Butter chicken eli intialainen voikana
Butter chicken eli intialainen voikana on yksi rakastetuimmista intialaisen keittiön kanaruoista. Maultaan pehmeän mausteinen voikana maistuu myös lapsille. Tarjoa lisänä basmatiriisiä ja mangochutneytä.
Ainekset
Butter chicken eli intialainen voikana:
- 500 g broilerin rintafileitä
- 1/2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl öljyä
- 2 tl garam masalaa
- 1/2 tl suolaa
Kastike:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 50 g voita
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- 1/2 ruukkua korianteria
Valmistusohje
Butter chicken eli intialainen voikana tehdään helposti näin:
1. Leikkaa rintafileet isohkoiksi paloiksi. Sekoita mausteet jogurttiin. Sekoita jogurtti broileripaloihin. Anna maustua vähintään 1 tunti. Voit laittaa broilerin maustumaan jo edellisenä iltana.
2. Tee kastike. Silppua sipulit ja chili. Kuumenna 25 g voita paistokasarissa. Kuullota sipuli- ja chilisilppuja mausteiden kanssa pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja vesi, murenna sekaan liemikuutio. Lisää suola, sokeri ja 25 g voita. Anna kastikkeen hautua 15 minuuttia.
3. Pyyhkäise broileripaloista pois marinadi. Ruskista broileripalat pannulla molemmin puolin öljyssä ja laita palat kastikkeeseen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
4. Lisää kerma ja kuumenna kastike kiehuvaksi. Viimeistele Butter chicken eli intialainen voikana lisäämällä pinnalle korianteria.
Vinkki: Kokeile myös Delhin kanaa tai intilaista kanakormaa
Katso myös Kotiliesi.fi: Hyvää ruokaa broilerista – maukasta ja nopeaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous