Reseptit

Burgundinpata naudan etuselästä

Etuselästä tehty burgundinpata vie maullaan ja mehevyydellään kirkkaasti voiton paistista tehdystä versiosta. Etuselän lisäksi voit käyttää pataan myös naudan lapaa.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g naudan etuselkää
  • 3 rkl voi-öljyseosta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 100 g possun savukylkeä
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 porkkanaa
  • 250 g herkkusieniä
  • 4 dl punaviiniä
  • 4 dl lihalientä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 rkl timjaminlehtiä
  • persiljasilppua

Valmistusohje

 

1. Paloittele liha reiluiksi kuutioiksi. Kuutioi savukylki. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna puolet rasvasta paistinpannulla. Ruskista puolet lihasta ja savukyljestä. Ripottele lihapalojen päälle vähän vehnäjauhoja ruskistamisen lopulla. Siirrä lihat pataan ja ruskista loput lihat samaan tapaan.

3. Kuullota sipulit paistinpannulla öljytilkassa, lisää loppuvaiheessa pyree. Lisää seos lihojen joukkoon ja huuhtele pannu lihaliemellä. Kaada viini ja lihaliemi lihojen päälle. Lisää suolaa, pippuria ja laakerinlehdet. Kypsennä liedellä tai 150-asteisessa uunissa puolitoista tuntia.

4. Lisää pataan paloitellut porkkanat, puolitetut ja voissa nopeasti paistetut herkkusienet sekä timjaminlehdet. Kypsennä edelleen noin tunti.

5. Tarkista lihan kypsyys ja liemen mausteisuus. Silppua pinnalle reilusti persiljaa. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden kanssa.

X