen kaupan mehusta, valitse laadukas tuorepuristettu mehu.

Raasta yhdestä appelsiinista kuori (vain keltainen osa). Puserra kaikista appelsiineista mehu. Sulata sokeri ja lisää appelsiinimehu sekä kuoriraaste ja keitä, kunnes kattilan pohjalle kovettunut sokeri on liuennut täysin.

Kaada kattilaan viini ja lihaliemi. Halutessasi voit lisätä kastikkeeseen kiehumaan pari viipaloitua kumkvattia. Keitä lientä kokoon, kunnes jäljellä on noin 3 dl. Mausta kastike. Suurusta halutessasi vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla. Kiehauta kastike ja lisää pehmeä voi nokareina.

Käyttö: Makea kastike sopii erityisen hyvin ankan, hanhen, kanan ja kalkkunan kanssa tarjottavaksi. Kokeilemisen arvoinen myös possunlihan ja pateiden kumppanina.

Ankkaa maukkaiden kastikkeiden kera:

kokonaisena paahdettu ankka ja appelsiinikastike

Kokonaisena paahdettu ankka ja appelsiinikastike

ankanrintaa, olkiperunoita ja appelsiinikastiketa

Ankanrintaa, olkiperunoita ja appelsiinikastike

lakkakastike

Paahdettu ankanrinta ja marjakastike

Kotiliesi.fi: Appelsiinikastike ankalle

X