Reseptit

Broileri-linssikastike

Broileri-linssikastike maistuu spagetin, riisin tai perunoiden kanssa. Annos on runsas, mutta kastike pitää uudelleenlämmittämisestä ja sopii myös pakastettavaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Broilerikastike maistuu koko perheelle.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileri-linssikastike:

  • 400 g broilerin jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl (kasvi)kermaa tai vettä
  • 2 tl oreganoa
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 prk (250 g) käyttövalmiita linssejä
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle:

  • 4-5 minitomaattia
  • silputtua basilikaa

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla, murenna jauheliha pannulle ja paista melkein kypsäksi. Lisää sipulit ja tomaattipyree ja jatka paistamista. Siirrä liha-sipuliseos kattilaan. Lisää tomaattimurska, neste ja oregano. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia.

2. Ota alle vuoden ikäisen lapsen kastikeannos sivuun tässä vaiheessa.

3. Murenna liemikuutio kastikkeen joukkoon. Huuhtele linssit siivilässä ja kaada ne kastikkeeseen. Mausta kastike sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia.

4. Silppua valmiin kastikkeen pinnalle minitomaatteja ja tuoretta basilikaa.

X