Reseptit

Butter chicken eli intialainen voikana

Butter chicken eli intialainen voikana on yksi rakastetuimmista intialaisen keittiön kanaruoista. Maultaan pehmeän mausteinen voikana maistuu myös lapsille. Tarjoa lisänä basmatiriisiä ja mangochutneytä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Butter chicken eli intialainen voikana:

  • 500 g broilerin rintafileitä
  • 1/2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl garam masalaa
  • 1/2 tl suolaa

Kastike:

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 50 g voita
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 1/2 ruukkua korianteria

Valmistusohje

Butter chicken eli intialainen voikana tehdään helposti näin:

1. Leikkaa rintafileet isohkoiksi paloiksi. Sekoita mausteet jogurttiin. Sekoita jogurtti broileripaloihin. Anna maustua vähintään 1 tunti. Voit laittaa broilerin maustumaan jo edellisenä iltana.

2. Tee kastike. Silppua sipulit ja chili. Kuumenna 25 g voita paistokasarissa. Kuullota sipuli- ja chilisilppuja mausteiden kanssa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja vesi, murenna sekaan liemikuutio. Lisää suola, sokeri ja 25 g voita. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia.

3. Pyyhkäise broileripaloista pois marinadi. Ruskista broileripalat pannulla molemmin puolin öljyssä ja laita palat kastikkeeseen. Hauduta  miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

4. Lisää kerma ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Viimeistele Butter chicken eli intialainen voikana lisäämällä pinnalle korianteria.

Vinkki: Kokeile myös Delhin kanaa tai intilaista kanakormaa

Katso myös Kotiliesi.fi: Hyvää ruokaa broilerista – maukasta ja nopeaa

X