Reseptit

Cannellonit feta-pinaattitäytteellä

Cannellonit feta-pinaattitäytteellä ovat viileän syyspäivän lämmittävä herkkuruoka. Juustolla gratinoidut pastarullat muhivat tomaattikastikkeessa herkuksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Cannellonit feta-pinaattitäytteellä:

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 160 g pinaattia hienonnettuna
  • 200 g fetajuustoa
  • 200 g raejuustoa
  • 3 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 12-16 cannellonia

Tomaattikastike:

  • 1 tlk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Viimeistelyyn:

  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Cannellonit feta-pinaattitäytteellä tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää hienonnettu pinaatti ja kuullota pari minuuttia. Sammuta liesi.

3. Murenna sipuli-pinaattiseoksen joukkoon fetajuusto ja lisää myös raejuusto. Mausta oreganolla, basilikalla ja suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita hyvin.

4. Lusikoi seos pursotinpussiin tai tukevaan pakastepussiin ja leikkaa kulma auki. Pursota seoscanneloniputkien sisälle ja lado cannellonit matalaan uunivuokaan.

5. Mittaa kattilaan kaikki tomaattikastikkeen ainekset ja kiehauta. Hauduta muutama minuutti, tarkista maku ja kaada kastike cannellonien päälle.

6. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä cannellonit feta-pinaattitäytteellä 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.

Katso myös: Kolmen sienen cannellonit

Katso myös Kotiliesi.fi:  Makaronilaatikko on kaikkien aikojen rakastetuin arkiruoka – onko suosikkisi perinteinen liha-makaronilaatikko vai uuniruoan moderni kasvisversio?  

X