Reseptit

Banaanikakku

Jos kotoa löytyy pari kolme ylikypsää banaania, upota ne mehevän mausteiseen kakkuun. Banaanikakku on parasta, kun se on saanut tekeytyä päivän pari folion sisällä.

Teksti:
Hanna Sumari
Kuvat:
Sampo Korhonen, Kristiina Kurronen / Otavamedia

Älä heitä tummapilkullisiksi kypsyneitä banaaneja pois. Leivo niistä mehevä banaanikakku Hanna Sumarin tapaan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Banaanikakku ja banaanileipä

  • 3 kananmunaa
  • 1 1/2 dl kidesokeria
  • 150 g muscovado-tai fariinisokeria
  • 150 g sulatettua voita
  • 1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2-3 hyvin kypsää banaania
  • 2 dl pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Banaanikakku leivotaan näin helposti Hanna Sumarin ohjeella:

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää jäähtynyt voisula ja jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovaisesti sekoittaen.

2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

3. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan. Hienonna pähkinät ja sekoita ne taikinaan viimeiseksi.

4. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista kakku 175-asteisen uunin keskiosassa, Kakku on kypsä noin tunnissa. Voit kokeilla paiston aikana kakun kypsyyttä puutikulla. Jos taikina tarttuu tikkuun, on kakku vielä raaka. Tarjoa banaanikakku hyvän kahvin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi:  Gluteeniton banaanileipä, pehmeät banaanipannarit + 6 muuta mehevää ideaa, joihin tummuneet banaanit voi hyödyntää

X